Джими Картър: САЩ са олигархия, не демокрация

Към Тръмп: Поддържай мира, отстоявай човешките права, казвай истината
13 сеп 2017 13:05, Елка Василева
61
Джими Картър: САЩ са олигархия, не демокрация
Джими Картър. Снимка: архив, Reuters

Бившият американски президент Джими Картър заяви, че Съединените щати са по-скоро олигархия, а не демокрация, и отправи остри критики към външната политика при управлението на президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Картър каза, че Тръмп трябва да преговаря открито със Северна Корея за мирен договор, вместо да сипе заплахи.

Бившият президент освен това смята, че няма надежда Тръмп да постигне успех като посредник в преговори за мир между Израел и палестинците. Той се отказа от отдавнашната американска позиция в подкрепа на решение с две държави на близкоизточния проблем, припомня АП.

Картър направи това изявление пред няколкостотин свои поддръжници в неговия "Картър център" в Атланта, в Джорджия.

Без да му бъде поискан, бившият президент даде следния съвет на сегашния: "Поддържай мира, отстоявай човешките права и казвай истината".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: сащДжими Картър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
18
 
! Отговори
Циник до П.Петров преди 6 години
Мда...ние сме преди всичко европейци....или поне бяхме...преди Меркел..
29
2
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До *** 29.Не знам, но опитвам. Нашите интереси не са нито руските, нито американските, че да ги величаем и да им подлизурстваме! За нас е важно да не се стига до "редуциране" на населението на Земята или в най-лошия случай да сме от правилната страна на уравнението: 8 000 000 - X = Y. Да имаме работеща, продуктивна и технологична икономика. Да имаме качествено образование, насърчаващо екипната работа и творческото мислене, генериращо качествени кадри.Мда, много пожелателно стана ...
28
2
 
21
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Ако американският президент си позволи да каже истината....Ами няма да е американски президент!
27
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив САЩ са от тези които създава - технологии , лекарства , икономика , оръжия , самолети , образование , наука , приема хора от цял свят , програми за образование , филмова и музикална индустрия и куп други. А ти какво създаде за 60 години ?:) Един пацулл.
26
4
 
20
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименСветът е разделен на такива,които създават и такива,които ползват.САЩ на практика живеят на гърба на всички останали,Европа-също,но в много по-малка степен.Естествено това поражда напрежение,което в даден момент ще избие.Затова САЩ се мъчат да подчинят физически целия свят и трябва да им се признае,че до голяма степен успяват засега.Същността на Новия Световен ред е именно такава-пълно подчинение на САЩ.
25
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бива да му се обръща внимание той лъже. трябва да подкрепим Тръмп срещу корейците, може да пратим и наши войници, после ще имаме да пойскаме дял ако се дели територията има там нефт м други
24
1
 
25
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Демокрацията означава народовластие т.е. народът е притежател и носител на държавната власт.Като изключим Швейцария .... аз другаде демокрация не виждам!
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравяме , че ЕС има общ външен дълг от 40 трилиона долара. Китай има външен дълг близо 40 процента от БВП. Очевидно е че никой няма да върне пари. Това е система , която вече е на деуг принцип. Както видяхме и Гърция няма да върне 400 милиарда. Това е. Големите си създадоха богатство и си го ползват. Създайте си и вие.
22
2
 
22
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименАмериканският дълг се трупа с идеята НИКОГА ДА НЕ БЪДЕ ВЪРНАТ!И очевидно няма да бъде.Страните купуващи американски ценни книжа,всъщност си купуват СПОКОЙСТВИЕ!Това е изтънчен вид РЕКЕТ,обаче мерките с които се наказват нежелаещите да участват хич не са изтънчени!Впрочем,дори американците да искат да върнат тоя дълг,това е напълно невъзможно-нямат толкова активи.
21
3
 
20
 
! Отговори
Циник до П.Петров преди 6 години
Колега....как да убедиш шепа пубертиращи...едните фенове на САЩ...а другите на Русия...че и двете са страните на една и съща монета! А и да не забравяме, че пишем в български форум...тук обективна истина няма!
20
1
 
15
 
! Отговори
До славянин преди 6 години
Прав си браткоИзчакай малко и ще видиш че тук има големи капацитети по вътрешната политика на САЩ. Повече даже и от президентите им. Прочети след около час коментарите и ще ги видиш. Че Картър е комунист, че САЩ са велики, че Плевнелиев беше най добрият президент итн. Не знае човек да се смее ли, да плаче ли, да се ядосва ли.
19
5
 
4
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Пример....Венецуела...нефт колкото ти душа сака - и мизерия също...народа едва оцелява , но милионерите в зелено са си милионери
18
1
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Демокрацията без качествено масово образование, което да извлече максимума от интелектуалния потенциал на населението е утопия, не по-малко илюзорна от социализма!Не от вчера демокрацията е изродена до олигархия и истинската заплаха е кога тази олигархия ще реши да редуцира населението на Земята, вместо да инвестира в опазване на земята и климата!
17
3
 
13
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
До ПаметливТа навремето,когато Картър и Рейгън бяха кандидати за президент,иранската криза със заложниците бе в разгара си.Картър успя чрез тайни преговори да договори с иранците освобождаването им.Обаче от щаба на Рейгън(посредством ЦРУ) убедиха Иран да изчака изборите и СЛЕД това да пусне заложниците!Е,сигурно са обещали нещо след като Рейгън стане президент,но явно не го изпълниха.Та почтеноста НЕ ВИРЕЕ в Америка,а ЛИЦЕМЕРИЕТО е намерило истинската си родина!
16
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Червен простоват човеко. Този дълг те могат да върнат когато решат . Имат икономиката и капитала да го направят. Ако нямаха никой нямаше да им увеличава заема. Всяка фирма ползва заеми , за да се развива . Те да не са като тебе бай ***, който реве срещу всеки заем , а в същото време иска развитие и висок стандарт. Отиди малко на училище да се образоваш.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами това е факт. И особено тясно свързани с управлението са фирмите от амеркиканския ВПК. Практически те диктуват външната политика на САЩ.
14
1
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Тъкмо това казах и аз вчера, но не се ограничих само с Щатите!"Западната демокрация и медиите са параван за западната олигархия!"У нас от параван дори няма нужда, достатъчно е олигархията да сложи за представително лице отявлен нагъл селски тарикат, еманация в едно на Андрешко, Бай ***, Хитър Петър, Настрадин Ходжа и простия народ вижда въплътен идеалът си за съвършенство, на който да даде цялата власт върху овчедушното им съществуване!
13
2
 
23
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Сега разбрахте ли защо Картър не бе допуснат до втори мандат?Тия неща,дето ги говори,хич не отговарят на американската същност,а тя е :наглост,безпардонност,алчност,липса на култура и пренебрежение към чуждата и още много от тоя род.Все повече става ясно-Америка НЕ МОЖЕ да стане нормална държава!Или ще унищожи Света или тя ще бъде унищожена!
12
0
 
3
 
! Отговори
Циник преди 6 години
:-)
11
19
 
10
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Минусите на постовете ми - само затвърждават убеждението ми , че т*пите русофили у нас са много...и не разсъждават!:-)