Джими Картър: САЩ са олигархия, не демокрация

Към Тръмп: Поддържай мира, отстоявай човешките права, казвай истината
13 сеп 2017 13:05, Елка Василева
61
Джими Картър: САЩ са олигархия, не демокрация
Джими Картър. Снимка: архив, Reuters

Бившият американски президент Джими Картър заяви, че Съединените щати са по-скоро олигархия, а не демокрация, и отправи остри критики към външната политика при управлението на президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Картър каза, че Тръмп трябва да преговаря открито със Северна Корея за мирен договор, вместо да сипе заплахи.

Бившият президент освен това смята, че няма надежда Тръмп да постигне успех като посредник в преговори за мир между Израел и палестинците. Той се отказа от отдавнашната американска позиция в подкрепа на решение с две държави на близкоизточния проблем, припомня АП.

Картър направи това изявление пред няколкостотин свои поддръжници в неговия "Картър център" в Атланта, в Джорджия.

Без да му бъде поискан, бившият президент даде следния съвет на сегашния: "Поддържай мира, отстоявай човешките права и казвай истината".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: сащДжими Картър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя откри топлата вода. То не значи, че народите им вярват като непрекъснато повтарят тая мантра. Там са събрани отпад.ци от кол и въже. И единствената им работа е да тероризират света с цел собственото им обогатяване.
9
16
 
10
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Трябва да си изключително т*п (русофил) та да кажеш " на черното - бяло"! Мразя политиката на САЩ...но това не означава, че съм сляп! Русия е огромно копие на днешна България - шепа мафиози...и близки до Путин....продават "общонародните богатства" все едно им е бащиния! Посткомунистическите kочини - по това си приличат!Па и му жи ци те са свикнали - да ги плющят с нагайка по гърба - това ги успокоява!Примери - Медведев..И Путин - само за първите си мандати Путин е спестил 40 МИЛИАРДА!!!
8
10
 
11
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Почти 61 трлн. рубли (около 1,07 трлн. долара по сегашния курс) са укрили в офшорни зони руските олигарси, което представлява 75% от БВП на Русия за 2015 г. Сумата пък е равна на зарегистрираните в момента активи в страната и тройно превишава официално обявените от Кремъл валутни резерви на РФ, сочат данни на неправителствената американско Национално бюро за икономически изследвания, цитирани от Прайм.Проучването сочи още, че е трудно обаче да се установи кой е притежател на активите в офшорките. Сметките показват още, че за периода 1990-2015 г. голяма част от печалбите от износа на Русия
7
9
 
7
 
! Отговори
Ха, сега де! преди 6 години
Джими Картър е комунист, русофил и агент на Путин! САЩ трябва да се декомунизират, за да тръгнат напред! Да се отрекат мракобесния олигархо-комунистически режим!
6
4
 
29
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Картър и Кенеди са единствените читави президенти в кратката история на република Кравария! Това е разбира се лично мое мнение.
5
16
 
9
 
! Отговори
Циник до 5 преди 6 години
Апропо Кремълска...в Русия олигарсите не се спират пред убийства...отвличания...рекет...Такаче - не ми ги хвали!Един Абрамович си купува яхта по милион на метър....
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво , като е олигархия ? Пари има ли ? Има.Ние какво сме ? Мутриархия ? Пари има ли ? Няма.
3
1
 
27
 
! Отговори
jimmy преди 6 години
Не само това но и износители на тероризам
2
13
 
22
 
! Отговори
asdf преди 6 години
Олигархия са, несъмнено. Но олигарсите там са умни и оставят нещо и за хората. Има производство, има иновации, има бизнес. А в нашата олигархия, така и не разбраха, че ще си още по-богат, като даваш и малко на народа. Така да се каже, вместо да заколиш кокошката, я храниш за да ти снася яйца.
1
0
 
38
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Целия модерен свят е олигархия!Първите 100 по богатство притежават 65% от паричните масиви...респективно диктуват всичко.Илюзията демокрация е да перефразирам Шопенхауер - " само средство да държи сивата маса в подчинение!"Малък пример - запитан от съдята - откъде са дошли 500 000 000 DM в "черните каси" на партията , Хелмут Кол отговаря - Аз съм дал честната си дума на канцлер да не издавам имената на "благодетелите"...осъден е да плати глоба...която същите "благодетели" плащат вместо него!