Досега срещу КНДР: Нищо в сравнение с това, което ще се случи

Тръмп: Новите санкции са съвсем малка стъпка
Обновена: 13 сеп 2017 09:02 | 13 сеп 2017 08:30, Елка Василева
112
Досега срещу КНДР: Нищо в сравнение с това, което ще се случи
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че новите санкции, наложени от ООН на Северна Корея тази седмица, са само съвсем малка стъпка и "са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи", предаде Ройтерс.

"Ние смятаме, че това само още една много малка стъпка и не е кой знае какво", каза Тръмп пред журналисти преди срещата с малайзийския премиер Наджиб Разак. "Не знам дали има последици от нея, но беше хубаво да се съберат петнайсет гласа за и нито един против. Тези санкции обаче са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи", каза президентът.

Още по темата

Европейският съюз ще приложи новите санкции, наложени на Северна Корея от ООН заради шестия й ядрен опит и продължава да обмисля допълнителни санкции, заяви върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини. "Сега ще приложим санкциите на ООН, както сме правили винаги досега", заяви в Страсбург Могерини, цитирана от Франс прес.

"Нашата цел - безядрен Корейски полуостров, може да бъде постигната само с дипломатически и политически средства. Няма военно решение на тази криза", подчерта тя.

Северна Корея се зарече днес да ускори разработката на забранените й военни програми в отговор на "зловредните" санкции, които й наложи Съветът за сигурност, предаде Франс прес. "Приемането на новата незаконна и зловредна резолюция за санкциите, изфабрикувана от САЩ, позволи на КНДР да се увери, че избраният от нея път е правилният. КНДР ще се постарае да се сдобие с още по-голяма сила, за да защитава своя суверенитет и правото си на съществуване", се казва в декларация на севернокорейското външно министерство, публикувана от агенция КЦТА и цитирана от АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: САЩСеверна Кореяес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
32
 
11
 
! Отговори
до шегаджия преди 6 години
Нека да съм роб който взима 20 000 долара на месец,кара си БМВ-то,живее си в готината къща,а децата ми имат уреден и приятен живот,а ти си стой в СК,строи бомби,яж ориз,спи в една гола панелка,гледай една програма на телевизията,по която дават по цял ден Ким,ръкопляска по манифестации и си мисли че това е смисала на живота.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мaрко топaсега ако си налапаш и лекарствата грешка няма да имаш.
44
3
 
28
 
! Отговори
Шегаджия преди 6 години
Само че, САЩ ги ползва като треторазрядни бачкатори...Нищо повече и пак ги считат за бели роби. Алчността им ги води в САЩ дори най - умните се продават, защото нямат достойнство и за пари са готови на всичко. САЩ си купува мозъци и бачкатори - факт!
43
0
 
8
 
! Отговори
майстор преди 6 години
Добро утро , еврочираци. Тук е баш евромайстора , специалист по всичко. Днес съм в добро настроение и отлична евроформа та да отремонтирам некой кандидат клиент.
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Превода не е: "Нищо в сравнение с това, което ще се случи" а "Какво БИ ТРЯБВАЛО да се случи" ...
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало днес бг , хайде сега вемете някой който има поне начални познания по английски език и преведете какво точно е казал Тръмп:"said they are "just another very small step, not a big deal" and suggested that he doesn't know "if it has any impact."Trump added that the sanctions pale in comparison to "what ultimately will have to happen" to North Korea."
40
25
 
8
 
! Отговори
марко топа преди 6 години
САЩ са най големите.Всички тяхни съюзници са богати и развити държави.Всичко това е постигната с много труд,физически и умствен.Нормално е разни диви,мързеливи,ислямизирани и комунистически общества да ги мразят,но големия чук на Чичо Сам бързо ги поставя на място.Факт е че в САЩ е пълно с китайци и руснаци,америнаците не ходят да бачкат за два долара в Китай или за бутилка вода в Русия.Това е важното
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието е преведено грешно Тръмп не е казал това, ама какво ви пука на вас "медиите".
38
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей ! Тоя Ким излезе голям психолог. Отне съня и принуди САЩ и неговите натовски марионетки да си говорят сами
37
12
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 6 години
Ама на тия двамата (Ким III и пънкара в Каза Бланка) май им хареса.... Докато си пият сутрин кафето сигурно вече мечтаят как ще затапят колегата щурчо... На тоя фон китайците изглеждат като единствената разумна сила.
36
1
 
19
 
! Отговори
до 35 чекист преди 6 години
Та санкционираните си търгуват без прекъсване. И със санкции, и без санкции.
35
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОкеанА , не е СК. САЩ и всяка останала държава могат да си държат кораби и войски , където решат в международни води или съюзници. СК неможе да казва ...САЩ къде да ходят. Това е част от армията и част от силата. Ако иска може да пробва да ги избута от там :)
34
4
 
17
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
В голяма соросо- атлантическа заблуда сте . Аз го правя безплатно за удоволствие. Приятно ми е да виждам безпомощните нервни гърчове на отпадъка в софия.
33
2
 
23
 
! Отговори
чекист преди 6 години
Има лесно решение което СК вероятно е приеме. Да не се провеждат в региона военни учения и САЩ да изтеглят бази и оръжие от там. Всичко друго е неработещо. Санкциите може да са сериозен ход, но те няма да издържат дълго , най малко защото янките ги упражняват за щяло и нещяло. На корейците за бомба, на Руснаците заото хакнали ***..пардон сървъра на Хилъри, на Иран защото си решили, че няма демокрация, на Куба , Китай е наред...Е , а защо санкционираните да не си търгуват по между си?
32
1
 
7
 
! Отговори
Ким III преди 6 години
Още! Още! Още!
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 31Ти ако имаш 8 клас ..чакам да ми оспориш думите. До сега освен опити за убиди, друго не видях. Няма ви ги фактите :)
30
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28 А така признай си :) Ти си ПЛАТЕН антиспросоидд. То ти личи и без да го казваш.
29
1
 
13
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Извинете , имате ли завършен 8 клас ?
28
1
 
17
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Трудно е да се спори с увредени по рождение хора, на всичкото отгоре заразени и със со.росоиден вирус! Има проучвания и официални становища на СМИ и ред други организации, много страници са изписани за историята на израелското атомно оръжие, само ти г-н герой на Доньо Донев, твърдиш че Израел не е ядрена държава! Що не се направиш, че някой те вика?
27
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25 Съюзници на САЩ - Канада , Англия , Франция , Германия , Япония , ЮК , Сингапур , Дубай , СА , ОАЕ и т.на. Не виждам нито една унищожена от САЩ държава :))) Даже напротив всичките са едни от най богатите държави. Което означава , че лъжеш.