Досега срещу КНДР: Нищо в сравнение с това, което ще се случи

Тръмп: Новите санкции са съвсем малка стъпка
Обновена: 13 сеп 2017 09:02 | 13 сеп 2017 08:30, Елка Василева
112
Досега срещу КНДР: Нищо в сравнение с това, което ще се случи
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че новите санкции, наложени от ООН на Северна Корея тази седмица, са само съвсем малка стъпка и "са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи", предаде Ройтерс.

"Ние смятаме, че това само още една много малка стъпка и не е кой знае какво", каза Тръмп пред журналисти преди срещата с малайзийския премиер Наджиб Разак. "Не знам дали има последици от нея, но беше хубаво да се съберат петнайсет гласа за и нито един против. Тези санкции обаче са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи", каза президентът.

Още по темата

Европейският съюз ще приложи новите санкции, наложени на Северна Корея от ООН заради шестия й ядрен опит и продължава да обмисля допълнителни санкции, заяви върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини. "Сега ще приложим санкциите на ООН, както сме правили винаги досега", заяви в Страсбург Могерини, цитирана от Франс прес.

"Нашата цел - безядрен Корейски полуостров, може да бъде постигната само с дипломатически и политически средства. Няма военно решение на тази криза", подчерта тя.

Северна Корея се зарече днес да ускори разработката на забранените й военни програми в отговор на "зловредните" санкции, които й наложи Съветът за сигурност, предаде Франс прес. "Приемането на новата незаконна и зловредна резолюция за санкциите, изфабрикувана от САЩ, позволи на КНДР да се увери, че избраният от нея път е правилният. КНДР ще се постарае да се сдобие с още по-голяма сила, за да защитава своя суверенитет и правото си на съществуване", се казва в декларация на севернокорейското външно министерство, публикувана от агенция КЦТА и цитирана от АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: сащСеверна КореяЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
22
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Изобщо не ме интересува коя държава е ядрена и коя не. Аз съм заклет антисоросоид и МОЯТА БОРБА е срещу платените *** на влечугото сорос
25
5
 
17
 
! Отговори
Рaсте горaтa от преди 6 години
минуси зa крaвaрските ***!
24
1
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
ситуацията доста напомня германия преди втората световна, само че тия сега имат водородна бомба.
23
4
 
23
 
! Отговори
Шегаджия преди 6 години
САЩ унищожават всичко и всички държави и правителства, от които не могат да получат изгоди - икономически, военни или политически. На тях не им стига един континент, те искат да управляват и владеят целия свят. Лицемерната им " демокрация " е фалшива и зад нея се крият престъпления.
22
1
 
15
 
! Отговори
КУРЗAСAЩ преди 6 години
Ефектa от сaнкциите е добре описaн в последния aбзaц нa стaтиятa,който е в кaвички..хa..хa..хa..Aбе тaя( тоя) Могерини беше третополово същество,нaли!?
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Типично за платените драскачи . Като ти запуших устата с факти ...Ти остана само двете думи , които са ти написали - сороссс и антибългарии :) Това се повтаря ввъв всяка тема. Даже не знаете , кои държави са ядрени и кои НЕ :) Простотията ви кипи .
20
1
 
16
 
! Отговори
Джими Картър преди 6 години
Съединените щати са по-скоро олигархия, а не демокрация, заяви бившият американски президент Джими Картър, който отправи остри критики към външната политика при управлението на Доналд Тръмп, съобщава бТВ.Според Картър Тръмп трябва да преговаря открито със Северна Корея за мирен договор, вместо да сипе заплахи.Няма надежда Тръмп да постигне успех и като посредник в преговори за мир между Израел и палестинците, смята още Картър, който говори пред свои поддръжници в Картър център"
19
3
 
12
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
" ***" ! Какъв израз ! Признак на ниска интелигентност, малък умствен багаж типично за платените писачи на сороските антибългарски терористични организации.
18
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17Ти верно си много глупавв :) Първо Израел НЕ Е ядрена държава , нито официално , нито с тестове. Второ виж малко за любимите ти Пакистан - "Абдул Кадир Хан е признал, че е продавал центрофуги и ядрени материали на Северна Корея, Иран и Либия." Виждаш ли до къде води ядрената треска, когато е в ръцете на бедни и глупави , като тебе.
17
1
 
12
 
! Отговори
с настроение преди 6 години
Благодаря ви вестник " днес" . И тази сутрин ми повдигнахте настроението с тази статия. Но още по приятно ми стана като чета нервните коментари на дрогиралите се в ранни зори сороски драскачи.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре, като почнат Япония и ЮК да тестват ядрени бомби ...Да не ревете ...че съсипвали земята. Защото това е неизбежно ...щом СК ще има ядрено оръжие. Вие ще сте част от това. А след тях , ще има и други . В един момент тестовете на САЩ , Русия и Франция ще ви се видят малки.
15
2
 
14
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Що бе глупи, Израел и Пакистан да имат ядрено оръжие, а СК не? Сигурно Пакистан е по-надежден от СК, а Израел е по-голям или какво? Това няма никакво значение, но просто правя глупав паралел м/у държавите, изхождайки от твоята логика, достойна за 7г дете със специални потребности!
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14 Изстрелване на балестични ракети към Япония си е нападение от всякъде. Само разума на Японците спасява света от война. Ти не се прави на умен , защото ти личи къв си Селяндуур.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким принуди САЩисаните да си говорят сами.
12
3
 
11
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Северна Крея не напада нити Япония , нито Южна , какво се опитваш да се правиш на умен.
11
2
 
13
 
! Отговори
ОТ СИЛОЗА преди 6 години
Досега срещу КНДР: Нищо в сравнение с това, което ще й се случи!!!! СТИГА СЕ ЗАКАНВА , .....ДЪРТО........ТАКА МОЖЕШ ДА СЕ ЗАКАНВАШ САМО НА .....МЕЛАНИЯ , АМА С ТАЯ ....МЕКА РАКЕТА ........НЯМА ДА УЦЕЛИШ ЦЕЛТА!!!!!!!!!!!
10
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ядреният щит е създаден точно с тази цел. Да не се развива повече ядрено оръжие ...Особено от крайни режими. Сега ако се позволи СК да има...утре всички около нея , ще стартират програми за ядрено оръжие , за да могат да се защитават. Това ли трябва да стане според тебе ? Защото малката и бедна СК искала ядрено оръжие ? Това да не ти е исканка бе пуяк ...тук е заложена планетата земя , не некви *** корейчета.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A ZASHTO BALGARIA NYAMA YADRENI SILI,IMAME LOSHI SAEDI I TRI GOLYAMI EVROPEISKI DARGAVI KATO VRAGOVE.
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9 Това е твоя логика. Прочети си историята и защо няколко държави имат ядрено оръжие. Да не си в детската градина с такива тъпии разсъждения. Самите Япония и ЮК молят за санкции и САЩ да ги защитава. Защото в случая са беззащитни от атака на лудия. А те НЕ искат да развиват ядрено оръжие . Според теб Япония , неможе ли да създаде ядрена бомба ? МУХЪЛ.
7
2
 
24
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Защо всички ядрени сили не се разоражат и да тръгнат по мирен път на развитие а непрекъснато измислят все нови и нови оръжия за унищожаване на себеподобни и заграбване на територии и богатсва.Има нещо дълбоко неморално в цялата работа.Един малък народ,който иска да бъде независим и да защити своята територия е обявен за агресор.