Досега срещу КНДР: Нищо в сравнение с това, което ще се случи

Тръмп: Новите санкции са съвсем малка стъпка
Обновена: 13 сеп 2017 09:02 | 13 сеп 2017 08:30, Елка Василева
112
Досега срещу КНДР: Нищо в сравнение с това, което ще се случи
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че новите санкции, наложени от ООН на Северна Корея тази седмица, са само съвсем малка стъпка и "са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи", предаде Ройтерс.

"Ние смятаме, че това само още една много малка стъпка и не е кой знае какво", каза Тръмп пред журналисти преди срещата с малайзийския премиер Наджиб Разак. "Не знам дали има последици от нея, но беше хубаво да се съберат петнайсет гласа за и нито един против. Тези санкции обаче са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи", каза президентът.

Още по темата

Европейският съюз ще приложи новите санкции, наложени на Северна Корея от ООН заради шестия й ядрен опит и продължава да обмисля допълнителни санкции, заяви върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини. "Сега ще приложим санкциите на ООН, както сме правили винаги досега", заяви в Страсбург Могерини, цитирана от Франс прес.

"Нашата цел - безядрен Корейски полуостров, може да бъде постигната само с дипломатически и политически средства. Няма военно решение на тази криза", подчерта тя.

Северна Корея се зарече днес да ускори разработката на забранените й военни програми в отговор на "зловредните" санкции, които й наложи Съветът за сигурност, предаде Франс прес. "Приемането на новата незаконна и зловредна резолюция за санкциите, изфабрикувана от САЩ, позволи на КНДР да се увери, че избраният от нея път е правилният. КНДР ще се постарае да се сдобие с още по-голяма сила, за да защитава своя суверенитет и правото си на съществуване", се казва в декларация на севернокорейското външно министерство, публикувана от агенция КЦТА и цитирана от АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: сащСеверна КореяЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
25
 
! Отговори
Шегаджия преди 6 години
До анонименЯвно изобщо не сте запознат с военната политика, която води САЩ и НАТО, щом оправдавате изказванията му. Болните амбиции за хегемония над света и базите им навсякъде са видни доказателства за груба намеса, а що се отнася до международното право - именно САЩ и алианса го нарушават, измисляйки и налагайки норми, които излагат на риск суверенните държави, които са готови да се защитават срещу агресията на САЩ, Великобритания и НАТО като цяло.
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма полезен ход в цялата демагогия,която ни показна бай Дончо! Какво ще и се случи на Корея ли? Няма да е хубаво,да но...какво ще се случи на Южна Корея и Япония е по важният въпрос!!! И там бъдете сигурни че ще изпият докрай горчивата чаша...до дъно и много ще горчи! За всичко е виновна мръснишката политика на САЩ, да са световният жандарм. Жалко, с такива начело, които са там, света не го чака нищо добро...
4
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресия лъха от престъпника СК. Има закон , който очевидно тя не спазва. Нали всеки ден ревете тук , че никой не спазвал законите в БГ ? А сега СК нищо лошо не правила ? Лицемери :)))
3
6
 
23
 
! Отговори
Шегаджия преди 6 години
Каква агресия лъха от Доналд Тръмп и САЩ като цяло... Тази линия на политическо поведение на НАТО и САЩ ще докарат на света нови кризи и изостряне на отношенията между редица държави. Те се занимават само с конфликти и войни.
2
8
 
20
 
! Отговори
Касандра пророчица преди 6 години
Дали на краварят Дончо му е ясно, какво ще мое да се случи на ФАЩ /Фашизирани Американски Щати/, ако продължават така да се дърлят на Корейския полуостров. Те ще бъдат почесани така, че да им държи влага така, както държи на Германия вече72 години.Бедна му е фантазията на краваря Дончо за съжаление и си е втълпил в чутурата, че си има работа с такива като емиканските телета.
1
3
 
26
 
! Отговори
:):) преди 6 години
от 5000 км е лесно дазаплашваш но онези от юга и япония треска ги тресе като знаят че са на хвърлей място от жълтобузестия кореец.