12 700 войници – Русия и Беларус започнаха военно учение

Тренират се тактически схеми с бойни стрелби, авиация и ПВО
14 сеп 2017 22:45, Елка Василева
87
12 700 войници – Русия и Беларус започнаха военно учение
Снимка: архив, Reuters

Стратегическо военно учение "Запад-2017" започнаха днес въоръжени сили от Съюзната държава между Русия и Беларус на територията на двете страни. Това съобщи руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

В маневрите участват около 12 700 военнослужещи - близо 7200 от Беларус и близо 5500 от Русия.

На три полигона в Русия и на шест в Беларус, както и в беларуската местност Дретун, ще се тренират тактически схеми с бойни стрелби, включващи действия на авиация и сили за ПВО.

Още по темата

Учението "Запад-2017" протича под ръководството на началниците на двата генерални щаба и представлява заключителен етап от съвместната подготовка на въоръжените сили на Беларус и на Руската федерация. Министерството на отбраната в Москва изтъква, че то има изцяло отбранителен характер и не е насочено срещу каквито и да било държави или групи от страни.

Маневрите целят главно да бъде подобрена оперативната съвместимост между щабовете от различни нива, взаимодействието между перспективните системи за управление на войските и оръжията, а командирите от всички степени да получат практически опит във военното планиране и управлението на войските въз основа на данните от съвременните въоръжени конфликти, посочва руското министерство.

Учението "Запад-2017" ще приключи на 20 септември. Съвместни учения от тази поредица бяха осъществени през 2009 и 2013 г., напомня руското електронно издание "Лента".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари