12 700 войници – Русия и Беларус започнаха военно учение

Тренират се тактически схеми с бойни стрелби, авиация и ПВО
14 сеп 2017 22:45, Елка Василева
87
12 700 войници – Русия и Беларус започнаха военно учение
Снимка: архив, Reuters

Стратегическо военно учение "Запад-2017" започнаха днес въоръжени сили от Съюзната държава между Русия и Беларус на територията на двете страни. Това съобщи руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

В маневрите участват около 12 700 военнослужещи - близо 7200 от Беларус и близо 5500 от Русия.

На три полигона в Русия и на шест в Беларус, както и в беларуската местност Дретун, ще се тренират тактически схеми с бойни стрелби, включващи действия на авиация и сили за ПВО.

Още по темата

Учението "Запад-2017" протича под ръководството на началниците на двата генерални щаба и представлява заключителен етап от съвместната подготовка на въоръжените сили на Беларус и на Руската федерация. Министерството на отбраната в Москва изтъква, че то има изцяло отбранителен характер и не е насочено срещу каквито и да било държави или групи от страни.

Маневрите целят главно да бъде подобрена оперативната съвместимост между щабовете от различни нива, взаимодействието между перспективните системи за управление на войските и оръжията, а командирите от всички степени да получат практически опит във военното планиране и управлението на войските въз основа на данните от съвременните въоръжени конфликти, посочва руското министерство.

Учението "Запад-2017" ще приключи на 20 септември. Съвместни учения от тази поредица бяха осъществени през 2009 и 2013 г., напомня руското електронно издание "Лента".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
10
 
! Отговори
АЛО САЩ преди 6 години
Загинали геройски във Втората световна война съобщават че САЩ са нарушили НАГЛО СПоразуменията от Ялта и постдам и са вкарали окупационни войски в Берлин,Полша,Литва,Латвия ,Естония и спец диверсионни части в УКрайна.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО = Насирация Аламинут Треперещи Отпадъци
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, 55, стоманеният шведски неутралитет се пропука.Забравиха поуките от 18-ти век. Отдавна не са ги бъхтали руснаците.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде не видях да се споменава за учението на Швеция и НАТО "Aurora 17" , най-голямото от 20г, с 19000 шведски, 1435 американски и др. от 40 държави, от 11 до 29 септември. Тренира се действие срещу външен враг. Ще струва на Швеция над 65 млн долара.
36
9
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Ей,внимавайте как си играете,да не се изпотрепете!внимание с водку!
35
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО - кошмарът на Кремъл !
34
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Путин 3`тата световна война вече е започнала, но неговия проблем е /за разлика от Сталин/, че никой не го е нападнал !
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ставай страна огромная - за родину за путина !
32
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна да ходи да плаче пред САЩ за Крим, нали те им организираха оранжевата революция и ги насъскаха срещу руснаците.Сега да видим как ще им го върнат обратно....
31
2
 
15
 
! Отговори
до 48 стоян преди 6 години
Не се напъвай излишно, не ти достига умствен капацитет а само можеш да получиш здравословни проблеми.
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
12 700 са даже и предостатъчно за да ни освободят отново.....
29
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким пак е изтрелял балистична ракета, която е прелетяла над цяла Япония и не се знае къде е паднала. Пък вие гледайте какво прават руснаците на собствената си територия.
28
3
 
46
 
! Отговори
Предупреждение преди 6 години
Уважаеми кравари и еврогейове, не дразнете мечката! :-) Това, че вие сте прости, не означава, че и враговете ви са такива. Колкото повече подценявате, толкова по - смешни и жалки ставате, като се обединявате и ревете дружно. :-)Защо се интересувате от военните учения и техника на другите, като вие не спирате на разполагате бази навсякъде и подстрекавате войни??? Защо се заблуждавате, че останалите държави нямат военна техника и ресурси??? Така ви се иска, но всеки има право да се защити.:-)
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
#55 вероятно е Псакиту, което искаше да блокира белоруските пристанища. Краварска география да ге :-)
26
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доналд Кук, Мак Кейн, Фитцтжералд, са пълен таш.ак както и целия флот на сащ.А в сухопътни какви гей връзки има, навързани са като суджуци, гей до гей нали така бе гейевроатлантик.
25
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен до 53 преди 6 години
Колега много си напушен и дрогиран типично за краварите, ами просто нищо не може да се разбере какво си написал.Колко е жалко да си краварин.
24
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен до 48 преди 6 години
Само да припомня годината е 2017, напъни една от двете си гънки в мозъка, и ми кажи защо не смеят да унищожат Русия.Докато Русия може да смачка краварника но това е рисковано за света.Бях написал по долу Йелоустоун е бомбата която цъка в америка, и коят може да върне америка в ледниковата епоха.
23
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен до 42 преди 6 години
Само един въпрос ще задам, кое възпира америка да унищожи Русия?Нали са свръх, хипер, мега, най, технологични, и не смеят да унищожат изостанала Русия.Отговорът и ти и аз го знаем страх само че аз казвам че бялото е бяло, а ти се опитваш да докажеш че е черно.
22
5
 
17
 
! Отговори
Само факти преди 6 години
Един контейнеровоз е достатъчен да унищожи " супер разрушител" на сащ.А едно старо су 24 без никакво въоръжение само с няколко прелитания може да доведе няколко човека от екипажа да подадат рапорт да напускане.За каква " свръх сила" става въпрос, Руснаците изпробваха доста оръжия в Сирия.Водиха реални бойни действия, в момента няма по подготвена армия от Руската.Холивуд е едно реалноста е друго, американците пак се изнизаха от Сирия като пр.ъдня из ***.
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен до 35 преди 6 години
А те американски войничета и генерали едни войници, половината от командването на пентагона гейове.Другата половина от американската армия гей двойки.Та с коя половина ще воюва Русия ако се наложи?Жалки мижитурки са американските войници, както и техните симпатизанти у нас.Както от Афганистан и Ирак сега подвиха опашка и от Сирия, реалната война е за мъже такива не са американците както видяхме.Те побеждават само чрез холивуд.