КНДР: Ще потопим Япония, ще превърнем САЩ в пепел!

Острата реакция е заради приетите нови санкции
Обновена: 14 сеп 2017 10:56 | 14 сеп 2017 10:48, Елка Василева
232
КНДР: Ще потопим Япония, ще превърнем САЩ в пепел!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея заплаши да използва ядрени оръжия, за да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак" заради подкрепата им за санкциите срещу Пхенян, предаде Ройтерс. В понеделник Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция за нови санкции срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит.

Още по темата

Корейската комисия за мир в Азиатско-тихоокеанския регион, която е натоварена с външните връзки и пропагандата на Пхенян, призова също за разпускането на Съвета за сигурност на ООН, който тя нарече "инструмент на злото", съставен от "подкупни" страни, действащи по заповед на САЩ.

"Четирите острова на архипелага трябва да бъдат потопени в морето от атомната бомба" на Северна Корея, се казва в декларацията на комисията, разпространена от официалната агенция КЦТА. "Япония вече няма нужда да съществува близо до нас", добавя севернокорейската комисия, която отправя заплахи и срещу Вашингтон.

"Нека превърнем континенталната част на САЩ в пепел и мрак /.../ като мобилизираме всички средства за ответен удар, които бяха подготвени досега", се казва в декларацията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
10
 
3
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 6 години
ДО 182, ГЛУПЧО МНОГО СЕ ЛЪЖЕШ, ЯВНО НЯМА ДА СИ ЖИВ ДА ВИДИШ, ЧЕ САЩ Е ОБРЕЧЕНА СТРАНА НА УНИЩОЖЕНИЕ. НЕ СЪМ РУСОФИЛ А БЪЛГАРОФИЛ НО НЕ *** НА ДРУГИ КАТОЛИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ А ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВЕН. АКО САЩ СИ ПОЗВОЛИ ВОЛНОСТИ, ЧАШАТА НА ТЪРПЕНИЕТО ПРЕЛИВА И ТЕ ЩЕ БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ А РУСИЯ НИКОГА НЕ Е ГРИЗАЛА И НЯМА ДА ГРИЗЕ ДЪРВОТО А ТИ ЩЕ ГО ГРИЗЕШ ЗАЩОТО СИ *** И НЯМАШ НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО КАТО БЪЛГАРИН.
164
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 183Благодарение на САЩ човечеството живее в най мирното време откакто сме хомосапиенс или по точно от 100 000 години.
163
13
 
10
 
! Отговори
До 182 преди 6 години
Целия свят мрази САЩ защото са терористи и разбойници и предивикват войни и хаос по света.
162
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПЕТКОВ.Зад САЩ стой целия свят и всяка една развита държава,както и НАТО.Американците просто нямат бутане.Китай си прекратиха съюзническия договор със Северна Корея именно заради САЩ.Руснаците 5 пари не дават за Ким ,а дори и да се опитат да направят нещо ,ще гризнат и те дървото ,защото ще трябва да се изправят срещу целия свят ,а не само срещу САЩ.А ако си мислиш ,че Китай са съюзник на Русия ,жестоко се лъжеш
161
15
 
9
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 6 години
МНОГО СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ЗАД СЕВЕРНА КОРЕЯ СТОИ РУСИЯ, КИТАЙ И ИНДИЯ С МОЩЕН ВОЕНЕН ПОТЕНЦИАЛ И ЗАТОВА САЩ САМО ЛОМОТИ НО СЕ СТРАХУВА ДА НАПАДА ЗАЩОТО ДЕЙСТВИТЕЛНО ПОСЛЕДСТВИЯТА ЩЕ БЪДАТ ПАГУБНИ С УНИЩОЖЕНИЕ. КЪМ ТАЗИ КОАЛИЦИЯ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ И МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ОТ АФРИКА И АЗИЯ. АМЕРИКА Я МРАЗЯТ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА СВЯТ В ТОВА ЧИСЛО И 80 % ОТ БЪЛГАРИТЕ.
160
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кимчето им бръкна във великите демократични ***, защото си го търсеха.
159
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ким хубаво е некой да се опълчи на краеарите
158
8
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ПОГЛЕДНЕТЕ СНИМКАТА -САМО СВИНСКАТА ГЛАВА Е ДОБРЕ ОХРАНЕНА ! ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ОКОЛО НЕГО СА КОЖА И КОСТИ ! ДОКЪДЕ ГИ ДОКАРА ,ОБИЧАТ ГОНАСИЛА ЗА ДА НЕ ЯДАТ ТОЯГАТА !
157
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците се *** от яд, че някакво джудженце ги прави за смях :))
156
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив света , без империи неможе да функционира. Това е се едно държава да функционира без държавната администрация. Едното е локално , другото глобално.
155
4
 
11
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Реалист 166 Почакай още малко и ще видиш какво показват САЩ и НАТО.Бъди търпелив , не бълзай.
154
5
 
9
 
! Отговори
Не! преди 6 години
До АнонименПрисъствието на САЩ , не пречи на никой. Там са от 1945 година.Има две държави, коитто пречат на целия свят, САЩ и Русия! Няма добри империи. Без тях светът ще е по-добър.
153
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Кимчо е И-Д-И-О-Т!
152
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Присъствието на САЩ , не пречи на никой. Там са от 1945 година. Второ в международни води всеки има право да си плава. Трето ЮК е суверенна държава и може да пуска , когото реши на своя територия . Да яде и пие с когото реши. Да тренира с когото реши. Нещо неясно ?
151
4
 
20
 
! Отговори
Не! преди 6 години
До Здрав РазумНяма как да го споходи съдбата на Садам или Кадафи, защото нямат петрол! И още, бедни са кат плъхове, там няма нищо, защо да ги превземат? Ким съществува за да оправдава американското присъствие там... и да, луд е за връзване!
150
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неможе да има зиимни удари. СК не е в позиция да стигне САЩ , нито с ракета , нито по море. От друга страна САЩ могат да е достигнат и с двете. Мисля края, ще е ясен. СК ще стане голяма Хирошима , където всяка година ще носят цветя.
149
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РеалистИма.... 30 кила сланина. Това, че е взривил наземна бомба, не означава, че може да я качи на ракета. Пък и ракетите му немогат да достигнат САЩ. *** отвсякъде, пионка на Путин.
148
21
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Ако не друго, Ким поне показва постоянно на света, че има топки (както и ядрени бомби и балистични ракети). Не виждам обаче, какво показват, че имат САЩ, НАТО и т.нар. "съюзници" ... освен "дар слово".
147
9
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
И Ким и САЩ разчитат на едно и също нещо - на военната мощ. Затова всеки един знаейки какво ще последва при размяна на ядрени удари ще залага на многото приказки и ще се въздържа от действия. Т.нар. "санкции" са чиста пропаганда с нулев ефект. Трима Ким-а вече се изредиха да управляват КНДР при постоянни санкции, последни предупреждения, заплахи, ултиматуми и прочие политически водевили. Както показват 69 години история на КНДР ... нищо не се е случило.
146
12
 
16
 
! Отговори
Здрав Разум преди 6 години
Ким не е нито луд, нито глупав. Доказателства: още е жив и здрав, народа му го обожествява, способен е да изкара от кожата им САЩ и лакейската свита, в Сеул и в Токио се *** от страх при всеки тест на балистична ракета или ядрен опит на КНДР. Ако Ким беше луд досега отдавна да го е споходила съдбата на Саддам или на Кадафи.