КНДР: Ще потопим Япония, ще превърнем САЩ в пепел!

Острата реакция е заради приетите нови санкции
Обновена: 14 сеп 2017 10:56 | 14 сеп 2017 10:48, Елка Василева
232
КНДР: Ще потопим Япония, ще превърнем САЩ в пепел!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея заплаши да използва ядрени оръжия, за да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак" заради подкрепата им за санкциите срещу Пхенян, предаде Ройтерс. В понеделник Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция за нови санкции срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит.

Още по темата

Корейската комисия за мир в Азиатско-тихоокеанския регион, която е натоварена с външните връзки и пропагандата на Пхенян, призова също за разпускането на Съвета за сигурност на ООН, който тя нарече "инструмент на злото", съставен от "подкупни" страни, действащи по заповед на САЩ.

"Четирите острова на архипелага трябва да бъдат потопени в морето от атомната бомба" на Северна Корея, се казва в декларацията на комисията, разпространена от официалната агенция КЦТА. "Япония вече няма нужда да съществува близо до нас", добавя севернокорейската комисия, която отправя заплахи и срещу Вашингтон.

"Нека превърнем континенталната част на САЩ в пепел и мрак /.../ като мобилизираме всички средства за ответен удар, които бяха подготвени досега", се казва в декларацията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
7
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Това политическо джудже няма да си седне на *** и ще продължава да се зъби,докато зад гърба му се подхилва чичко Путин,а и китайците хем му дърпат едното ушенце,а с дру гата ръка го потупват по рамото.Ако те му се сопнат само и ждуджето ще се скрие в хралу пката си,ама,де,де ?! То си мисли,че като е диктатор в страната си може да бъде диктатор и на света ?!
124
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким Чен Ун е направил много голяма либерална руформа. Най-сетне гражданите на СК които имат генералски пагони и любимите заслужили артисти на Ким имат право да притежават собствени автомобили като награда от диктатора.
123
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 134"махленски хулигани"?!? Явно за теб поведението на един неуравновесен потомствен диктатор-рекетьор е най-достойното поведение.
122
4
 
8
 
! Отговори
Не! преди 6 години
До АнонименНе само САЩ, никой не иска да им помогне, ама никой. Ако имаше истинска воля, този режим отдавна нямаше да го има. Това с изпепеляването не е оферта естествено, но май и без сила не може. 70 години Китай и Русия ги потдържат за да оцеляват, храни получават и от юга, иначе отдавна да са измрели до крак.
121
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 120Ти си невменяем.САЩ в никакъв случай не са станали за резил.Просто явно не осъзнаваш,ако САЩ изпепелят Северна Корея какви ще са последиците за региона,което включва Китай,Япония,Южна Корея ,че дори и руската ***.Американците могат да заличат Северна Корея за по-малко от час ,но причината е ,че ще има последици за всички горе изброени държави.И незнам кой се радва ,при положение ,че целия свят е зад САЩ ,а само вие русофилски тролчета пишете глупости.
120
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера четох статия от един екскурзиант до СК. Винаги е имало "екскурзоводи" денонощно окола тях които постоянно са им давали наставления къде може да снимат и къде не може да снимат. Завели са ги и в някакъв "супермаркет" отрупан със стока в който са им разрешили свободно да снимат и да купуват. Оказало се че всъщност в супермаркета корейците са артисти които целодневно се разхождат с пълни колички из магазина демонстрирайки изобилето от храна и стоки в СК.
119
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кимчо добре играе шаха с "великите сили", не напразно е учил в швейцария , за ужас на невежите хорица зад него ...
118
4
 
12
 
! Отговори
Не! преди 6 години
До АнонименНе защитавам САЩ, няма добри империи. Но в своя антиамериканизъм стигате до там, че да придавате лигитимност на един психар, който е пресъздал 1984, буквално! На това трябва да се сложи край. Най-добрият начин за това е китайците да им дръпнат шалтера, не американците.
117
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е хайдеде кога ?
116
4
 
11
 
! Отговори
Комунист-русофил преди 6 години
Тези от снимката само луканка ядат, така шъ знайти! Каза ми го лично портрета на Путин, сутринта като му се молих.
115
5
 
8
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Лора 118 Ми ти що щеш в Куба ? *** в Русия , там да видиш какво чудо е .
114
1
 
3
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До varg 110 Бъзикаш се , нали ? Ах ти ,шегаджия такъв!
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИЕ ПО- ДОБРЕ ПРЕВЪРНЕТЕ ТРЕВАТА В ХЛЯБ И ВИЖТЕ КВИ КОРЕНИ ЩЕ СЪБИРАТЕ И ОРЕХИ, ЧЕ КАЗАХА ПО НОВИНИТЕ - НЕВИЖДАНА СУША НА КОРЕЙСКИЯ П-В, А И ЕВБАРГОТО...
112
5
 
20
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен Не ги мисли най бедните чернокожи в САЩ , те получават купони , но има и чернокожи на най високи постове и професии.Виж от нашите циг...ни , нищо не става.Това е разликата.
111
3
 
16
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Използвайки западните изобретения като интернет и компютрите, имайки свобода на изразяване, обяснявате колко е хубаво в най-мракобесната диктатура, която светът е виждал? Наистина ли? Ненормална история... Разберете, че свободата е всичко, пречупете това робско мислене :(
110
5
 
11
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
До Ангел 106 Ангеле , комунизма е кронична болест, която се предава по носледство.ДНК-то е виновно , а не образованието.Вече съм отчаят, че социализма някога ще си отиде от България и държавата ще загине.
109
11
 
26
 
! Отговори
Лора преди 6 години
До 114Тази година ходих в Куба, където също е социализъм и диктатура. Не чак толкова страшна като в Северна Корея, но...магазините са празни. Няма нищо за ядене. Хората са безумно бедни. Всичко се руши и разпада. Имат един курорт, в който водят чужденците, и само там е малко по-спретнати и има какво да се яде. Това е социлаизмът. Мизеря, нищета и унизение. Нищо хубаво нямаше по време на социализма в България. НИЩО!
108
2
 
4
 
! Отговори
stefa преди 6 години
tozi mai go hapi kuceto
107
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази снимка казва всичко за СК. Трябва да си ненормален, за да не можеш да видиш що за човек е този "вожд" и да не си представиш какви са порядките в тази страна, особено ако си имал "щастието" да си живял при соца в Бг.
106
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката на едната баба май и е паднало ченето от екстаз... все едно гледам предизборна кампания на Станишев, но по- красив и с коса. Иначе този го виждам скоро с лимон в устата заобиколен от кисело зеле - идва Коледа :)