Мюсюлманите – новата мощна политическа сила в Русия

Денис Соколов от RAMCOM пред Bloomberg TV Bulgaria
14 сеп 2017 21:19, Екип на Bloomberg
86

Мюсюлманите в руското общество започват да говорят и се оказват сериозна политическа сила. Това не е новина за тези, които се занимават с изследването на този въпрос през последните десетина години. Това каза Денис Соколов от RAMCOM, изследователски неправителствен център в Москва, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

Няма изненада в протестите на руските мюсюлмани пред посолството на Мианмар в Москва, а след това и в град Грозни, Чечения, защото в град Грозни вече имаше протести в защита на мюсюлманските ценности и това беше по повод публикацията на парижкото издание "Шарли ебдо", каза Соколов.

От една страна това представлява добър мобилизиращ ресурс, а от друга страна е достатъчно безопасно, защото се отклонява вниманието на руските мюсюлмани от острите им проблем, обясни събеседникът. "В крайна сметка това представлява игра на друг терен, която не включва ангажирането им по други проблематични въпроси, като Сирия или ставащото в Кавказ.

Кой е човекът, заради който се случва мобилизацията на руските мюсюлмани? Превръща ли се това в "политическа задача"? Кой се превръща в лидер на руските мюсюлмани? Защо се налага като такъв и защо обществото има нужда от такава фигура? Как може да се тълкува реакцията на Владимир Путин? Кой е водещият мюсюлмански център в Русия - около Кадиров или в Татаристан?

Вижте разговорът във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муслиманството е тумор , който трябва да бъде изрязан и изхвърлен на бунището
15
14
 
9
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
Русия е една мюсюлманска дупка ,със съзюзници които са мюсюлмански държави.Русия ,също така е изолирана от света и е икономическо джудже.
14
2
 
18
 
! Отговори
Хм... преди 6 години
"Мюсюлманите в руското общество започват да говорят и се оказват сериозна политическа сила" ===========Добре де, каква ще да е тази "политическа сила"? Изглежда на такава, на религиозна основа?! Това не е ли противоконституционно в Русията?
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Алла, я в бар!В Делянпеевските парцали ли я прочете тази новина?
12
13
 
5
 
! Отговори
Алла, я в бар! преди 6 години
А прочетохте ли другата новина?Русия - съюзник срещу тероризма?Русия е нашият съюзник в борбата с радикалния ислямски тероризъм???!!!???Е, как двете неща се съчетават?!?!?!?!?А, другари? Или може би... аркадашлар?Има ли още някой на който да не му е ясно, че Русия е най-големият враг на Европейския Съюз и съответно на България?Не, нали? Русия прегръща исляма. Вече Москва се смята за втория по значимост град след Мека.
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мюсюлманите били народ:))) - простотията ти е уникална
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мюсюлманите новата мощна политическа сила в Русия"С оглед на политическите действия в ЕС, ми се струва крайно пресилено да се фокусираме върху Русия. ЕС е подложен на масивна мигрантска и терористична атака от мюсюлмански характер, а ръководителите му просто се опитват да замажат положението и да приспят населението. Политическата система на съюза буквално робува на исляма.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започвам бизнес с ибрици,а за кадъните бонус екстракт от ...люти чушки.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уахабитите от Сауд не са нищо повече от една секта, това НЕ е лицето на исляма, а оръжие срещу самите мюсюлмани. Нещо като свидетели на Иехова в християнството и други подобни секти.
7
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бъдещето" е на *** цеви.
6
10
 
18
 
! Отговори
Али Мюмюн преди 6 години
България и русия, един народ - една кръв!
5
4
 
9
 
! Отговори
Рашко преди 6 години
Как бе, там не са ли православни?!!
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам против, стига да са нормални. Проблема на мюсюлманското общество е че едни радикализирани уахабити от Сауди и Турке, спонсорирани от Фащ и Израел ги дърпат назад много яко. Средата на миналия век бяха много нормални нации и добре приети, но господарите се усетиха, че това не е в техен плюс и ги радикализираха набързо голяма част от тях. Малко са хубавите мюсюлмански държави. Жал ми е за хората.
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Татарстан наскоро бе открита ислямска академия, в която има и преподаватели от Русия, Египет,Мароко и др.държави. Всички наши имами трябва да се обучават там. Обучението им в Турция и Сауд Арабия е смъртно опасно за България.
2
4
 
19
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ми то кат гледам, мюсюлманите са мощна политическа сила и на Запад - Германия, Холандия, Англия. Закво се акцентира върху Русия тук? Ми то е ясно - за да налазят някви плюещи ***.
1
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сибир ще поеме всички мюсюлмани , че и мечките ще нахранят !!