Русия прати 4 от най-новите МиГ-ове на бойното поле в Сирия

Очаква се да стрелят по обекти на "Ислямска държава"
14 сеп 2017 09:24,
146
Русия прати 4 от най-новите МиГ-ове на бойното поле в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Русия е изпратила в зоната на бойни действия в Сирия 4 от най-новите си изтребители МиГ-29СМТ, пише "Комерсант".

Вестникът се позовава на източници от Военнокосмическите сили, коментирали снимки от сайта на министерството на отбраната. По техни данни самолетите са изпратени в региона, за да може максимален брой руски пилоти да получат практически опит, а МиГ-овете да бъдат изпробвани в бойни условия.

МиГ-29СМТ са най-новите самолети, произвеждани серийно от корпорацията МиГ и може би последната от руските военни новости, все още неизползвани в операцията "Възмездие". Най-малко един от тези МиГ-ове вече е хвърлял бомби върху позиции на джихадистите в Сирия; очаква се те да стрелят по обекти на ИД и с крилати ракети Х-29Л с лазерно насочване.

Освен проверка на характеристиките и бойните възможности, Русия изпраща в Сирия МиГ-29СМТ и с чисто търговска цел, коментира военният експерт Руслан Пухов. "Успешните действия на руската техника в Сирия я рекламират възможно най-добре на международния пазар", което "ще засили износния потенциал на корпорацията" МиГ, прогнозира той.

Многоцелевите изтребители МиГ-29СМТ ще тренират в Сирия техники за унищожаване на наземни цели с управляеми и неуправляеми ракети и различни бомби, включително с възможност за корекция в прицелването. Ще бъдат също тествани 30-милиметровите артилерийски оръдия, уточняват експерти, цитирани от регионалното издание "Вестник Мордовии".

Видеозапис, показващ как руски лек изтребител от четвърто поколение МиГ-29СМТ излита от сирийската база Хмеймим, публикува в Туитър репортерът на Би Би Си Стив Роузънбърг, посочва "Росийская газета".

Най-новата модификация на този МиГ с код СМТ предвижда по-специално възможност за дозареждане във въздуха и за стрелба с прецизни оръжия, напомня всекидневникът.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак хвърчат русофобски вонящи слюнки! За тяхно успокоение в семейството МиГ има и МиГ-35, който е с двигатели с всеракурсен управляем вектор на тягата и е с уникална маневреност. На Запад нямат такъв самолет! Интересното е, че всички тези самолети са направени на базата на изключително удачния фюзелаж на първия МиГ-29. Всички те ще съдерат дирника на F-35!
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MSCТе и французите нещо имаха проблеми с качеството, след като спечелиха индийския търг. И имаше обвинения и от двете страни. Работих за кратко с един индиец механик от тените ВВС и не бях очарован. Просто средна хубост, сигурно имат и добри :-).Финансирането на Миг е на порядък под Сухой, да не говорим за Логхийд. За това заслужават уважение. С много по-малко пари правят конкурентна машина. Дори в сравнение с Грипена, чийто последен радар по старата технология ПС-05А е около 2.5млн $
108
1
 
5
 
! Отговори
MSC преди 6 години
До АнонименКак пък само в Индия има такъв голям брой загуби на изтребители и то далеч не само Миг 29? .Те имат и много загуби на МиГ 21примерно ,който е всичко друго но не и ненадежден изтребител.Да не би да има и проблеми от индийска страна а?Сега за подръжката проблеми има и то най вече за това че компанията МиГ е поставена в ъгъла от Сухой в Русия.Но феномена на падащите постоянно Миг -ве го има само в Индия.Това е.
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитирах 3м2 защото толкова, или около е ЕОП-то на Ф16. Ако си "експерт" би следвало да го знаеш. Едва ли някой ще рискува да пребазира малкото ф22. Така, че остават добрия стар ф16, огромния ф15 и ф18, както и европейските които са около това ЕОП. ;-).За без пари толкоз :-).
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това колко е ЕОП-то на Ф-22, или Ф-35 е дебатируемо. Няма обективни измервания на 3-та независима страна, топ сикрет :-))). Да не говорим, че това е само от един ъгъл за който са оптимизирани, отстрани или не дай си боже отдолу или отгоре ЕОП-то е порядък, че и от горе по-голямо. Има и сантиметрови радари(L-band), което означава, че специално ф-35 става видим, той е проектиран за горнич клас радари като Жук-АЕ. Шопе познавам лично Стриков ;-). Пропагандата е на пълни обороти. Наивници бол.
105
7
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Radara pokriva nad 200km pri RCS-3m2.--------Браво!Айде сега кажи колко км покрива при 0.1 м2, колкото имат модерните изтребители. Ще ти подскажа - корен квадратен от 200, тоест 15км.
104
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем наскоро Индия бракува всичките нови 49 МИГове доставени от Рашка. Просто не стават и това е.
103
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно нормално. Имат възможност да тестват в реални условия и го правят. Не са единствените!
102
11
 
9
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Зубър 106 Че за Русия 700 ядрени глави не са нищо.Те ги произвеждат по една на ден , ама са най миролюбивата страна на планетата Земя.Така ли е ? Така е ...
101
6
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 102 Аааа, не обиждай дъртите. И аз съм от тях , но не всички сме такива. Има и разумни пенсионери, които никога не са гласували за БКП и БСП.
100
11
 
3
 
! Отговори
Сър Пичук преди 6 години
Леле!! Само 2017-а е, а вече имат възможност да стрелят с "прецизни" оръжия!?! Уауу!!
99
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия може да се похвали само с железни ***, лосион и ***
98
1
 
6
 
! Отговори
Зубър преди 6 години
Мухахаха САЩ-7300, РФ-8000 бойни глави. За *** -вика му се ядрен паритет. Аре сопрете се.
97
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Раша-та няма болтове за 7 копейки!Болтовете и гайките за "Запорожец" струват рубли!А чиповете за ТУ-та, СУ-та, КА-та и Т-та струват милиарди.
96
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
USA-то е бита карта, мъртва държава. Само в главите на дъртите гeйове е още живо.
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Малко историяСлед 130+ години констатирам, че Аксаков е бил прав.Подкрепям го напълно.
94
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сесесерето е бита карта, мъртва държава. Само в главите на дъртите *** е още живо.
93
2
 
13
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ХронологиятаНе знам Вие дали сте *** но аз не съм - защитавам си позицията а не хвърлям едни опорки както теб и изчезвамОт западните самолети в производство са поръчки 2017 Ф-16(20), Ф-18(за ВМС САЩ), Ф-35(знаем колко е скъп), Грипен и кой? Вероятно Рафал ако има поръчки които да намалят цената.Компютъра и Интернет така или иначе щяха да бъдат изобретени все от някого.В Сирия има около 40 самолета всякакви видове правят по 60-100 бойни полета дневноА НАТО казаха официално че те не могат
92
1
 
16
 
! Отговори
4i4o dяdko преди 6 години
До 1111той и Адолф така мислеше и после каква стана...
91
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкции до дупка за тая *** наречена Русия.Руснаците нямат място в развития свят ,понеже изостават с 100 години от останалите държави.Истината е една.Целият свят и всички развити държави стоят зад САЩ,а Русия е изолирана страна която е подкрепяна само от мюсюлманските Сирия и Иран.