Русия прати 4 от най-новите МиГ-ове на бойното поле в Сирия

Очаква се да стрелят по обекти на "Ислямска държава"
14 сеп 2017 09:24,
146
Русия прати 4 от най-новите МиГ-ове на бойното поле в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Русия е изпратила в зоната на бойни действия в Сирия 4 от най-новите си изтребители МиГ-29СМТ, пише "Комерсант".

Вестникът се позовава на източници от Военнокосмическите сили, коментирали снимки от сайта на министерството на отбраната. По техни данни самолетите са изпратени в региона, за да може максимален брой руски пилоти да получат практически опит, а МиГ-овете да бъдат изпробвани в бойни условия.

МиГ-29СМТ са най-новите самолети, произвеждани серийно от корпорацията МиГ и може би последната от руските военни новости, все още неизползвани в операцията "Възмездие". Най-малко един от тези МиГ-ове вече е хвърлял бомби върху позиции на джихадистите в Сирия; очаква се те да стрелят по обекти на ИД и с крилати ракети Х-29Л с лазерно насочване.

Освен проверка на характеристиките и бойните възможности, Русия изпраща в Сирия МиГ-29СМТ и с чисто търговска цел, коментира военният експерт Руслан Пухов. "Успешните действия на руската техника в Сирия я рекламират възможно най-добре на международния пазар", което "ще засили износния потенциал на корпорацията" МиГ, прогнозира той.

Многоцелевите изтребители МиГ-29СМТ ще тренират в Сирия техники за унищожаване на наземни цели с управляеми и неуправляеми ракети и различни бомби, включително с възможност за корекция в прицелването. Ще бъдат също тествани 30-милиметровите артилерийски оръдия, уточняват експерти, цитирани от регионалното издание "Вестник Мордовии".

Видеозапис, показващ как руски лек изтребител от четвърто поколение МиГ-29СМТ излита от сирийската база Хмеймим, публикува в Туитър репортерът на Би Би Си Стив Роузънбърг, посочва "Росийская газета".

Най-новата модификация на този МиГ с код СМТ предвижда по-специално възможност за дозареждане във въздуха и за стрелба с прецизни оръжия, напомня всекидневникът.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 70 (Боби)"Гооолям" експерт! Що не те направят "завеждаш на ВВС-то в БГ-то"?Както си го написал все едно, че си им "светил" на руснаците с проблема на кацането!И нека да не пишем глупости, че резервните части на "Тяжлый авианосный крейсер (ТАВКР) Адмирал Флота Советского Соююза Кузнецов се поръчват в държава, която е закрила военните доставки за РФ в края на 2014!Основния проблем на руския самолет е електрониката! Пилотите са им супер, НО малко им плащат.<
69
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болт за 7 копейки е здрав колкото за 7 копейки.Пагани плаща 1000 ? за всеки от 80-те титанови болта на купето на автомобила "Пагани Хуайра"... защо ли не си купува евтините руски болтове ;)Защото руското е некачествено, не става и за скрап.
68
15
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 74Грипен С/Д изобщо не говорим за по-тежките Е/Ф които в момента излизат с последен софтуерен пакет превъзхождат всеки МиГ освен сега излизащия МиГ-35(защото все още не са му ясни окончателните характеристики все още го Учат да воюва)И това е ФАКТ. А ако се въоръжи с ракети Метеор може дори с по-тежките Су да се конкурира (освен по боен товар) във далечен въздушен бой.
67
7
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Военен бюджет 62Ето ти един примерМодернизация на Ръждив Т-72 от склада до Т-72Б3 2016 модел - 27 милиона рублитова са 480 000$(60 руб/долар)с толкова в САЩ един обикновен брониран джип Хаммър не може да си купиш - изобщо не говорим за нещо по-модерно и по-защитено.Руската промишленост е Държавна и реално не начислява до няколко хиляди процента печалба при държавна поръчка както е в САЩ.
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ааа сетих се ! искаме Грипен за да не правим нищо срещу МиГ овете
65
3
 
6
 
! Отговори
4i4o dяdko преди 6 години
До Военен бюджеттака е като на американците 1 болт излиза 7$,а руснаците 7копейки
64
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 64Су-33 скъса въже и падна в морето - първата версия че пилота е излязъл от коридора за кацане(в ляво или дясно) не се потвърди - Това означава калпаво въжеМиГ-29КР го оставиха да обикаля във въздуха докато оправят "Оплетеното въже" при кацане на предишния самолет. След 40 мин МиГа изразходва горивото си. Въжето не е оправено.ПП Преди похода се купуват от Украинска фирма(която е и производител на Кузнецов) резервни части за по-евтино. То лошо няма но май частите са и по-калпави.
63
2
 
6
 
! Отговори
Риторичен ? преди 6 години
До в всички о.з. офицери и ***:Има ли статистика, колко терористи са "изтребили" руснаците в Сирия със своите изтребители, за да може Генералпрезидента да обясни на българският народ, колко милиона евро трябва да плати за главата на всеки терорист дръзнал безнаказано да се шляе из нашето въздушно пространство ?!
62
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските идеи, разработки и патенти са като Марсианците - всички са чували за тях, но никой никога не ги е виждал :)))
61
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кои са новите руски идеи и разработки - как безопасно да пият Боярищник, Лосиони за вани, Антифриз... това ли са великите руски идеи?!Нова руска разработка - хартиени ленти които показват дали алкохола в шишенцето е годен за пиене. Само това ги интересува, да се налоочат.
60
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Важни са идеи, патенти, разработки."95% от всичко в съвременния свят е идеи, патенти и разработки в САЩ.Така че не се прави на умен.Руснак с идеи ако видиш той ще е избягал пак в САЩ, защото само там може да си осъществи идеите, а не в Русия.
59
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 57В Сирия има ИД, Ал Кайда(Ал ан Суард или нещо подобно) и още поне 300 знайни и незнайни фракции нароили се за толкова години. Като цяло с най-силната ИД е свършено всички стрелят по нея в момента. Но по оценка на Сирийския Генщаб само Ал Кайда има 25000 бойци в няколко провинции. Как смяташ тези бойци трябва ли да се оставят на мира или трябва да се унищожат?
58
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" и 2 загубени на Кузнецов заради проблеми с кораба."Пилотите не можаха да кацнат от некадърност и потънаха в морето. Няма проблем с Кузнецов, той си стоеше и пушеше до Сирия.Руснаците са некадърни, това е.А Кузнецов го дърпаха на буксир през целия свят, щото не може сам...Това е руската "сил" :)))
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големите пари не означават по-добри оръжия. Важни са идеи, патенти, разработки.
56
14
 
2
 
! Отговори
Военен бюджет преди 6 години
САЩ - 600 $ млрдКитай - 280 $ млрдРусия - 60 $ млрдКой къде е... кой е силен и богат. И умен. И кадърен.Русия е на светлинни години от големите!
55
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименВсеки самолет който се експлоатира по начина който го правиме сега в България, а и на много места по света защото просто не се отделят достатъчно пари и на време води до това че самолетите наистина стават НЕНАДЕЖДНИЗамисли се В Лактакия Рашките имат 8-12 Су-24, 6-12 Су-25, 6-8 Су-34, 6-8 Су-30, 4-8 Су-35 а сега ще докарат и 4 МиГ-29СМТ. Тази група самолети прави до 100 бойни полета дневно обикновено са 60-70.Имат 1 СВАЛЕН самолет и 2 загубени на Кузнецов заради проблеми с кораба.
54
14
 
7
 
! Отговори
Руска мощ ;) преди 6 години
Лада, Армата, Курск, Кузнецов...Смехурковци от Сибир :)))
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия прати 4 от най-новите МиГ-ове ...да изтребят всички терористи във въздуха над Сирия !!!
52
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тези новите ли кацат във водата както старите, дъто потъваха в Сирия. На Кузя самолетите ставаха кат торпеда под водата :)))
51
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E, нали Русия обяви войната за приключила, пък сега пращат нови изтребители в Сирия...,а освен това изтеглиха и плаващия крематориум "Адмирал Кузнецов" !