Столтенберг: Членките на НАТО сами решават какво оборудване да купуват

Това е национално решение на Турция, заяви шефът на алианса
14 сеп 2017 14:52, Елка Василева
22
Столтенберг: Членките на НАТО сами решават какво оборудване да купуват
Йенс Столтенберг. Снимка: архив, Reuters

Членките на НАТО сами решават какво оборудване да купуват. Това заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг във връзка със споразумението на Турция с Русия за покупка на руски ракетни отбранителни системи С-400, съобщава електронното издание на в. "Хюриет".

"С какъв вид оборудване ще се сдобият зависи от всеки от съюзниците. Това е национално решение на Турция", коментира той пред агенция Спутник.

Още по темата

Столтенберг добави, че това, което е важно за НАТО, е различните системи да работят заедно.
       
"Не е постъпило искане във връзка с интегрирането на тази система в системата на НАТО за въздушна отбрана. Поради тази причина въпросът все още не е поставен на масата", каза още генералният секретар на НАТО.
       
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи преди дни на връщане от пътуване в Казахстан, че Турция вече е платила депозит на Русия за покупката на руските зенитно-ракетни системи С-400 въпреки възраженията на съюзниците й от НАТО. Той подчерта, че както Турция, така и Русия са решени да доведат до край процеса.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със С-400 Турция ще може да сваля натовски самолети, ако реши да напусне факаното акано НАТО. А Путин е гениален политик!
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва ли членките на НАТО сами решават какво да купуват... Тоя кат приказва чува ли се? Или вече старческото слабоумие му е изпило мозъка.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето че дори лично Столтенберг заяви че България може да закупи руско или китайско оръжие стига да е изгодно. Няма никакъв проблем в това техниката да не е западна. И сега да излязат Борисов и оня физкултурника Цвъ. Цвъ. пред телевизионните камери и да обяснят защо и кой е лъгал толкова време българския народ така нагло ? Защо до сега в процедурите по купуване на нова техника няма руски и китайски компании
15
0
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА БОЛИ преди 6 години
До Анонимен 7 - ПИШМАН БЪЛХАРИНАааа ТИ ЩЕ КАЖЕШ? СПОРЕД ТВОЯТА ЛОГИКА ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ДЪРЖАВИ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗДЕЛИ С НАТО? ПОТРЕБИТЕЛИ НА С-300 В ИЗТОЧНА ЕВРОПА СА:1.*** :)2.ГЪРЦИЯ2.УНГАРИЯ3.СЛОВАКИЯ
14
2
 
23
 
! Отговори
"Ярс" преди 6 години
От сега да не съм видял някой мръсeн поамериканчен педeрас да ми обяснява как сме били ДЛЪЖНИ да купуваме западно оръжие. На никой не сме длъжни !
13
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТHE ПатриотТурция купува С-400 само на инат, да плашат САЩ, за да не помагат на кюрдите.Само че тези им блъфове няма да хванат дикиш.
12
7
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
опа ко стана сега къде са атлантическите @$@%@% да ми обясняват сега ,че трябва да си купим американски таралясници за да сме съвместими с нато??Гърците и турците явсно са несъвместими !
11
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
не искам воина и орьжие искам книги и култура не искам да умирам зарадиалчността на сащ на мен русия не ми е враг
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи преди дни, че Турция вече е платила депозит на Русия за покупката на руските зенитно-ракетни системи С-400 въпреки възраженията и предупрежденията на главния съюзник от НАТО, че ще му се стъжни, ако доведе до край процеса.Йенс Столтенберг цлед многото общи приказки накрая казва, че въпросът дали да разрешат на Ердо все още не е поставен на масата.
9
0
 
5
 
! Отговори
Nojarov преди 6 години
Da mu misliat Shengen, Luxemburg, Monaco, Belgia...
8
0
 
3
 
! Отговори
Game box преди 6 години
I dali da zalagat na chereshki, slivi, praskovki, yabalki, krushki...na cherveno ili na cherno...?!
7
0
 
2
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Представете си колко е толерантен "диктатора" Ердоган и турския народ. Днес да речем са загинали 10 полицаи и Бтв ще ви каже "бяха убити 10 полицая и загинаха стотина терористи".
6
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удобен момент да извадите Турция от Нато И да е поставите далече от Европа. Отделно Германия да започне депортиране на резации обратно към родината им. В тея войни е така или си с мен или против мен. Да ходят да работят в Русия. Европа трябва да втвърди тона си към тея вечв...времеТо за толеранс мина. Очевидно ефект няма. От тук нататак мачкане.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОсманИ България да купи тогава С400.България ше ти купи *** :)
4
1
 
6
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Има натиск. Личи си по коментарите на експертите по Снн 'тюрк'. Не са доволни. По Фокс 'турция' също нещо са недоволни. Турски безпилотни самолети са унищожили няколко терориста и СНН 'тюрк' нарече терористите 'шахиди'. Умрели за вярата. А когато загиват турски полицаи СНН казва 'бяха убити' еди колко си полицаи.
3
3
 
15
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До1Не вярвай на приказките на тоя шутКога къде какво в НАТО се решава от САЩ.Определено ще има натиск върху Турция.Времето ще покаже.Явно е че Турция поема по самостоятелен път на развитие.Загърби Европа а сега и САЩ.
2
5
 
20
 
! Отговори
Осман преди 6 години
И България да купи тогава С400. 2 милиарда долара не е кой знае какво. Почти толкова похарчихме за "санирането" и "оградата".
1
3
 
30
 
! Отговори
ти да видиш преди 6 години
Ха, интересно! А на нас що ни пилят да купим еф-ки?За тях е национално решение за Турция, а ако купуваме ние е национално решение за ... САЩ?!