ЕС обяви КНДР за заплаха за международната общност

Пхенян да прекрати ядрената и ракетната си програма!
15 сеп 2017 18:00, Елка Василева
42
ЕС обяви КНДР  за заплаха за международната общност
Федерика Могерини. Снимка: архив, Reuters

Поредното ракетно изпитание на Северна Корея е заплаха за съседните страни, за региона и за цялата международна общност. Това се посочва в изявление на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

По нейните думи Пхенян е нарушил международните си задължения.

Още по темата

Могерини заявява, че ЕС е съпричастен с Япония, Южна Корея и региона.

В позицията й се допълва, че Пхенян трябва да прекрати провокациите и ядрената си и ракетната си програма незабавно.

Могерини отбелязва, че наскоро приетите нови санкции от Съвета на сигурност на ООН показват единодушието в оценката на поведението на Северна Корея. Тя уточнява, че ЕС подготвя собствени санкции срещу Пхенян и ще ускори подготовката след снощното ракетно изпитание.

Върховният представител отчита, че досега международната общност е показала сдържаност и изразява надеждата това да продължи. Могерини очаква продължаването на натиска над Пхенян да открие пътя към политически диалог и премахването на севернокорейските атомни оръжия чрез мирни средства.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа в Тwitter, че поредният ракетен опит на Северна Корея е ново нарушение на резолюциите на ООН и заплаха за мира и сигурността по света. По неговите думи тези действия изискват световен отговор.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Северна КореяЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ръководството на ЕС всички са слуги на САЩ и *** на американски з_дници! Тази не прави изключение! "КНДР била заплаха за световния мир"- тези ни мислят, че ядем доматите с колците! Това, че западните европейци са зомбирани от обработката им от средствата за масова дезинформация не значи, че всички са такива ***! Ще дойде видов ден жалки грабители и подпалвачи на войни!
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде Кимчо да ги думне краварите и да се приключи сагата! Това ще отприщи промяна в света! Стига САЩ са диктували правилата.
24
1
 
4
 
! Отговори
Чичо Ким се ебаТръмп преди 6 години
Ин
23
1
 
12
 
! Отговори
Невеж преди 6 години
Моля авторката да обясни какво означава термина "международната общност"! Припокрива ли се с ООН и точно кои държави са в тази общност, кой и на какъв принцип я управлява, как се взимат решенията в нея и как се кандидатства за членство?мне се шегувам. Това се спряга често, но е изключително неясен термин.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАСТАРЯВАЩИТЕ ЖЕНИ СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ ПОЛИТИЦИ: МЕРКЕЛ, МЕЙ, ЧЕ И ТАЗИ МОГЕРИНИ И ТЯ БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ.
21
9
 
4
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 6 години
КНДР е наистина заплаха за човечеството. Но освен нея всички атомни държави представляват голяма заплаха за хората. Защото атомното оръжие не се използва за храна, а за унищожаване на хора. Спасението е всички държави да унищожат ядреният си потенциал.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Могерини е заплаха за средно статистическо европейско семейство , заради тъпите и изказвания всяка вече се дърлим с жената в къщи . :)
19
4
 
18
 
! Отговори
антиседераст преди 6 години
Могррини, заплаха за световния мир са терорист номер едно САЩ . Какво се правиш на ударена ?
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименединствената заплаха за европа е исляма - особено тоя новият дет го проповядват
17
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оста "Ким-Путин-Ердоган" - заплаха за Европа.
16
5
 
24
 
! Отговори
Коооооой преди 6 години
До Анонимен 15И май стигаме до въпроса "Кое е първичното - пилето или кокошката". Кой пръв започна със заплахите, кой иска да нарежда на суверенни държави какво да вършат, кой изсмуква силите на по-слабите, кой ни направи бедни като мишки, кой ни унищожи икономиката и ни засипва с боклучавото си и вредно производство - ако не ни бяха сложили мръсните си, ногтести ръце, дали нямаше да правим и ние лаптопи, защото се оказва че нашите електронни калкулатори преди демокрадията са били търсени...
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бож.О, със сигурност ще сме добре. Със сигурност. Вече 28 години ЩЕ сме добре. Ще сме добре с платени продажни наркоманчета като БожБожБожльо Бемозльож. Ще ти стигне ли парсата за една доза...
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда се получи затворен кръг: Сев. Корея с основанието, че разработва оръжията, защото ги заплашват и им налагат санкции (което си е направо друга форма на война и сигурно не без жертви). Санкциите пък им се налагат и им се отправят заплахи заради разработката на оръжията.Направо цунг-цванг.
13
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ***, Магарини, ти коя си та нареждаш на чужди, и забележи, не родини на фашизма, държави да направели това и онова НЕЗАБАВНО. Я се скатавайте в колониалните си дупки и не си показвайте мутрите от там, лицемери с лицемери. Санкции ще раздават! Светът вас трябва да санкционира за палежа на III война, кръвници.Ти не си бягала като дете, обезумяла от ужас под американски и английски самолети, сеещи смърт. Не си играйте с огъня, че този път подпалвачите сами ще лумнете като факел. Ненаситни търбуси!
12
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради тази Ким ще вземе и Европа на мушка.
11
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким не е убил никой май вие политиците сте едни големи терористи дето предизвиквате съдбата на ваш гръб
10
4
 
29
 
! Отговори
браво преди 6 години
Сирийската армия и нейните съюзници след тежки боеве с терористите от ИД,са стигнали до бреговете на река Ефрат и са отрязали пътя за отстъпление на терористите.Ето това е истинската битка с тероризма докато Европа се гърчи под окупацията на САЩ.
9
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче в Европа, всеки ден ислямисти убиват невинни хора, докато Ким, въоръжен с ядрени ракети, нито един.
8
7
 
25
 
! Отговори
факт преди 6 години
Лицемерието и двойните стандарти на ЕС нямат граници....
7
6
 
26
 
! Отговори
след преди 6 години
поредните ислямистки нападения в европейски градове, Европа втвърдява тона срещу Северна Корея. Заради тази Европа си затрихме индустрия, образование и идентичност и ги заменихме с европейски фекалии в лъскава опаковка на айфон на изплащане. Кой не скача е червен.