КНДР пак изстреля ракета. САЩ с призив към Русия: Вземете мерки!

Балистичната ракета прелетя над японска територия, не стигна до Гуам
15 сеп 2017 07:00,
158
КНДР пак изстреля ракета. САЩ с призив към Русия: Вземете мерки!
Снимка: Reuters, архив

Северна Корея е изстреляла балистична ракета със среден обсег на действие, оценява Пентагонът, цитиран от световните агенции.

Ракетата, която прелетя над северния японски остров Хокайдо, не е била заплаха за Гуам, допълни американската армия.

Според японските власти обаче може би става дума за междуконтинентална балистична ракета.

Още по темата

Въоръжените сили на Япония не са се опитали да свалят ракетата, която падна на 2200 км източно от нос Еримо.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере по-късно днес по искане на САЩ и Япония, предаде Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници.

Петнайсетчленният Съвет за сигурност единодушно засили санкциите срещу Пхенян в началото на седмицата след ядрения опит от 3 септември, налагайки забрана върху износа на текстил и ограничавайки вноса на суров петрол.

Американската администрация призовава Русия и Китай да вземат конкретни мерки, за да покажат на КНДР нетърпимостта си към тези безразсъдни изстрелвания на ракети. Това заяви днес държавният секретар Рекс Тилърсън след поредния ракетен опит на Пхенян, предадоха световните агенции.

Китай доставя на Северна Корея основните обеми петрол. Русия е най-големият работодател на принуждавани севернокорейски работници, заяви американският топ дипломат.

От негова гледна точка новият "провокативен ракетен пуск" на Северна Корея означава, че японският народ за втори път през последните седмици е бил подложен на заплаха. "Тези продължаващи провокации само задълбочават икономическата изолация на Северна Корея", подчерта Тилърсън.

Той е обсъдил по телефона с японския си колега Таро Коно изстрелването, отбелязва ТАСС.

Япония няма да толерира опасните действия на Северна Корея, които застрашават световния мир, заяви японският премиер Шиндзо Абе.

Министерството на външните работи на Южна Корея също категорично осъди ракетния опит, наричайки го сериозен акт на предизвикателство, който застрашава международния мир и сигурност, информира Ройтерс.

Ведомството отбелязва, че страната е напълно подготвена да отговори на всяка заплаха от Севера.

В отговор на изстрелването южнокорейските военни днес са провели учение с използване на балистична ракета, която е прелетяла разстояние, равняващо се на това до международното летище на Пхенян - Сунан, откъдето бе извършено севернокорейското изстрелване, информира ТАСС.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
4
 
! Отговори
morelini преди 6 години
До 107...да приемем че е така...кажи ми ти тогава защо го избират за трети мандат по твоята логика половин България са некадърници..така ли...Покажи някой който е достоен да застане начело а Държавата.Не че Борисов е китка за мирисане...но кажи Кой.....
93
1
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Правилно е разбрал другаря Ким, че във водорода е бъдещето.Неотдавна водородна бомба - за да го зачитат, скоро може водородна електроцентрала,а след нЕкоя година автомобил на водород.
92
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Южна Корея е изстреляла ракета, съветът за сигурност трябва да и наложи веднага санкции. Така де, законите са еднакви за всички.
91
10
 
10
 
! Отговори
456 преди 6 години
Още веднъж два пъти ще ги помолят братушките и китайците, и японците ще им покажат как се прави Пърл Харбър, американците Хирошима и Нагасаки на Кимкорейците..Просто една сутрин ..
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен101 А нещо за Слава Украйни ,слава героям?
89
12
 
8
 
! Отговори
100 преди 6 години
До 100Що за извратен мозък трябва да имаш, за да се радваш как един луд диктатор разработва ядрено оръжие, заплашва цивилизованите страни, а ти да си мислиш, че е баси и якия, защото се бил "опълчил" на САЩ???!!!
88
11
 
5
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Как са *** днес...пълни с плюнки...както винаги.Какво му се кефите на този изтрещял индивид.Чак драго ви става.Погледнато реално и БГ е враг на СК.В НАТО сме...съюзници....като нищо след време ще има ракета която да стигне и БГ.Не може в днешно време всеки да има ядрено оръжие.Преди много години е договорено кой да има и кой да няма.Вместо да води мирна политика,да отвори границите си....да ама кой ще остане в СК.На кой ще бъде ВОЖД....
87
9
 
4
 
! Отговори
До 97 преди 6 години
До АнонименАхам, значи Кимчо си го харесвате и подкрепяте подобен режим, където и да е посвета и тормоз върху народа, но сте против САЩ, защото били агресори.Ходи живей в С.Корея, като Кимчо е толкова убав...и не трябва да се закача.То пък, малко мисъл и хуманност към другите хора по света, а не само гледане в собствената къщичка и щом тя е ОК, останалите можем да ги коментираме и да приемаме страданията им, безпроблемно.
86
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За никого не е тайна че Китай и Русия поддържат режима в КНДР и най -вероятно те са помогнали за водородната бомба. С бъркането в политиките на малките държави големите си правят буферни зони за войни. САЩ също не изостават в това отношение.
85
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КИМ ПРАВИ САЩ НА МАЙМУНИ. ВЕЧЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ ИМ СЕ ПОДИГРАВА ЗА БЕЗСИЛИЕТО И ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ.
84
11
 
5
 
! Отговори
До 86 преди 6 години
До МанолскиДай пример с безобразия, рашка.Може да са имали някои не до там добри решения, но са атакували след безброй предупреждения и опити за комуникация със самозабравили се диктатори. И всички те бяха с мания за величия и опити да правят някакви велики военни сили.Зная, че Кадафи, Саддам и останалите ненормални диктатори бяха първи приятели на Москва, но...това е положението.
83
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ядреното оръжие не е за водене на война, а за възпиране и отказване от мераците да бъдеш нападнат; Имаш ли ядрено оръжие, си гарантираш, че няма да си нова Либия или Ирак
82
15
 
4
 
! Отговори
Др. Менгеле преди 6 години
Вижда се краят не само на Прасето, но и на цяла Северна Корея, да се готви Кремъл.
81
12
 
7
 
! Отговори
До 90 преди 6 години
До интересноКомунде путиноффилско, ходи се скрий някъде.Разбира се, че С.Корея трябваше да се спре още преди години, но отново беше пазена от Русия- пазителката на всички диктаторски режими.Ако това се беше случило по-рано, сега нямаше да имаме един дебел луд, с ядрено оръжие. Ако САЩ не бяха влязли в Ирак, сега можеше да имаме още един луд- Саддам, с ядрено оръжие, поставящ под заплаха своите съседи и целия район.Но, какво да ти обясняваме на теб, промития рашшанистки мозък.
80
9
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
По всичко личи, че Грухчо уверено се е запътил към фурната на собствената си Голгота. А и други прасенца от една сибирска *** напират да го последват, под бурните овации на местните си фенове !
79
5
 
10
 
! Отговори
Др. Ливайн преди 6 години
Гаргарата с жълт чай и евавките със сажд продължават с пълна сила. Скоро на пациента ще бъдат назначени допълнителни процедури - масаж от мечка на голо и ексфолиращ пилинг до кокал от китайски мравки.
78
4
 
9
 
! Отговори
Е преди 6 години
Ако бяха послушали Макартър през 1951,северна Корея нямаше да я има!Комунисти и *** допуснаха да се създаде ядрено чудовище в Корея.Забележете,чрез санкции.
77
7
 
12
 
! Отговори
интересно преди 6 години
Преди години САЩ за отрицателно време обявиха война на Ирак , макар че нито имаха оръжие за масово унищожение , нито имаха вина за "атентатите " в Ню Йорк Та се пита , защо САЩ не обявяват война на Северна Корея , нали е заплаха за тях !!!Или нападат само държави , които не могат да се защитят !!!
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛАБО, ДОНИ! ЗНАЧИ САНКЦИИТЕ И НА КНДР, И НА РУСИЯ СА МАЛКО! ТРЯБВА ДА ГИ ЗАТЕГНЕШ!
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха явно мерките срещу КНДР не помагат, да наложи мерки на Русия :)) и ще стане като оня скеч, дето мъжете на две двойки се спречкват и всеки почва да бие жената на другия :)