КНДР пак изстреля ракета. САЩ с призив към Русия: Вземете мерки!

Балистичната ракета прелетя над японска територия, не стигна до Гуам
15 сеп 2017 07:00,
158
КНДР пак изстреля ракета. САЩ с призив към Русия: Вземете мерки!
Снимка: Reuters, архив

Северна Корея е изстреляла балистична ракета със среден обсег на действие, оценява Пентагонът, цитиран от световните агенции.

Ракетата, която прелетя над северния японски остров Хокайдо, не е била заплаха за Гуам, допълни американската армия.

Според японските власти обаче може би става дума за междуконтинентална балистична ракета.

Още по темата

Въоръжените сили на Япония не са се опитали да свалят ракетата, която падна на 2200 км източно от нос Еримо.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере по-късно днес по искане на САЩ и Япония, предаде Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници.

Петнайсетчленният Съвет за сигурност единодушно засили санкциите срещу Пхенян в началото на седмицата след ядрения опит от 3 септември, налагайки забрана върху износа на текстил и ограничавайки вноса на суров петрол.

Американската администрация призовава Русия и Китай да вземат конкретни мерки, за да покажат на КНДР нетърпимостта си към тези безразсъдни изстрелвания на ракети. Това заяви днес държавният секретар Рекс Тилърсън след поредния ракетен опит на Пхенян, предадоха световните агенции.

Китай доставя на Северна Корея основните обеми петрол. Русия е най-големият работодател на принуждавани севернокорейски работници, заяви американският топ дипломат.

От негова гледна точка новият "провокативен ракетен пуск" на Северна Корея означава, че японският народ за втори път през последните седмици е бил подложен на заплаха. "Тези продължаващи провокации само задълбочават икономическата изолация на Северна Корея", подчерта Тилърсън.

Той е обсъдил по телефона с японския си колега Таро Коно изстрелването, отбелязва ТАСС.

Япония няма да толерира опасните действия на Северна Корея, които застрашават световния мир, заяви японският премиер Шиндзо Абе.

Министерството на външните работи на Южна Корея също категорично осъди ракетния опит, наричайки го сериозен акт на предизвикателство, който застрашава международния мир и сигурност, информира Ройтерс.

Ведомството отбелязва, че страната е напълно подготвена да отговори на всяка заплаха от Севера.

В отговор на изстрелването южнокорейските военни днес са провели учение с използване на балистична ракета, която е прелетяла разстояние, равняващо се на това до международното летище на Пхенян - Сунан, откъдето бе извършено севернокорейското изстрелване, информира ТАСС.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тия американци не разбраха ли че,тези ракети и бомби на корейците са си чисто руска технология!
33
12
 
5
 
! Отговори
vse edno преди 6 години
До мУУУУУ: ако си мислиш, че си много оригинален с п.р.осташкия си коментар, много се лъжеш.Но от нискочели, брадати, космати, остригани, облечени в черно и преметнали през рамо диагоналки / едно време им казвахме хюмнетки/ индивиди /българи/ трудно можеш да очакваш цивилизовано поведение.
32
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой си "ГАДОРЯН" прочел нещо в новинарските сайтове за Италия и после "разговарял" с въображаемата си приятелка която уж "живеела" там?!
31
7
 
23
 
! Отговори
Трагедия преди 6 години
Вече наистина е много смешно как Северна Корея разиграва сажд. По-голямо унижение и гавра краварите не са преживявали. Шамар след шамар и храчка след храчка в суратя. Ебасси позора.
30
2
 
14
 
! Отговори
До 1 БГ преди 6 години
Много просто, през ВСВ японските окупатори са гласили корейките и сега Кимчо ще им го връща.
29
8
 
25
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
На всяка нова санкция, ракетен пуск. Тоя е ега ти пича. Подиграва им се в лицето. Това скапано ООН, което е нищо друго освен продължение на политиката на ФАЩ заслужава именно това. В една видеоигра ООН беше разпуснато, а Китай беше нахлул в САЩ през Аляска. Това с ООН като нищо ще се случи след време. Може и да не го доживеем.
28
5
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Така като гледам напоследък Северна Корея не се цели нито в остров Гуам, нито в Америка, нито в Южна Корея, а предимно в Япония.Какво са им направили японците та така да ги заплашват сега?Отделно дето в миналото е имало масови отвличания на японски граждани в Северна Корея!
27
11
 
26
 
! Отговори
мУУУУУ преди 6 години
Гаврата с кашерния говедарник продължава с пълна сила. Безсилното МУУУУчене на говедоидите е МУУУУУзика за ушите на нормалните хора. МУУУУУнчовците реват, ракетите си летят. САЩ са МУУУУУхлясали мозъци и лапатт МУУУУУУхи докато Ким се забавлява. САЩ нямат МУУУУУскули.
26
23
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Тука разни комунистически *** плюят Демокрацията, ама се възползват да си пишат глупостите свободно. Айде идете в любимите ви СК, Турция и Раша и пишете от там коментари, нещастнищи!
25
10
 
15
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Не че не ми харесва. И това не е мое мнение а на хора доста по умни от мен и теб. Финансисти. Я се замисли как така най уж могъщата държава има трилионен дълг вече. И не спира да расте. Но явно мисленето не ти се отдава.
24
18
 
17
 
! Отговори
до Гъзорян преди 6 години
Като не ти харесва "капитализма" *** да живееш в С.Корея при "комунизма".
23
13
 
32
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
След 30 години Кравария ептен нема я бръснат за слива. Пред очите ни е Залезът на поредната империя. А що се касае до Европа, майко мила. Снощи бях с една стара приятелка. Живее в Италия от години. Изнасилвания наред от емигранти. Няква снежинка й се правил на интересен. Взел й акъла. Капитализма е наистина прогнил строй. И ще доведе до ужасни последствия в световен мащаб.
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавията в този сайт почти никога нямат връзка с реалноста. Пишат подобни глупости само за да въртят трафик в коментарите от психично болната си аудитория.
21
22
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До ОНЗИВатник, а кой ги би по главата СК да нахлуват в ЮК 1950г.? За *** само глад и лабут!
20
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сев. Корея изстреля 2 балистични ракети, на височина съответно над 500 и 700 км, т.е. в космоса, и после паднали някъде на хиляди км в океана. Въздушното пространство на една страна не е точно регламентирано, но се смята пределната височина за летене, към 30 км. Границата на атмосферата е 100км, а за обявяване за "астронавт" 80км. Предвид на това претенциите на Япония за космоса не изглеждат много основателни.
19
4
 
9
 
! Отговори
газ ... спирачки преди 6 години
Да изчакат малко с пукотевиците азиатски - в неделя е състезанието от F1 в Сингапур.
18
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасчо пак се изгаври с Дони, пък и не само с него!
17
6
 
21
 
! Отговори
Уя му преди 6 години
Кимчо е момчето за мокри поръчки на Кремъл, разбира се че руснаците няма да вземат мерки.Китайците могат да вземат мерки, но още се колебаят.
16
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откаченият Жълтур вместо да дава пари за храни ги изстрелва в небето. Колко ли си мечтае Бай Суджук да превърне България в КНДР? Да си властва докато започне да се напикава на премиерското кресло. Но по изказването на американски сенатор, вдигнали са му мерника от САЩ заради Шиши и Цацата.
15
11
 
34
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Вчера още санкции за Русия а днес искат Русия да спре с кореа, лицемери неземни. Започвам да харесвам ким, щом сащ реват и се пяна имат на устата си но не могат да направят нищо