КНДР пак изстреля ракета. САЩ с призив към Русия: Вземете мерки!

Балистичната ракета прелетя над японска територия, не стигна до Гуам
15 сеп 2017 07:00,
158
КНДР пак изстреля ракета. САЩ с призив към Русия: Вземете мерки!
Снимка: Reuters, архив

Северна Корея е изстреляла балистична ракета със среден обсег на действие, оценява Пентагонът, цитиран от световните агенции.

Ракетата, която прелетя над северния японски остров Хокайдо, не е била заплаха за Гуам, допълни американската армия.

Според японските власти обаче може би става дума за междуконтинентална балистична ракета.

Още по темата

Въоръжените сили на Япония не са се опитали да свалят ракетата, която падна на 2200 км източно от нос Еримо.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере по-късно днес по искане на САЩ и Япония, предаде Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници.

Петнайсетчленният Съвет за сигурност единодушно засили санкциите срещу Пхенян в началото на седмицата след ядрения опит от 3 септември, налагайки забрана върху износа на текстил и ограничавайки вноса на суров петрол.

Американската администрация призовава Русия и Китай да вземат конкретни мерки, за да покажат на КНДР нетърпимостта си към тези безразсъдни изстрелвания на ракети. Това заяви днес държавният секретар Рекс Тилърсън след поредния ракетен опит на Пхенян, предадоха световните агенции.

Китай доставя на Северна Корея основните обеми петрол. Русия е най-големият работодател на принуждавани севернокорейски работници, заяви американският топ дипломат.

От негова гледна точка новият "провокативен ракетен пуск" на Северна Корея означава, че японският народ за втори път през последните седмици е бил подложен на заплаха. "Тези продължаващи провокации само задълбочават икономическата изолация на Северна Корея", подчерта Тилърсън.

Той е обсъдил по телефона с японския си колега Таро Коно изстрелването, отбелязва ТАСС.

Япония няма да толерира опасните действия на Северна Корея, които застрашават световния мир, заяви японският премиер Шиндзо Абе.

Министерството на външните работи на Южна Корея също категорично осъди ракетния опит, наричайки го сериозен акт на предизвикателство, който застрашава международния мир и сигурност, информира Ройтерс.

Ведомството отбелязва, че страната е напълно подготвена да отговори на всяка заплаха от Севера.

В отговор на изстрелването южнокорейските военни днес са провели учение с използване на балистична ракета, която е прелетяла разстояние, равняващо се на това до международното летище на Пхенян - Сунан, откъдето бе извършено севернокорейското изстрелване, информира ТАСС.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Външната политика на САЩ е пълна перверзия!
13
7
 
39
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Безобразията които американските военни са извършвали в Корея со причината за тази неистова омраза на северокорейците към американските ***. Другото е че тези високотехнологични оръжия се правят с висококфалифициране специалисти и консултанти било то руски китайски индийски ит.н. Така че каквото повикало -такова се обадило! Отзад на "трите ката" - това е правилния отговор на севернокорейците.
12
8
 
25
 
! Отговори
E ето... преди 6 години
...поне някой работи. КНДР не спира да разработва и тества. Бачкат си хората и затова напредват. Пък...и явно няма кой да ги спре:)))
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В отговор на изстрелването южнокорейските военни днес са провели учение с използване на балистична ракета, която е прелетяла разстояние, равняващо се на това до международното летище на Пхенян - Сунан, откъдето бе извършено севернокорейското изстрелване, информира ТАСС."====================Ето, проблемът е решен! Що за американски вопли? Когато запалихте половината свят не чувахте, нали? Ким още никой не е утрепал, а ФАЩ избиха милиони!
10
2
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
до 12Азия печели икономическата война срещу останалите.Искат направо пукотевица нЕкой, но и тяхната територия ще гори.
9
13
 
6
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
САЩ да дадат ядрено оръжие на Южна Корея и те братчедите ще се разберат помежду си.
8
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей, тази статия, според троловете е доказателство за величието на Русия?!? Русия не водела хибридна война в България, хахаха.
7
12
 
60
 
! Отговори
681 преди 6 години
Да! Щом Северна Корея пуска ракети - това е лошо, но когато го прави Южна Корея - това е прекрасно!
6
12
 
53
 
! Отговори
**** преди 6 години
Тези кравари какво ревът,Русия ли провокира СК, или тя плаши с унищожение,че сега да се намесва,каквото са си дробили краварите,сега да си го сърбат.
5
5
 
43
 
! Отговори
Петър Папазов преди 6 години
Благодарение на Ким, САЩ увеличават продажбите на оръжие за Сеул и Токио.В това представление героите са положителни.
4
11
 
57
 
! Отговори
Галин преди 6 години
и длъжна ли е Русия да мисли нещо по въпроса след като същите ТЕ(Сажд, Япония, Европа) налагат санкции, ако Путин е пич ще ичм каже че ще си го премести пт единя крачол в другия.. :)
3
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хамериканците нямаха ли супер модерни, интелигентни и т.н. ракети, щитове, мармоти и прочие? Защо не са свалили ракетата??
2
12
 
50
 
! Отговори
Ziko преди 6 години
Краварите пак реват и мучат клекнали... :-)
1
44
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелото Откачалниче здраво си го търси. И ще го намери!