КНДР пак изстреля ракета. САЩ с призив към Русия: Вземете мерки!

Балистичната ракета прелетя над японска територия, не стигна до Гуам
15 сеп 2017 07:00,
158
КНДР пак изстреля ракета. САЩ с призив към Русия: Вземете мерки!
Снимка: Reuters, архив

Северна Корея е изстреляла балистична ракета със среден обсег на действие, оценява Пентагонът, цитиран от световните агенции.

Ракетата, която прелетя над северния японски остров Хокайдо, не е била заплаха за Гуам, допълни американската армия.

Според японските власти обаче може би става дума за междуконтинентална балистична ракета.

Още по темата

Въоръжените сили на Япония не са се опитали да свалят ракетата, която падна на 2200 км източно от нос Еримо.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере по-късно днес по искане на САЩ и Япония, предаде Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници.

Петнайсетчленният Съвет за сигурност единодушно засили санкциите срещу Пхенян в началото на седмицата след ядрения опит от 3 септември, налагайки забрана върху износа на текстил и ограничавайки вноса на суров петрол.

Американската администрация призовава Русия и Китай да вземат конкретни мерки, за да покажат на КНДР нетърпимостта си към тези безразсъдни изстрелвания на ракети. Това заяви днес държавният секретар Рекс Тилърсън след поредния ракетен опит на Пхенян, предадоха световните агенции.

Китай доставя на Северна Корея основните обеми петрол. Русия е най-големият работодател на принуждавани севернокорейски работници, заяви американският топ дипломат.

От негова гледна точка новият "провокативен ракетен пуск" на Северна Корея означава, че японският народ за втори път през последните седмици е бил подложен на заплаха. "Тези продължаващи провокации само задълбочават икономическата изолация на Северна Корея", подчерта Тилърсън.

Той е обсъдил по телефона с японския си колега Таро Коно изстрелването, отбелязва ТАСС.

Япония няма да толерира опасните действия на Северна Корея, които застрашават световния мир, заяви японският премиер Шиндзо Абе.

Министерството на външните работи на Южна Корея също категорично осъди ракетния опит, наричайки го сериозен акт на предизвикателство, който застрашава международния мир и сигурност, информира Ройтерс.

Ведомството отбелязва, че страната е напълно подготвена да отговори на всяка заплаха от Севера.

В отговор на изстрелването южнокорейските военни днес са провели учение с използване на балистична ракета, която е прелетяла разстояние, равняващо се на това до международното летище на Пхенян - Сунан, откъдето бе извършено севернокорейското изстрелване, информира ТАСС.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
1
 
! Отговори
ххх преди 6 години
Интересно ще е Америка да изстреля ракета около някой руски или китайски анклав.Дали тогава Китай и Раша ще мълчат пак така.
113
1
 
18
 
! Отговори
до 115 преди 6 години
Всеки който посегне на люлката на цивилизациятаха , ха , не ме разсмивай , цивилизация с 300 годишна история няма как да е люлката на цивилизацията , даже България има много по , по голяма история
112
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краино време е да го посъветват макар че Путин го толерира ,няма какво още да го чакат.
111
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За отбелязване е, че източните народи много обичат фойерверките.Те са ги и измислили май.. Тези са от по-големите де..
110
15
 
9
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 114 : Не пиши глупости ,че се излагаш,***.Северна Корея ,не са дори и малка заплаха за САЩ.Американците могат да заличат Ким и компания за по-малко от час ,както и да им свалят всички ракети.Причината поради която това още не е станало е ,последиците които ще последват за региона ,а именно ще бъдат засегнати Китай,Русия и най-вече Южна Корея и Япония.Това е причината Северна Корея да я има още на картата.Така че ,преди да пишете глупости ,първо разберете за какво става въпрос.
109
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким е терорист като ИД. Само вярата му е различна.
108
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този дебелия откачалник трябва да го ликвидират. Той е опасен за света.
107
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли как филипинският президент напсува Обама с най-вулгарни думи, оня чак побеля от гняв, ама му бяха къси ръчичките да направи нещоТака сега и Ким се подиграва на тръмпела и оня е бесен, ама тези пусти къси ръчички...
106
2
 
5
 
! Отговори
СТАРА ИСТИНА преди 6 години
ЕМИЛЕ, ВНИМАВАЙ КАКВО ПОЖЕЛАВАШ НА ДРУГИТЕ, ЗАЩОТО КАТО БУМЕРАНГ СЕ ВРЪЩА ВЪРХУ ТЕБ В ТРОЕН РАЗМЕР.
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаргарата с жълт чай и евавките със $ажд продължават с пълна сила. Скоро на пациента ще бъдат назначени допълнителни процедури - масаж от мечка на голо и ексфолиращ пилинг до кокал от китайски мравки.
104
6
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Вземете мерки... Кви ковчези , масови гробове и това е. То САЩ че ще ги отрепе ,няма съмнение.Ама южнокорейците питат дека че ги копаме?
103
3
 
3
 
! Отговори
Вземете мерки... преди 6 години
Пратете им по-скоро 100 влака с кофчези, че ще им трябват.
102
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизма е нелечимо психическо заболяване, което засяга предимно елементарните, ретроградните и изостанали в първобитния строй същества.
101
26
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Всеки който посегне на люлката на цивилизацията и на световния прогрес САЩ , трябва да бъде унищожен Без САЩ сего още щяхме са се движим с каруци и да си викаме през болконите.Не разчитайте на Русия и Китай , те не могат да приемат щафетата. За това прасето трябва да бъде заклано и обединена демократична Корея. Трябва да се сложи край на мъките на този народ.
100
9
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
НАМЕРИ СЕ ЕДИН ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА САЩ. И КАТО СА СВЕТОВНИ ЖАНДАРМИ И УНИЩОЖИХА МНОГО ДЪРЖАВИ ЗАЩО НЕ МУ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА КИМ???? И ЗАЩО РУСИЯ И КИТАЙ ДА СЕ СПРАВЯТС НЕГО. ТЕ НЯМАТ РАЗМИНАВАНЕ В ОТНОШЕНИЯТА СИ. МИРОЛЮБВИ СА ЗА РАЗЛИКА ОТ САЩ КОИТО ИСКАТ И ТУК ДА СЕ НАМЕСЯТ И ДА МАЧКАТ ПАК КАКТО ДО СЕГА. КИМ ЗА СЕГА СЕ СПРАВЯ МНОГО ДОБРЕ. ТОЙ ЗНАЕ, ЧЕ ТЕ НЯМА ДА ПРЕДПРИЕМАТ ФАТАЛНОТО ЗАЩОТО ПЛАНЕТАТА НИ ЩЕ ПЛАМНЕ. И ВСИЧКИ ЗАЕДНО СЪС САЩ КРАЙ ДО ТУК БЯХМЕ.
99
11
 
9
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Трябва да се дава път на младежта (Кимчо) и като мине покрай теб, бий му един шут отзад (той знае защо).
98
25
 
12
 
! Отговори
до 109 преди 6 години
а където са стъпили калните руски ботуши как са нещата ? народен съд , национализации , концлагери , изтребване на хора , затворени граници ..как е ?
97
13
 
9
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Пенявещисе комунистчета наясно сте че СК е като прохождащо дете в ядрената надпревара.Наясно сте че и ако ги нямаше тези тесни връзки на СК с Русия и Китай,досега да беше здраво ошамарена от САЩ.Щом на последното гласуване В ООН...и Китай и Русия гласуваха ЗА санкциите...вие какво се Напъвате.....
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти пък откъде я измисли тази половин България. 1 милион , от които 300000 са купени ромейски гласове.
95
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КЪДЕТО И СТЪПИЛ АМЕРИКАНСКИ КРАК - МАСОВИ УБИЙСТВА И РАЗРУШЕНИЯ.САЩ СЪСИПАХА ЖИВОТА НА МИЛИОНИ ХОРА В ЛИБИЯ, АФГАНИСТАН, ИРАК И НА МНОГО ДРУГИ МЕСТА.НАВРЕМЕТО ВИЕТНАМЦИТЕ ИМ ПРОДУХАХА ЯКО АУСПУХА, СЕГА Е РЕД НА СЕВЕРНА КОРЕЯ.