Криза: Хиляди рохинги прииждат в Бангладеш

20 000 на ден бягат от Мианма, ООН – катастрофа!
15 сеп 2017 09:20, Елка Василева
62
Криза: Хиляди рохинги прииждат в Бангладеш
Снимка: Reuters

Между 10 000 и 20 000 бежанци рохинги пристигат всеки ден в Бангладеш от Мианма, съобщи Международната организация по миграцията, цитирана от световните агенции.

Международният натиск върху преобладаващо будистката страна да сложи край на насилието срещу мюсюлманите рохинги, живеещи в западната й част, се засилва.

Още по темата

Кризата бе провокирана на 25 август от суровия отговор на силите за сигурност на поредица от нападения на рохинги срещу полицейски и армейски постове в западната част на Мианма.

Масовото бягство на рохингите се определя като "катастрофално" от ООН, както и като "пример като по учебник за етническо прочистване", принудило близо 400 000 да напуснат домовете си.

Според УНИЦЕФ близо 60 процента от бежанците, насочили се към Бангладеш от края на август, са деца.

ООН започна да доставя вода и санитарни материали за бангладешкото рибарско пристанище Кокс Базар, което е залято от новопристигналите, отбелязва ДПА.

Има остър недостиг на всичко, най-критично на подслон, храна и чиста вода, посочва представител на УНИЦЕФ в Бангладеш. Организацията призовава да бъдат осигурени 7 млн. долара през идните четири месеца за спешно подпомагане на рохингите.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В старите атласи държавата фигурираше освен като Бирма, също и като Мианма, без "р" накрая.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хюго БосМианма също е правилно.
21
1
 
40
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Рохингите са нелегални емигранти от бангладеш след войната за независимост на бангладеш с англия 1970 г. така че сега им ги връщат! Ко ми реват оон и други из роди? Войната в сирия е към края си и всички пап лач която налази европа обратно, по примера на мианмар, която ми се издигна в очите. Предполагам 1970 е имало резолюцияна оон с която са натиснали мианмар да ги приеме но не са забравили удобно ангажимента да ги върнат, явно дъблинското споразумение е оплескало нещата не само в ес
20
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като намалят сексът ще се оправят.Знаете ли по колко деца имат? По 10. На 13г почват с производството секс машините. Сега са се сетили че няма кво да ядат.
19
0
 
28
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Така е. Никой не посмя да чете декларации на Китай, да ги осъжда. Замълчаха. А днес Литай са накарали вдички мюсюлмани да си инсталират приложения в телефона за да ги следят и ако откажат- 10 г затвор.
18
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо новината е представена някак едностранно? Защо не съобщават, че при нападенията са убити 12 полицаи? Там явно си ценят живота на гражданите и са решили да не се борят с терора с шествия и плюшени мечета.
17
0
 
25
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Те оттам са дошли като натрапници- черни и гнусни.
16
0
 
29
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
МианмаР, днесерещи неграмитоицни, не в разграденият двор ЕС и не търпи ислямски терор , да им избиввъчт хората и да си налагат гадната религия
15
9
 
7
 
! Отговори
Мхм преди 6 години
Мианма?? Вие стигнахте дъното...
14
1
 
38
 
! Отговори
черната преди 6 години
гнязз се разтича по света. Ислямът е чумата на 21 век, негрили и араби са преносителите и.
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БандитНа света има 7 млр души, които искат да ядат, консумират и чукат. И се увеличават много бързо експоненциално. Това неизбежно ще доведе до истински взрив.
12
6
 
1
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
До ФактУоииииии
11
1
 
39
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Обаче кой знае защо,от ООН и дума не обелват,че въпросните рохинга са били преди това нашественици в Мианмар!!!!Но да погледнем какво става в Европа-тотално ислямско нашествие!Само че накрая гонените и убиваните ще са белите хора.....
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 20 дни 400000, а колко са общо рохингите или бангладешците, както ги наричат в Мианмар? В Мианмар казват, че те са незаконни имигранти от Бангладеш.
9
0
 
48
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"Т'ва да изкараш будист извън нерви.....трябва да си еб***си дивака.Или в случая типичен мюсулманин."По-точно не би могло да се каже!
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът е да не тръгнат и те към Европа.
7
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пратете ги на Меркел. Сигурен съм че много ще се радва да обогати гено-фонда на Германия с тези инженери, доктори, ядрени физици и т.н.
6
3
 
22
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
В 21 век светът продължава да се тресе от скандали,кризи,войни.Не може ли да е по- добре? Може,но явно не трябва ...
5
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"поредица от нападения на рохинги срещу полицейски и армейски постове в западната част на Мианма" И сега ни призовават да пазим рохингите докато нападат ли?
4
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на преобладаващото будистко население на страна! Там не става като в ЕС биеш, грабиш, изнасилваш, правиш атентати а в отговор баба Меркел те милва с перце по главата да не се чувстваш не интегриран.