Полицията: Взривът в метрото в Лондон е терористичен акт!

18 души са приети в болница, никой от тях не е с опасност за живота
Обновена: 15 сеп 2017 17:32 | 15 сеп 2017 13:05, Елка Василева
95

Снимка: БТА

Британската полиция съобщи, че разглежда като терористичен акт взрива на метростанция в Западен Лондон, предаде Ройтерс.

Въоръжени полицаи се отзоваха на сигнал за пожар във влак на подземна метростанция, а местни медии съобщават, че е имало експлозия в препълнената в пиков час композиция.

Националният координатор на полицията за борба с тероризма Нийл Басу заяви, че в случая става дума за тероризъм, посочи в комюнике лондонската полиция, цитирано от Франс прес.

Още по темата

Лондонската бърза помощ съобщи, че 18 души са приети в болница след експлозията в метрото, никой от тях не е с опасност за живота.

Скотланд ярд (лондонската полиция) съобщи, че в метрото днес се е взривило самоделно взривно устройство.

Междувременно Ройтерс предаде, че експлозивът в лондонското метро не се е взривил изцяло.

Съобщава се също така за втора бомба, открита на същата метростанция. В момента сапьори обезвреждат взривното устройство, пише „Дейли експрес“.

Външният министър Борис Джонсън заяви, че хората трябва "да запазят спокойствие да продължат с нормалния си начин на живот", предаде Асошиейтед прес. Той каза, че е грешно да се спекулира със станалото на метростанция "Парсънс Грийн" и че със случая са се заели полицията и транспортните власти.

„Служителите от антитерористичното подразделение на полицията в Лондон провежда разследване на инцидента в лондонското метро, станал тази сутрин. Сигналът в полицията е получен около 8,20 часа в петък, 15 септември. Беше съобщено за пожар във влак на метростанция „Парсънт Грийн“,  се казва в официално изявление на полицията на Лондон, цитирано от Би Би Си.

Засега е рано да се говори за точната причина за възпламеняването, с това се занимава разследването, провеждано от антитерористичното подразделение на полицията, посочват още от полицията.

Метростанцията е затворена и препоръчваме на хората да избягват този район, се казва в изявлението.

Взривът, който стана тази сутрин във вагон от метрото в Лондон, е бил сравнително слаб, но е настъпила паника, довела до блъсканица, предаде ТАСС, като се позова на британски медии.

Според телевизия "Скай нюз" експлозията не е била много мощна. Очевидци разказаха пред агенция Прес Асосиейшън, че на станция "Парсънс Грийн", в Западен Лондон, където стана инцидентът, настъпила паника и хора започнали да се блъскат и ругаят.

Според очевидец, цитиран от Ройтерс, се чуло свистене, след което през вагона преминали пламъци.

По-рано Ройтерс предаде, че няколко пътници са получили изгаряния по лицето.

От публикувани снимки се вижда, че взривът е станал в бяла кофа в плик в един от вагоните.

Вагонът видимо не е повреден отвътре. Около подозрителния предмет обаче са разпръснати лични вещи на пътници.

Инцидентът е станал в район Фулъм в час пик, когато хората са отивали на работа с метрото.

На място са пристигнали полицаи, линейки и пожарникари.

Влаковете по цялата линия на метрото са спрени.

Британският премиер Тереза Мей свика спешно заседание на правителствения комитет по сигурността КОБРА след "терористичния инцидент" в метрото на Лондон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: лондонметроексплозия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
42
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Нов бизнес, ислямски турове из европа за добре дошли,безплатна разходка с гид от брюксел развеждащ новодошлите фе сове из свещенните за тях места, ето тук убиха 30 с камион, ето тук влак се разцепи като консерва, ето тук имаше групово изнасилване световен рекорд, ето тук взривиха 20 души, а тук избиха цяла редaкция, по нататък падна самолет, а ей там е могилата на отрязаните глави. Накрая на тура екскурзовода пита, а вие няма ли да си направите свои свети места, така ще допринесете за мултидиоти
26
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купихте ли си вече плюшени мечета, котета и зайчета.Купихте ли си балончета сърца и декоративни свещички.Браво.Довечера с тях ще се преборим отново със световния тероризъм.И да не забравите там във Фейска - кво беше - знаменце, сълзи, мили думи.
25
0
 
36
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Е, тогава ти се извинявам официално през сайта, че те нарекох гербер.
24
0
 
39
 
! Отговори
Не! преди 6 години
До до 23Грешиш, не съм гласувал за никой от настоящите ни партии. Голяма обида беше да ме наречеш гербер....
23
2
 
39
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Европейците си заслужават съдбата. Сами си изкопаха трапа. Лошото е че и Русия е загазила. Ще оцелеят само краварите и Дал. изток, Латинска Америка и Хавстралия. Хахаха
22
2
 
41
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
А ти понеже наплачеш за правешкия теляк, избираш да те управляват гавазина му и Цветанов, чийто баща беше личен шофьор на Григор Шопод, страшилището на ДС.И тетка Цецка, партийната стругарка с рабфака.
21
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
слагайте плюшените играчи и свещите и да се приключва с въпроса, мекотели
20
2
 
58
 
! Отговори
ДВОЕН СТАНДАРТ преди 6 години
Вчера при взрив на пазар в Ирак, загинаха 84 човеке, сред които 23 деца.Защо обаче не прочетох някой особено човеколюбив демократ, либераст, еврхоеец да си е сложил иракското знаме на профила във ФБ или някой журналист от същата порода да напише поне една съболезнователна статия за това.
19
6
 
34
 
! Отговори
Не! преди 6 години
До до 20Ти да видиш, аз също съм човк с образование, който с честен труд си изкарва парите. Но не се счиам за представителна извадка. Мнозинството от българите кървави сълзи ронят за времената с партийните книжки. Плачат за правешкия теляк! Това е мнозинството за съжаление. Тъжно но факт....
18
0
 
43
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Нас дюнерите ни пазят, нали ?!
17
0
 
47
 
! Отговори
. преди 6 години
Абе като триете всеки коментар, защо имате тая секция даже ??? Какво казах, истината че британците реваха против източноевропейци, а се пълнят с и дийци и араби ? Мизерна медийка, не медия - медийка !
16
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен пък ми е ъа сикимде Лондон
15
0
 
45
 
! Отговори
Грюгер преди 6 години
Не е вярно... Било е бидон с джибри...То Лондон си е рисков район... Има ли ритонги?
14
2
 
44
 
! Отговори
Не! преди 6 години
До 15, как ще си им равен бе 'убавец, корумпирани сме до козирката, нямаме НИКАКВО правосъдие, всичко читаво избяга от страната, кое точно ти е равно с тях? 1300 години история, а не помниме кого сме свалили преди 5 години.... Равен си им ама друг път...
13
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...а в същото време в "изостанал" Мианмар правителството защитава народа си и громи тероряги.
12
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може един да живее и да паразитира на гърба на друг.Не може един да преяжда и да тъне в охолство, а милиони деца да са недохранени.Равновесието трябва да бъде възстановено.Долу човеконенавистният капитализъм, който позволява една короумпирана малка прослойка да се гаври с живота и труда на милиони хора
11
3
 
71
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Още утре основният проблем отново ще сме ние и румънците. Опитът и н Франция и на Англия категорично доказва, че тези хора са неинтегрируеми. Трето поколение родени във Франция араби не говорят френски! Но не, от едната страна има Шенген за нас, от от другата направо ще ни гонят... Мюсюлманите обаче остават... Пълна отврат :(
10
3
 
81
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Сега ше им спретнеме една демонстрацийка на площада, ше викаме "не на страха" , та да им изкараме акъла на тия терорости. Направо ше ги разбиеме.
9
5
 
65
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Искам сричащия и нищоказваЩ цветанов да обясни как така в контекста на евро тероризма и нато, русия е заплаха пък исляма не е.. Че нещо не мога да схвана
8
2
 
61
 
! Отговори
WELCOME REFUGEES преди 6 години
И ква стана тя сега? Още ли им носите сладкиши и им ръкопляскате на "бежанците"?