Полицията: Взривът в метрото в Лондон е терористичен акт!

18 души са приети в болница, никой от тях не е с опасност за живота
Обновена: 15 сеп 2017 17:32 | 15 сеп 2017 13:05, Елка Василева
95

Снимка: БТА

Британската полиция съобщи, че разглежда като терористичен акт взрива на метростанция в Западен Лондон, предаде Ройтерс.

Въоръжени полицаи се отзоваха на сигнал за пожар във влак на подземна метростанция, а местни медии съобщават, че е имало експлозия в препълнената в пиков час композиция.

Националният координатор на полицията за борба с тероризма Нийл Басу заяви, че в случая става дума за тероризъм, посочи в комюнике лондонската полиция, цитирано от Франс прес.

Още по темата

Лондонската бърза помощ съобщи, че 18 души са приети в болница след експлозията в метрото, никой от тях не е с опасност за живота.

Скотланд ярд (лондонската полиция) съобщи, че в метрото днес се е взривило самоделно взривно устройство.

Междувременно Ройтерс предаде, че експлозивът в лондонското метро не се е взривил изцяло.

Съобщава се също така за втора бомба, открита на същата метростанция. В момента сапьори обезвреждат взривното устройство, пише „Дейли експрес“.

Външният министър Борис Джонсън заяви, че хората трябва "да запазят спокойствие да продължат с нормалния си начин на живот", предаде Асошиейтед прес. Той каза, че е грешно да се спекулира със станалото на метростанция "Парсънс Грийн" и че със случая са се заели полицията и транспортните власти.

„Служителите от антитерористичното подразделение на полицията в Лондон провежда разследване на инцидента в лондонското метро, станал тази сутрин. Сигналът в полицията е получен около 8,20 часа в петък, 15 септември. Беше съобщено за пожар във влак на метростанция „Парсънт Грийн“,  се казва в официално изявление на полицията на Лондон, цитирано от Би Би Си.

Засега е рано да се говори за точната причина за възпламеняването, с това се занимава разследването, провеждано от антитерористичното подразделение на полицията, посочват още от полицията.

Метростанцията е затворена и препоръчваме на хората да избягват този район, се казва в изявлението.

Взривът, който стана тази сутрин във вагон от метрото в Лондон, е бил сравнително слаб, но е настъпила паника, довела до блъсканица, предаде ТАСС, като се позова на британски медии.

Според телевизия "Скай нюз" експлозията не е била много мощна. Очевидци разказаха пред агенция Прес Асосиейшън, че на станция "Парсънс Грийн", в Западен Лондон, където стана инцидентът, настъпила паника и хора започнали да се блъскат и ругаят.

Според очевидец, цитиран от Ройтерс, се чуло свистене, след което през вагона преминали пламъци.

По-рано Ройтерс предаде, че няколко пътници са получили изгаряния по лицето.

От публикувани снимки се вижда, че взривът е станал в бяла кофа в плик в един от вагоните.

Вагонът видимо не е повреден отвътре. Около подозрителния предмет обаче са разпръснати лични вещи на пътници.

Инцидентът е станал в район Фулъм в час пик, когато хората са отивали на работа с метрото.

На място са пристигнали полицаи, линейки и пожарникари.

Влаковете по цялата линия на метрото са спрени.

Британският премиер Тереза Мей свика спешно заседание на правителствения комитет по сигурността КОБРА след "терористичния инцидент" в метрото на Лондон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: лондонметроексплозия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой каквото сам си направи и Господ не може да му го направи.Това заслужват европейците, които си избират корумпираните престъпници, маскирни като политици, които да ги управляват.Дотук докараха Европа брюкселските зелки, част от които е и партия ГЕРБ.Да си спомним само за Желева, Сталинка и Габриел. Това са нашите посланици.Ние си ги избираме и никакъв Путин не ни е виновен.
6
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах тези лоши руснаци, не спряха да канят тарамбуки в Европа и да взривяват гари и метростанции.Путин е бил забелязн в метрото с раница и еслязал на предната метростанция без раница.Няма начин да не е ТОЙ.
5
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Танте Меркел невинна като Майка Тереза. И отново цялата в бяло.Да не би Путин да ги покани в Европа и да ги толерира тези брадати терористи.Русия е единствената, която реално воюва и унищожава терористи.Но всички остнали ги дундурката, отглеждат и въоръжават. Ние също подкрепяма страните, създали терористите. Така че нека не лицемрничим с тези мечета, свещи и цветя.Ние, като избиращи партията на Тиквите и Суджуците, която е слугата на Меркел сме съучастници на убийците.
4
1
 
69
 
! Отговори
Англо_педофил преди 6 години
Бързо да се депортират източноевропейските кучета, паразитиращи на пазара на труда и товарещи икономическата система на Англетата, отделно източноевропейците вземат хляба и работата на милите, изстрадали и беззащитни африканси и азиатски бежанци, бягащи от ужаса на войната!
3
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той каза, че е грешно да се спекулира със станалото на метростанцията"край на цитата.Ако бяха загинали жена му и децата друга песен щеше да пее.Я да питаме пострадалите какво мислят?Как е възможно в цяла Европа управляващи да са ....меко казано предатели?
2
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредното промиване на мозъците на материала. А кой прави тези терористични актове, кой ги покани в Европа, кой ги въоръжава с оръжие, произведено в БГ.И кой е единственият дето със СУ-тата си изпепели таза пап-лач в Сирия.
1
9
 
41
 
! Отговори
инж. Цоков- Пергела преди 6 години
Значи в тези влакове, този модел имат един дефект, който може да създаде тази илюзия, този ефект, така да се каже, сякаш има терористична атака. Там при преобразуването на правия ток се създава дефицит между пантографа и роторно-статорните транзисторни легла, а оттам се повишава триенето, което създава променливия център на тежестта. В резултат се наблюдава димене и се чува припукване откъм пода и около дръжките на вратите.