След атаката в Лондон: Тереза Мей с остър тон към Тръмп

Американската реакция постави под напрежение "специалните отношения"
Обновена: 15 сеп 2017 18:55 | 15 сеп 2017 18:51,
23
След атаката в Лондон: Тереза Мей с остър тон към Тръмп
Колаж: Dnes.bg; Снимки: Reuters

Британският премиер Тереза Мей призова американския президент Доналд Тръмп да не "спекулира" относно нападението в Лондон, предава AFP, цитира "Фокус".

Още по темата
Това се случи, след като Тръмп реагира на атентата с постове в социалната мрежа Twitter.

Междувременно британският премиер добави, че целта на атаката е била да предизвика "значителни щети".

"Не мисля, че е полезно за когото и да било да се спекулира относно продължаващо разследване", каза Мей по повод на "туитовете" на Доналд Тръмп.

В отговор на това американският президент заяви, че има намерение да проведе телефонен разговор с британския премиер.

"Ще се обадя на премиера", заяви Доналд Тръмп, след отправената критика от Тереза Мей.

Американската реакция, изразена от президента след атентата, постави отново под напрежение "специалните отношения" между двете страни.

При днешната експлозия във вагон от метрото на станция "Парсънс Грийн" в Западен Лондон, причинена от самоделно взривно устройство, са били ранени най-малко 22 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
0
 
! Отговори
Доволен Толераст преди 6 години
Браво на Мей! Точно така! Тръмп е виновен за тероризма, с неговите непрекъснати обиди над мирните мюсюлмани!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е много лошо ,което се случи в Лондон!Пази Боже, да не сполети нашия болен народ участта на всички тези мъки като масови убийства по метра ,спирки ,гари .
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп пак както винаги назовава нещата с инстинските им имена. Това че разни полово-объркани изчадийца не им отърва...да се спасяват. Тея уродливи 3тополови безгръбначни ще има още много да ***. Свиквате ли педepyнгели, травестити, знайни и незнайни ЛГБТ ***?
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
29 човека госпожо достатъчно " значителни щети" ли са? Боже свещена ***..ота...Тръмп им е най-големия проблем!!! Ами малко се вслушайте в думите му бе заблудени овце!!! На първо време прочете Под игото", може и Записки по българските въстсния". После да се гледа "Козият рог", Време разделно" задължително! Накрая преговор"Кой въоръжаваше османската армия?" и "Кой е потдържал и съдействал на Одмамдката империя?". Така сега ще знаете какво ви чака! Не искам да съм на ваше място-предатели!
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В световната история няма случай, в койти САЩ да са помогнали някому.Ако искаш да бъдеш измамен - обърни се за помощ от САЩ.
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАасТЪПВАТ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА ЗА САЩ. От всички страни подигравки: Турция купува руски ракети, Ким пет пари не дава за тръмпела, Тереза Мей се зъби, Иран е сериозна заплаха (вече изстрелва спътници), дори Мадуро показва среден пръст.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРИТАНСКИТЕ РАКЕТИ ИМАТ ПО-ГОЛЯМ ОБХВАТ ОТ СЕВ-КОРИЙСКИТЕ.
9
2
 
4
 
! Отговори
От лондон преди 6 години
ПАзете лидерите от излишни изказвания и конфронтации..НЯМА ТЕР АКТ засега има обемно обсебване с цел МЕДИНА ПРОПАГАНДА СРЕЩУ АРАБИТЕ>
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е жалка тая.Вместо да признае тоталната си слабост и страхливост както и неможенето си да се справи със ситуацията тя напада единственият си съюзник.Кой ще и помогне?Гей-дружината от ЕС ?Вова? Севернокорейското фюрерче?Вождът на юдейте?Толко са задръстени тия англичанки че така ще си умрат в чакане на някоя еязана карабина от Африка да им оправи животът.
7
12
 
12
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 6 години
Тръмп може да се превърне в най не уважаваният американски президент сред сънародниците си, както и сред съюзниците си.
6
1
 
18
 
! Отговори
до 6 истинската преди 6 години
Да не си се дрогирал с двойна вечерна доза ?
5
20
 
3
 
! Отговори
истинската преди 6 години
заплаха са Путин и Северна Корея. Бееееее.
4
6
 
42
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Нещо не ми се струва, че Тръмп е "попречил на разследването". Отговорността, също така, за атентатите във Великобритания ми изглежда по-скоро на Мей, а не на Тръмп. Тук имаме второ лелче, след Хилъри, което търси причините за провалите си във всичко друго освен в себе си. Скоро ще имаме и трето - Меркел. Изобщо лельосването на политиката май не работи добре, засега.
3
4
 
38
 
! Отговори
Ааааааа! преди 6 години
Та нали АНГЛИЙСКОТТО ПРАВИТЕЛСТВО Е НАСТАНИЛО семейството на ДЖОН ДЖИХАДИСТА КОЙТО РЕЖЕ ГЛАВИ НАЖИВО НА ХРИСТИЯНИ НА КЛИПОВЕТЕ НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА В ЖИЛИЩЕ ЗА 1.4 МИЛИОНА ПАУНДА. КАКВО УВАЖАНИЕ КУМ РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМ В АНГЛИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО! !!!!!!
2
3
 
34
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Тръмп в случая е най-адекватен!
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ейййй, това грозилище да не е приело исляма, че така се зъби на Бай Дончо. Съкратила 20 000 полуцаи за икономии, винаги след събитията, загиват и хората, нищо да са изтрие от Европа тази гнусна религия исляма! Като я търпят, да си ги тепат периодично, какво можем да направим.