За 10 г.: Броят на гладуващите по света се увеличава

Подобно явление се наблюдава за първи път за десетилетието
15 сеп 2017 22:51, Петя Славова
40
За 10 г.: Броят на гладуващите по света се увеличава
Снимка: БТА

Броят на гладуващите в света през 2016 г. достигна 815 милиона души, които съставляват 11 процента от населението на планетата, съобщиха световните информационни агенции.

Както се отбелязва в ежегодния доклад по този въпрос на Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), за първи път от 10 години се наблюдава увеличаване на броя на гладуващите, пише БТА.

Данните в доклада сочат, че гладуващите са се увеличили с 38 милиона, след като са били 776,7 милиона през 2015 г. Посочва се, че военните конфликти, както и предизвиканите от климатични промени природни катаклизми са основните фактори, допринесли за глада и многобройните форми на непълноценно хранене.

Над половината от гладуващите на планетата - 489 милиона души, живеят в страни, в които има военни конфликти. В подобни условия, усложнени от политическа и екологична нестабилност, разпространението на глада е с 11-18 процентни пункта по-голямо, отколкото в други райони


40
Още по темата: докладгладуващи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а богатите по богати..
следователно ..... ???
знаете къде е проблема !
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като нямам пари и желание да издържам деца, нямам жена и си изхвърлям семенната течност на плочките я банята. Защо да създавам деца и после да страдат. Гледам си кефа, пия си биричка и въобще нищо друго не ме интересува.
32
0
 
1
 
! Отговори
Надето преди 1 година
Това са ужасно много хора.
31
0
 
5
 
! Отговори
ФАКТ! преди 1 година
Увеличава се я тъпите не.ри и а.апи си мислят че като унищожат белият човек ке прокопсат ама не!Ще загинат и те щото са паразити и загине ли тялото на гостоприемника загиват и те!Обаче белите хора (който може) ще се изнесът към централна и източна европа и вече ще са си научили урока.Запада ще загине както Южна Африка примерно но когато те тръгнат към Изтока тогава на границите няма да ги чакат мечета а картечни гнезда!
30
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Ама то много акъл и квалификация се изисква, да се сметне, че с бензин не се гаси пожар. Естествено, че като ги храниш ще се размножават и ще стават повече гладните. А тези които дават за пример микробите и животните, и с хората ще стане така. просто по-бавно. Исляма ще завладее света, ще изплюска всичко и ще измрат от глад каквито са там. Екстраполирайте Афганистан или Хаити за да видите Земята след 100 години.
29
1
 
11
 
! Отговори
Вт преди 1 година
Множат се африканците, множат се и гладуващите. Ако не се плодяха като зайци, може би нямаше да гладуват.
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България държи първенството в европа !
27
3
 
16
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Дълго време по немските телевизии вървеше клип с африканка държаща в скута си бебе...беше доста гнусно...тлъста муха лазеше по лицето му през цялото време....а майката не помръдна и пръст да я изгони! Емблематичен пример за целият им род...ядачите на май муни ни "ощастливяват" с пръкването на СПИН..ЕБОЛА..И НЕЗНАЙНИ ЗАРАЗИ...и чакат ние да храним безбройните им поколения..."оставеното от белия колонизатор ноу-хау" се руши..и не ги интересува!
26
1
 
17
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Китай има същото население като Нeгрия, при пет пъти по-малка територия. Процентът обработваема земя спрямо територията е приблизително равен, в Китай има по-малко пустини и повече планини, т.е. Китай разполага с пет пъти по-малко обработваема земя, въпреки това населението на Нeгрия масово гладува, а гладен китайски човек няма.ЗАЩО, БЕ ??? Дали не е защото китайците си скъсват зaдниците от работа цял живот, а нигърите цял живот лежат под палмите и баобабите?

И ние ли трябва да сме отговорни?
25
1
 
12
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Не - ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА е, че пpимитивите в Индия и най-вече в Нeгрия нямат какво да ядат, но се плoдят като скакалци !!! Цивилизованият свят ги хрантути от десетилетия - африканското население увеличи броя си неколкократно, благодарение на европейските помощи, европейските лекарства, европейската медицина, но са все така мързеливи. Ако им спрем дотациите и подаянията, ще мрат като мухи !!! Аз не се чувствам длъжен да храня индивиди, отказващи да работят и да контролират полoвите си функции !!!
24
1
 
6
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 1 година
От телосложението на нашия Премиер е видно че не е в тази бройка!
23
2
 
7
 
! Отговори
vanka преди 1 година
A наскоро имаше статия за тонове изхвърляне на храна на месец,къде грешим,защо няма решение на проблема.Всичко е пари и кеф в този живот,никой за никого не мисли.Важно е хората на Меркел и краварите да са добре,останалото е статистика.
22
1
 
17
 
! Отговори
аз преди 1 година
Храната е ограничен ресурс. Африканците се размножават като скакалци. Много скакалци - малко храна. Малко скакалци - много храна. Ограничения им мозък не може да го проумее. На тези трябва да се помага единствено със знания и съвети.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Енгелс

Сигурно си искал да напишеш "глаДуващи", а не "глаСуващи".

Прав си. През социализма куцо и сакато беше абонирано за заплата. Баламите опъваха каиша, тарикатите се скатаваха.
За да не се стигне до бунтове, Партията се грижеше да толерира най-ппрримитивните.

Чудесен социален модел, няма що!
Дай да сложим в неизгодна позиция инициативните, да отнемаме произведеното от работливите, а ние, обединени в Партия, да преразпределяме благата и по този начин да сме вечно на власт. Ура!
20
1
 
12
 
! Отговори
Да учат, да работят преди 1 година
И да ползват кондоми.
Само че повечето от бедстващите поради мизерия, не щат и да чуят за посещаване на училище и за работене на полето, в цех или в помощни звена.
Повечето от тях ще скочат да воюват с теб, ако им кажеш, че трябва да живеят в моногамен брак, а не да взимат по 4-5 съпруги, при условие, че
сами себе си не могат да изхранят, защото ги мързи да работят.

Не е морално някои да се опитват да ни накарат да се чувстваме отговорни за изхранването на челядта на подобни вегетиращи индивиди
19
3
 
6
 
! Отговори
Енгелс преди 1 година
Докато има капитализъм ще нараства броят на гласуващите.
18
3
 
8
 
! Отговори
До До 16 /Комент.17/ преди 1 година
Ако не беше се осъществила намесата на белия човек, много райони по света щяха да са все още на ниво първобитнообщинен строй.
Не казвам, че белите колонизатори винаги и навсякъде са били носители само на доброто.Вършени са големи жестокости, а на места и грабежи,когато се е случвало да заварят местно население с културни достижения.
Но е факт, че присъствието на белия човек осигурява тласък в развитието на изостанали племена.Когато колонизаторите се оттеглят,местните в повечето случаи регресират
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра новина!
16
8
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Коментарът ти е абсолютна глупост
Те заради кого гладуват ..не е ли заради EU и САЩ
Колко държави нападна НАТО
Ирак,Афганистан ,Сирия ,Либия
Това са само големите конфликти
15
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За гладуващи в Африка и Азия храни и лекарства се пращат от десетилетия. С кораби САЩ и ЕС изпращат хиляди тонове, но местните ги крадат, препродават. Не навсякъде местните позволяват на международни организации да разпределят тези храни и лекарства. Много лекари доброволно отиват да помагат, Но се оказва, че местните не искат да се оправят, живеят си техния живот, а ние ги оплакваме, че били бедни и гладни.
В гладни години много животни раждат по-малко на брой поколение, а африканците ... не.