За 10 г.: Броят на гладуващите по света се увеличава

Подобно явление се наблюдава за първи път за десетилетието
15 сеп 2017 22:51, Петя Славова
40
За 10 г.: Броят на гладуващите по света се увеличава
Снимка: БТА

Броят на гладуващите в света през 2016 г. достигна 815 милиона души, които съставляват 11 процента от населението на планетата, съобщиха световните информационни агенции.

Както се отбелязва в ежегодния доклад по този въпрос на Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), за първи път от 10 години се наблюдава увеличаване на броя на гладуващите, пише БТА.

Данните в доклада сочат, че гладуващите са се увеличили с 38 милиона, след като са били 776,7 милиона през 2015 г. Посочва се, че военните конфликти, както и предизвиканите от климатични промени природни катаклизми са основните фактори, допринесли за глада и многобройните форми на непълноценно хранене.

Над половината от гладуващите на планетата - 489 милиона души, живеят в страни, в които има военни конфликти. В подобни условия, усложнени от политическа и екологична нестабилност, разпространението на глада е с 11-18 процентни пункта по-голямо, отколкото в други райони


40
Още по темата: докладгладуващи
Още от
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
а богатите по богати..
следователно ..... ???
знаете къде е проблема !
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като нямам пари и желание да издържам деца, нямам жена и си изхвърлям семенната течност на плочките я банята. Защо да създавам деца и после да страдат. Гледам си кефа, пия си биричка и въобще нищо друго не ме интересува.
32
0
 
1
 
! Отговори
Надето преди 10 месеца
Това са ужасно много хора.
31
0
 
5
 
! Отговори
ФАКТ! преди 10 месеца
Увеличава се я тъпите не.ри и а.апи си мислят че като унищожат белият човек ке прокопсат ама не!Ще загинат и те щото са паразити и загине ли тялото на гостоприемника загиват и те!Обаче белите хора (който може) ще се изнесът към централна и източна европа и вече ще са си научили урока.Запада ще загине както Южна Африка примерно но когато те тръгнат към Изтока тогава на границите няма да ги чакат мечета а картечни гнезда!
30
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 10 месеца
Ама то много акъл и квалификация се изисква, да се сметне, че с бензин не се гаси пожар. Естествено, че като ги храниш ще се размножават и ще стават повече гладните. А тези които дават за пример микробите и животните, и с хората ще стане така. просто по-бавно. Исляма ще завладее света, ще изплюска всичко и ще измрат от глад каквито са там. Екстраполирайте Афганистан или Хаити за да видите Земята след 100 години.
29
1
 
11
 
! Отговори
Вт преди 10 месеца
Множат се африканците, множат се и гладуващите. Ако не се плодяха като зайци, може би нямаше да гладуват.
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България държи първенството в европа !
27
3
 
16
 
! Отговори
Циник преди 10 месеца
Дълго време по немските телевизии вървеше клип с африканка държаща в скута си бебе...беше доста гнусно...тлъста муха лазеше по лицето му през цялото време....а майката не помръдна и пръст да я изгони! Емблематичен пример за целият им род...ядачите на май муни ни "ощастливяват" с пръкването на СПИН..ЕБОЛА..И НЕЗНАЙНИ ЗАРАЗИ...и чакат ние да храним безбройните им поколения..."оставеното от белия колонизатор ноу-хау" се руши..и не ги интересува!
26
1
 
17
 
! Отговори
БПФ преди 10 месеца
Китай има същото население като Нeгрия, при пет пъти по-малка територия. Процентът обработваема земя спрямо територията е приблизително равен, в Китай има по-малко пустини и повече планини, т.е. Китай разполага с пет пъти по-малко обработваема земя, въпреки това населението на Нeгрия масово гладува, а гладен китайски човек няма.ЗАЩО, БЕ ??? Дали не е защото китайците си скъсват зaдниците от работа цял живот, а нигърите цял живот лежат под палмите и баобабите?

И ние ли трябва да сме отговорни?
25
1
 
12
 
! Отговори
БПФ преди 10 месеца
Не - ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА е, че пpимитивите в Индия и най-вече в Нeгрия нямат какво да ядат, но се плoдят като скакалци !!! Цивилизованият свят ги хрантути от десетилетия - африканското население увеличи броя си неколкократно, благодарение на европейските помощи, европейските лекарства, европейската медицина, но са все така мързеливи. Ако им спрем дотациите и подаянията, ще мрат като мухи !!! Аз не се чувствам длъжен да храня индивиди, отказващи да работят и да контролират полoвите си функции !!!
24
1
 
6
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 10 месеца
От телосложението на нашия Премиер е видно че не е в тази бройка!
23
2
 
7
 
! Отговори
vanka преди 10 месеца
A наскоро имаше статия за тонове изхвърляне на храна на месец,къде грешим,защо няма решение на проблема.Всичко е пари и кеф в този живот,никой за никого не мисли.Важно е хората на Меркел и краварите да са добре,останалото е статистика.
22
1
 
17
 
! Отговори
аз преди 10 месеца
Храната е ограничен ресурс. Африканците се размножават като скакалци. Много скакалци - малко храна. Малко скакалци - много храна. Ограничения им мозък не може да го проумее. На тези трябва да се помага единствено със знания и съвети.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Енгелс

Сигурно си искал да напишеш "глаДуващи", а не "глаСуващи".

Прав си. През социализма куцо и сакато беше абонирано за заплата. Баламите опъваха каиша, тарикатите се скатаваха.
За да не се стигне до бунтове, Партията се грижеше да толерира най-ппрримитивните.

Чудесен социален модел, няма що!
Дай да сложим в неизгодна позиция инициативните, да отнемаме произведеното от работливите, а ние, обединени в Партия, да преразпределяме благата и по този начин да сме вечно на власт. Ура!
20
1
 
12
 
! Отговори
Да учат, да работят преди 10 месеца
И да ползват кондоми.
Само че повечето от бедстващите поради мизерия, не щат и да чуят за посещаване на училище и за работене на полето, в цех или в помощни звена.
Повечето от тях ще скочат да воюват с теб, ако им кажеш, че трябва да живеят в моногамен брак, а не да взимат по 4-5 съпруги, при условие, че
сами себе си не могат да изхранят, защото ги мързи да работят.

Не е морално някои да се опитват да ни накарат да се чувстваме отговорни за изхранването на челядта на подобни вегетиращи индивиди
19
3
 
6
 
! Отговори
Енгелс преди 10 месеца
Докато има капитализъм ще нараства броят на гласуващите.
18
3
 
8
 
! Отговори
До До 16 /Комент.17/ преди 10 месеца
Ако не беше се осъществила намесата на белия човек, много райони по света щяха да са все още на ниво първобитнообщинен строй.
Не казвам, че белите колонизатори винаги и навсякъде са били носители само на доброто.Вършени са големи жестокости, а на места и грабежи,когато се е случвало да заварят местно население с културни достижения.
Но е факт, че присъствието на белия човек осигурява тласък в развитието на изостанали племена.Когато колонизаторите се оттеглят,местните в повечето случаи регресират
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добра новина!
16
8
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 10 месеца
Коментарът ти е абсолютна глупост
Те заради кого гладуват ..не е ли заради EU и САЩ
Колко държави нападна НАТО
Ирак,Афганистан ,Сирия ,Либия
Това са само големите конфликти
15
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За гладуващи в Африка и Азия храни и лекарства се пращат от десетилетия. С кораби САЩ и ЕС изпращат хиляди тонове, но местните ги крадат, препродават. Не навсякъде местните позволяват на международни организации да разпределят тези храни и лекарства. Много лекари доброволно отиват да помагат, Но се оказва, че местните не искат да се оправят, живеят си техния живот, а ние ги оплакваме, че били бедни и гладни.
В гладни години много животни раждат по-малко на брой поколение, а африканците ... не.