За 10 г.: Броят на гладуващите по света се увеличава

Подобно явление се наблюдава за първи път за десетилетието
15 сеп 2017 22:51, Петя Славова
40
За 10 г.: Броят на гладуващите по света се увеличава
Снимка: БТА

Броят на гладуващите в света през 2016 г. достигна 815 милиона души, които съставляват 11 процента от населението на планетата, съобщиха световните информационни агенции.

Както се отбелязва в ежегодния доклад по този въпрос на Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), за първи път от 10 години се наблюдава увеличаване на броя на гладуващите, пише БТА.

Данните в доклада сочат, че гладуващите са се увеличили с 38 милиона, след като са били 776,7 милиона през 2015 г. Посочва се, че военните конфликти, както и предизвиканите от климатични промени природни катаклизми са основните фактори, допринесли за глада и многобройните форми на непълноценно хранене.

Над половината от гладуващите на планетата - 489 милиона души, живеят в страни, в които има военни конфликти. В подобни условия, усложнени от политическа и екологична нестабилност, разпространението на глада е с 11-18 процентни пункта по-голямо, отколкото в други райони


40
Още по темата: докладгладуващи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а богатите по богати..
следователно ..... ???
знаете къде е проблема !
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като нямам пари и желание да издържам деца, нямам жена и си изхвърлям семенната течност на плочките я банята. Защо да създавам деца и после да страдат. Гледам си кефа, пия си биричка и въобще нищо друго не ме интересува.
29
0
 
3
 
! Отговори
Надето преди 3 години
Това са ужасно много хора.
28
0
 
7
 
! Отговори
ФАКТ! преди 3 години
Увеличава се я тъпите не.ри и а.апи си мислят че като унищожат белият човек ке прокопсат ама не!Ще загинат и те щото са *** и загине ли тялото на гостоприемника загиват и те!Обаче белите хора (който може) ще се изнесът към централна и източна европа и вече ще са си научили урока.Запада ще загине както Южна Африка примерно но когато те тръгнат към Изтока тогава на границите няма да ги чакат мечета а картечни гнезда!
27
0
 
6
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Ама то много акъл и квалификация се изисква, да се сметне, че с бензин не се гаси пожар. Естествено, че като ги храниш ще се размножават и ще стават повече гладните. А тези които дават за пример микробите и животните, и с хората ще стане така. просто по-бавно. Исляма ще завладее света, ще изплюска всичко и ще измрат от глад каквито са там. Екстраполирайте Афганистан или Хаити за да видите Земята след 100 години.
26
1
 
13
 
! Отговори
Вт преди 3 години
Множат се африканците, множат се и гладуващите. Ако не се плодяха като зайци, може би нямаше да гладуват.
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България държи първенството в европа !
24
3
 
18
 
! Отговори
Циник преди 3 години
Дълго време по немските телевизии вървеше клип с африканка държаща в скута си бебе...беше доста гнусно...тлъста муха лазеше по лицето му през цялото време....а майката не помръдна и пръст да я изгони! Емблематичен пример за целият им род...ядачите на май муни ни "ощастливяват" с пръкването на СПИН..ЕБОЛА..И НЕЗНАЙНИ ЗАРАЗИ...и чакат ние да храним безбройните им поколения..."оставеното от белия колонизатор ноу-хау" се руши..и не ги интересува!
23
1
 
8
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 3 години
От телосложението на нашия Премиер е видно че не е в тази бройка!
22
2
 
9
 
! Отговори
vanka преди 3 години
A наскоро имаше статия за тонове изхвърляне на храна на месец,къде грешим,защо няма решение на проблема.Всичко е пари и кеф в този живот,никой за никого не мисли.Важно е хората на Меркел и краварите да са добре,останалото е статистика.
21
1
 
19
 
! Отговори
аз преди 3 години
Храната е ограничен ресурс. Африканците се размножават като скакалци. Много скакалци - малко храна. Малко скакалци - много храна. Ограничения им мозък не може да го проумее. На тези трябва да се помага единствено със знания и съвети.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Енгелс

Сигурно си искал да напишеш "глаДуващи", а не "глаСуващи".

Прав си. През социализма куцо и сакато беше абонирано за заплата. Баламите опъваха каиша, тарикатите се скатаваха.
За да не се стигне до бунтове, Партията се грижеше да толерира най-ппрримитивните.

Чудесен социален модел, няма що!
Дай да сложим в неизгодна позиция инициативните, да отнемаме произведеното от работливите, а ние, обединени в Партия, да преразпределяме благата и по този начин да сме вечно на власт. Ура!
19
1
 
14
 
! Отговори
Да учат, да работят преди 3 години
И да ползват кондоми.
Само че повечето от бедстващите поради мизерия, не щат и да чуят за посещаване на училище и за работене на полето, в цех или в помощни звена.
Повечето от тях ще скочат да воюват с теб, ако им кажеш, че трябва да живеят в моногамен брак, а не да взимат по 4-5 съпруги, при условие, че
сами себе си не могат да изхранят, защото ги мързи да работят.

Не е морално някои да се опитват да ни накарат да се чувстваме отговорни за изхранването на челядта на подобни вегетиращи индивиди
18
3
 
8
 
! Отговори
Енгелс преди 3 години
Докато има капитализъм ще нараства броят на гласуващите.
17
3
 
10
 
! Отговори
До До 16 /Комент.17/ преди 3 години
Ако не беше се осъществила намесата на белия човек, много райони по света щяха да са все още на ниво първобитнообщинен строй.
Не казвам, че белите колонизатори винаги и навсякъде са били носители само на доброто.Вършени са големи жестокости, а на места и грабежи,когато се е случвало да заварят местно население с културни достижения.
Но е факт, че присъствието на белия човек осигурява тласък в развитието на изостанали племена.Когато колонизаторите се оттеглят,местните в повечето случаи регресират
16
8
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Коментарът ти е абсолютна глупост
Те заради кого гладуват ..не е ли заради EU и САЩ
Колко държави нападна НАТО
Ирак,Афганистан ,Сирия ,Либия
Това са само големите конфликти
15
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За гладуващи в Африка и Азия храни и лекарства се пращат от десетилетия. С кораби САЩ и ЕС изпращат хиляди тонове, но местните ги крадат, препродават. Не навсякъде местните позволяват на международни организации да разпределят тези храни и лекарства. Много лекари доброволно отиват да помагат, Но се оказва, че местните не искат да се оправят, живеят си техния живот, а ние ги оплакваме, че били бедни и гладни.
В гладни години много животни раждат по-малко на брой поколение, а африканците ... не.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При микробите има един интересен феномен, без майтап, като достигнат някакъв санитарен максимум независимо, че в средата има хранителни вещества, настъпва масов мор."

Ти сега на теория на близкия хаос и фрактална геомвтрия ли ще ги учиш? Важно е да има гласоподаватели! Гледай Amerika - Rammstein.
13
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като се размножават като скакалци, да гладуват

някой да ме светне на "екологична нестабилност"???
12
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броят на гладуващите се увеличава, защото трайно безработни и необразовани хора се размножават без да си правят труда да контролират нагона си или да ползват контрацептиви.
Толерантността и съпричастността в случая не помагат, защото тези безотговорни хора не приемат съвети, а само помощи в пари и в натура и продължават да се плодят през целия период от първия мен+зи+с чак до климактериума, а мъжете - от момента на първата им ерекция и ... докато могат.