За 10 г.: Броят на гладуващите по света се увеличава

Подобно явление се наблюдава за първи път за десетилетието
15 сеп 2017 22:51, Петя Славова
40
За 10 г.: Броят на гладуващите по света се увеличава
Снимка: БТА

Броят на гладуващите в света през 2016 г. достигна 815 милиона души, които съставляват 11 процента от населението на планетата, съобщиха световните информационни агенции.

Както се отбелязва в ежегодния доклад по този въпрос на Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), за първи път от 10 години се наблюдава увеличаване на броя на гладуващите, пише БТА.

Данните в доклада сочат, че гладуващите са се увеличили с 38 милиона, след като са били 776,7 милиона през 2015 г. Посочва се, че военните конфликти, както и предизвиканите от климатични промени природни катаклизми са основните фактори, допринесли за глада и многобройните форми на непълноценно хранене.

Над половината от гладуващите на планетата - 489 милиона души, живеят в страни, в които има военни конфликти. В подобни условия, усложнени от политическа и екологична нестабилност, разпространението на глада е с 11-18 процентни пункта по-голямо, отколкото в други райони

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: докладгладуващи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При микробите има един интересен феномен, без майтап, като достигнат някакъв санитарен максимум независимо, че в средата има хранителни вещества, настъпва масов мор.Микробиолозите го тълкуват като следствие на натрупване на отпадни продукти.А камикадзетата или ги е*ат, докато не им се доумира, или се отблагодаряват на семействата им материално.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На многодетните майки не трябва да се дават помощи.Населението на земята трябва да се свие до разумни граници.Помните ли как комунистите правеха на пух и прах Малтус и щяха да ни хранят с нефт дето имал всичките елементи от Менделеевата таблица?
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе просто не могат да мислят.Щом не искат да мислят след известно време ще настъпи естествено уравновесяване на небалансираното им поведение.Масов мор.Расизмът ще им се види пухено легло в луксозен хотел пред майката природа решила да уравновеси двукраките микроби.Жалко,че няма да съм жив да го видя но процесът е неминуем и логичен.
6
1
 
38
 
! Отговори
ами преди 6 години
Нямат какво да ядат,а се плодят като животни........
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът е, че човешкият ум така е устроен, че колкото повече се надгражда с образование и възпитание, толкова повече се усилват задръжните процеси над инстинктите и примитивните емоции, а онези 20, за които ти говориш, нямат задръжки.Всъщност Коранът е чудесно четиво-нищо различно от Библията или Тората, но прочита и е от Лукавия.Също така няма син на шейх, който да се цани за камикадзе.
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато такива като този на снимката имат по 10+ деца ще става много по зле.
3
3
 
19
 
! Отговори
Циник преди 6 години
850 000 000? Пратете ги за Европа!Ний ще ги храним бъдева!
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
99% от гладуващите произлизат от многодетни семейства-защо ли?Ало, ООН-то, кога ще заговорите за семейно планиране в развиващите се страни?Или много ви се харесва да ползвате много евтин човешки труд?
1
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много деца имат затова е така.98% от гладуващите имат по 5-10 и повече деца а имат пари само за себе си.Не ползват презервативи щото им се убивал кефът.Не ползват таблетки щото били химия.И спирали не ползват,че било магьосническо.Не искат да се стерилизират защото било нечовешко.А с 20 сополиви гладни помияра човешко ли им е?Явно да.Е щом е така да се оправят.