КНДР ще търси "равновесие" с военните сили на САЩ

Ким Чен Ун уверен, че страната му ще завърши ядрената си програма
16 сеп 2017 07:54, Красимир Ангелов
164
КНДР ще търси "равновесие" с военните сили на САЩ
Снимка: БТА

Целта на Северна Корея е да установи равновесие с военните сили на САЩ, съобщи Севернокорейската информационна агенция в съобщение, разпространено ден след като севернокорейският лидер Ким Чен Ун издаде заповед за опит с ракета със среден обсег "Хвасон" 12, която прелетя над Япония и падна в Тихия океан.

"Нашата крайна цел е да установим равновесие в силите със САЩ и да накараме техните лидери повече да не се осмеляват да заплашват КНДР с военни варианти", заяви севернокорейският лидер според съобщението.

Още по темата
Ким Чен Ун се закани, че страната му ще завърши ядрената си програма въпреки санкциите. Той изрази огромно задоволство от ракетния тест, който бил проверка за бойната ефективност и надеждността на ракетата.

КЦТА цитира думите му, че въпреки безкрайните международни санкции страната почти е успяла да изгради ядрените си сили. Ким Чен Ун призова за общодържавни усилия, за да може Северна Корея да постигне целта си да се сдобие с "възможности за ядрен контраудар, с който САЩ да не могат да се справят".

В отговор на поредната изстреляна ракета САЩ отправиха предупреждение за прибягване към военни варианти, като по този начин дадоха да се разбере, че търпението им за дипломация се изчерпва, посочва Ройтерс.

Китайският посланик в САЩ Цуй Тянкай обаче призова Вашингтон да се въздържа от отправяне на заплахи към Северна Корея. Пред репортери в посолството на Китай посланикът заяви: "Честно казано, смятам, че САЩ трябва да направят нещо повече от това, което правят, за да има реално и ефективно международно сътрудничество по въпроса. Те трябва да се въздържат от повече заплахи. Трябва да намерят ефективни начини за подновяване на диалога и на преговорите", подчерта китайският дипломат, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: Ким Чен УнСАЩКНДР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
36
 
! Отговори
ПОЧНА СЕ! преди 6 години
СЛЕД КАТО САЩ НАЛОЖИ НОВИ САНКЦИИ НА ВЕНЕЦУЕЛА ,ВЕНЕЦУЕЛСКИТЕ ВЛАСТИ ВЗЕХА РЕШЕНИЕ КОТИРОВКИТЕ И ТЪРГОВИЯТА НА ПЕТРОЛ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ВЕЧЕ ДА СА ИЗЧИСЛЯВАТ В КИТАЙСКИ ЙОАНИ.
29
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари, вече 70 години погребваме Америка, Европа и капитализЪма, пък те все не умират ... ей упорита гад се оказа тоя капитализъм !Дано внучката прати някой лев от Капитализма, че пенсията не стига за сметките, пък без руска телевизия не можем, че там погребват капитализма най-хубаво.
28
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците тънат в охолство и не разбират с кой си имат работа, че тоя севернокореец няма нищо но пък помни и как американците са убили дядо му или баща му. Омразата им към америка е невероятна, ако можеха те найстина ще ударят сащ с атомни бомби. трябва да се говори с хората а не да ги заплашва тоя дибил тръмп.
27
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МУЧАТ КАШЕРНИТЕ *** ОТ ФАЩ СРЕЩУ СЕВЕРНА КОРЕЯ,ЗАЩОТО ГОРДИТЕ СЕВЕРНОКОРЕЙЦИ ПОКАЗАХА НА ЦЯЛ СВЯТ КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТЪПВА СРЕЩУ НАГЛИЯ ЦИОНИСТКИ АГРЕСОР,А ИМЕННО КАТО СИ НАПРАВИШ АТОМНА БОМБА И Я СЛОЖИШ НА РАКЕТА КОЯТО ДОСТИГА ТЕРИТОРИЯТА НА КРАВАРНИКА И ЦИОНИСТКИТЕ ПЪЗЛЬОВЦИ СА НА КОЛЕНЕ .ИЗВОДА Е,ЧЕ АКО ИСКА НЯКОЙ НАРОД СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ ОТ ЦИОНИСТКИТЕ КРАВАРИ ТРЯБВА ДА СИ РАЗРАБОТИ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ ЗА ВЪЗПИРАНЕ НА НАГЛИТЕ ГОВЕДАРИ.
26
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам, че Външната политиката на САЩ е агресивна и потискаща. Но ако ходите в Америка ще разберете, държавата дава милиарди за наука, разработки и анализи, поне за 100 години напред. Веднага приемат най-умните и можещите, дават степендии, плащат и не питат, от коя партия е. Колкото по-можеш, толкова повече плащат. Продукта остава в Америка. Уважавам Руския народ, но там е като у нас. На власт ли си, важиш, паднеш ли, чао. Ето защо не вървим. Всичко зависи от един който е заграбил властта.
25
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо просто не им предложат падане на санкциите срещу отказ от ядрена програма. Тогава само за няколко години Северна Корея ще задмина Южна и южнокорейците сами ще искат да се обединят а в Париж, Лондон и Берлин ще издигнат паметник на Великия ръководител за да могат корейските туристи да му се кланят като идват да си харчат парите. Но такъв сценарий за САЩ не е изгоден.
24
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще стане страшно за САЩ. Природата започна да ги наказва и Ким им разстрой психиката.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Д ми да просто е не пресичай на червено и ако го спазват никой няма да пострада така трябва
22
14
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Откуда бомба у Северной Кореи?
21
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се забравя историята, когато през 1950 Северна напада Южна.У нас това се криеше. Къде отиде ЮК, на какво прилича СК.Пълна с хора страдащи от Синдрома на Даун, треперещи откаченият и самозабравил се Ким, да не го хареса за нещо и да ги прати в лагер на гладна смърт.Държава превърната в нещо което не е било досега, тайно поддържана от Русия и Китай, с перко който иска да вАжи. Като са бедни и изолирани, може да вАжи като плаши.Трови земята с опитите, но и трепери да не го ударят, щото изчезва
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добра партия с гамбитен отенък, играят кимчо и "международната общност" ... добра партия с лош ендшпил за масите...
19
33
 
9
 
! Отговори
Д преди 6 години
Доста е смешно, но и малко тъжно че има хора които се възхищават на диктатор превърнал целия си народ в роби. Там където може да влезеш в концлагер за пресичане на червено... Вероятно са луди.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този вестник започва да ми харесва все повече и повече.
17
41
 
9
 
! Отговори
Bolt Thrower преди 6 години
Народа му умира от глад, а той тръгнал САЩ да заплашва. Отдавна трябваше да са го свалили, ама като гледам голям бой го чака това прасе.
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обожавам такива новини .
15
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно луТ!Директно е за психиатрия.
14
10
 
29
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Поздравления и голямо браво за Ким. Скоро ще обедини корейския народ.
13
6
 
23
 
! Отговори
доволен преди 6 години
Благодаря ви вестник " днес" . Повдигнахте ми настроението в съботния ден с тази новина. Всяка такава новина е приятна за нас обикновените хора и болка и скръб за платените писачи на " Америка за бг" .
12
10
 
33
 
! Отговори
браво Ким преди 6 години
Ким тотално разби психиката на САЩисаните и техните Натовски марионетки . Рефлектира и върху софийските наркозависими платени сороски драскачи. Те се гърчат в безсилна злоба с изкривени и позеленяли физиономии.
11
12
 
35
 
! Отговори
антиХамерикан преди 6 години
Когато южна корея изстрелва ракети всичко е ок, а когато са СК работата е зле. То бива двойни стандарти да има, но чак пък толкова не бива. А кравария кога най-после ще престане да заплашва другите държави и кога ще спре да се прави на световна мутра и да спретва военни конфликти навсякъде? Кога?Целият свят им е виновен, а те все правите.Ирак, Либия, Афганистан, Сирия... да продължавам ли с държавите, които разсипаха?Да споменавам ли за зверствата извършени в СК.Вече са взели мерки там .