Лондонската полиция евакуира метростанция и киносалон

Властите претърсиха апартамент, свързан с вчерашния опит за атака
16 сеп 2017 21:02,
8
Лондонската полиция евакуира метростанция и киносалон
Снимка: архив Reuters

Лондонската полиция евакуира пътниците от метростанция "Fulham Broadway", както и хората от съседния киносалон, на фона на плъзнали слухове за заплаха от бомбена експлозия. Това съобщиха на електронните си страници вестниците "Дейли експрес" и "Дейли стар", позовавайки се на поместени в социалните мрежи съобщения на евакуираните от метрото пътници, предаде ТАСС.

Още по темата

На местопроизшествието са пристигнали пожарна и две полицейски коли, според съобщенията в социалните мрежи.

"Fulham Broadway" е съседна на станцията "Parsons green", където вчера в препълнен вагон беше извършен бомбен атентат, при който пострадаха 30 души, отбелязва ТАСС.

Междувременно британската полиция съобщи, че е претърсила апартамент в Сънбъри, на около 20 км югозападно от Лондон, в рамките на разследването на вчерашния атентат в столичното метро, предаде Франс прес.

Жителите на околните сгради са били евакуирани като предпазна мярка.

Обискът беше извършен след ареста тази сутрин на 18-годишен мъж в Дувър във връзка с атентата със самоделна бомба в лондонското метро вчера, в който бяха ранени 30 души. Този арест бе определен като "важен" от полицията, която уточни, че засега няма други задържани.

Взривът в лондонското метро бе окачествен от полицията като терористичен акт. За него пое отговорност ислямистката групировка "Ислямска държава".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
ПАРАЛЕЛНА РЕАЛНОСТ преди 6 години
НА КОМУНИСТИТЕ ОТ ДНЕС.БГ КАТО ИМ ЧЕТЕШ СЛУГИНСКИТЕ МАТРЯЛИ, ЩЕ ОСТАНЕШ С ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ СВЕТЪТ Е СРЕЩУ САЩ И ТОЙ ВЕЧЕ Е НА КОЛЕНЕ! АЛОУ!!!! РАЗНИ ТАМ СКЪСЛЯЦИ 4 ДЪРЖАВИЦИ СРЕДНОВЕКОВНИ ВИ ПРЕЧАТ РЪЦЕТЕ, ДА СЕ ОПРАВИТЕ, САЩ ВИ ВИНОВЕН - КОРЕЯ, ТУРЦИЯ, РУСИЯ, ВЕНЕЦУЕЛА! САМО С ТЯХ НИ ЗАНИМАВАТЕ! АЙ ДА СА ВИ...
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Местните да се отделят в резервати, а имигрантите да основат нова ислямска държава. Видя се, че Великобритания се разпада.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега и пиенето *** чай ли ще забранят? Като сложите мляко, знаете ли как се пр6цка? А това си е предшественик на бомбаш!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛУУУДИ ЛУДИ ЖАБИ,луууди луди жаби край мен,на луди калинки ги правят лалалалалалаалллаа,всеки ден да е така вече нямам никаква симпатия към северозападноевропейците от Берлин до Лондон през Скандинавия....ЗАЩОТО ДУМИТЕ НА ХОЛАНДСКИЯ КОНЬ-ПРЕМИЕР-МИНИСТЪР "ЮНКЕР ЯВНО ИМА ВИДЕНИЯ И МУ СЕ ПРИВИЖДАТ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ В ШЕНГЕН"означават според мен ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ НАС!Презрение толкова голямо че дори не си прави труда глу.ака да го скрие обиждайки и самия Юнкер обявявайки го за луд!МАРШ майка ви....
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубав град, спокойно, безопасно, навсякъде усмихнати пакистанци, верно повечето ходят с ножове но лондон си е лондон
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо няма статия за англииските салами и шунка които заразяват с хепатит А един от най опасните който само за седмица разкапва черният дроб!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Официално премахнали ли са боба и яйцата от типичната британска закуска?