Метростанция "Парсънс Грийн" в Лондон отново работи

Все още няма арестувани за нападението в английската столица
16 сеп 2017 13:45, Красимир Ангелов
7
Метростанция "Парсънс Грийн" в Лондон отново работи
Снимка: БТА

Лондонската транспортна администрация съобщи, че е отворила отново метростанцията в английската столица, където в петък избухна бомба и рани 29 души, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Част от пострадалите бяха ранени от експлозията, а други - при последвалата блъсканица сред пътниците в пиковия час. Никой от ранените не е с опасност за живота.

Станцията "Парсънс Грийн" заработи отново в 1:30 часа тази нощ, повече от 17 часа след експлозията. Вчера Великобритания повиши до максималното - "критично" - равнището за терористична заплаха след бомбения взрив във влак на лондонското метро. Това означава непосредствена опасност от атентат.

Засега няма арестувани във връзка с нападението, за което отговорност пое Ислямска държава. Издирват се заподозрени. На обществени места в цялата страна са разположени войници, които да помагат на полицията да предотвратява нападения.

Решението за разполагане на войници е рядка стъпка за Великобритания, отбелязва Ройтерс. Тереза Мей каза по телевизията, че то ще осигури допълнителна защита по време на разследването.

Най-високопоставеният британски полицай за борба с тероризма Марк Роули заяви късно снощи, че разследването върви добре. "Преследваме заподозрени", заяви той и увери, че "стотици полицаи проследяват множество варианти, като преглеждат стотици часове записи от охранителни камери и говорят със свидетели".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: лондонтероризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е тръгнало, сигурно ще я прекръстят на IMAM GREEN, Биг Бен ще стане минаре, парламента или двореца джамия, и т.н. Нали половината държава пере арабски пари. Кой ще плаща милиони за футбол?
4
1
 
35
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Е как да го забранят исляма? Нали се сещаш че ще почне гражданска война. То не че тя няма да почне де. Малко трябва още. Да влезнат още няколко милиона от тия и готови
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До следващия път. Докато се правят, че няма проблем, ще си ги трепят когато и както си искат. А трябва само да забранят исляма, затворят джамии и центрове, да изгонят веднага най-агресивните имами. За това нищо. Е, тогава да си чакат реда следващите.
2
0
 
36
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Още преди 2- 3 години ислямистите предупредиха че са сред нас. Бяха качили снимки пред Колизеума и други забележителности из Европа. Какво са се разбързали. Европа е тяхна хаха. Надутите кореми на жените им ще свършат тая работа. Бързо и безболезнено. Като при упойка
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тези за една изгоряла бака са затваряли цяла станция ли? И това в колониален Майймуностан?