САЩ: Северна Корея ще бъде "разрушена", ако продължи

ООН изчерпа възможностите си, проблемът се прехвърля към Пентагона
Обновена: 17 сеп 2017 19:10 | 17 сеп 2017 19:10, Анисия Иванова
342
САЩ: Северна Корея ще бъде "разрушена", ако продължи
Снимка: БТА

Съветът за сигурност на ООН е изчерпал възможностите си за възпиране на ядрената програма на Северна Корея и САЩ може да бъдат принудени да прехвърлят въпроса на Пентагона.

Това заяви днес постоянната представителка на Вашингтон в световната организация Ники Хейли, цитирана от Ройтерс.

Северна Корея ще бъде "разрушена", ако продължи "безразсъдното" си поведение, подчерта Хейли.

Още по темата

Ако дипломацията се провали, министърът на отбраната Джим Матис "ще се погрижи", каза тя в предаване на Си Ен Ен

"Използваме всяка друга възможност, която имаме, но на разположение са и много военни опции", допълни Хейли.
По думите й войната е нежелателна, но "нещо трябва да се направи", ако Северна Корея продължи да заплашва САЩ и техните съюзници.

Северна Корея ще заеме важно място в дневния ред на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк идната седмица, уточнява АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
1
 
17
 
! Отговори
KUKU MEILY преди 6 години
ДА бъде така разумна,че да не препоръчва на Матис и жълтия Перчем, никакви военни опции щото неразположението им ще е повече от дискомфортно,като световен жандарм!Забравиха ли как приключи за тях Виетнамската авантюра?Не се опитвайте да им налагате вашия мироглед-имат правото като нация на свой път.
194
6
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 226Умнико Ф-35 е създаден по спецификациите на Ф/А-18 - Прекрасен Ударен самолет както и да го погледнеш но ПОСРЕДСТВЕН ИЗТРЕБИТЕЛ
193
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото нещо което Америка ще построи е собствената си гробница, ако продължават в този дух .
192
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиТи Ф-35 си виждал само на картинки в Русия Днес.
191
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Светлое БудущееЛЕЛЕ КОЛКО СИ ЗАЛЮХАНето ти примери за правилно и глупаво производствоФ-35А/Б/С - независимо че доказаха че е всичко друго но не и самолет 5 поколение сега ударно се произвежда напук на всички критики.Китай закри програмата си ДЖЕЙ-20 СТЕЛТ защото се оказа че и този самолет е всичко друго но не и 5 поколение остава ДЖЕЙ-30Су-57 ще се произвежда с темп 20 самолета за година докато не го усъвършенстват а иначе Русия ще купува повече Су-35 който прекрасно се справя в Сирия
190
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасчо ще свърши като Кадафи, пребит, содомизиран и пречукан от собствения си народ.
189
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка пък ще строи световен демократичен ред.Който е комунист - ще страда.
188
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 214 Грузинската армия навлезе в Южна Осетия, която се беше отцепила от Грузия при разпада на СССР, и чак след това Русия удари Грузия, като изхвърли грузинците от областа. Границите на Грузия са същите преди войната с Русия. Кой нормален президент на Грузия, ще нареди да се върне Осетия, чрез военно нахлуване? Кой нормален бивш президент, че стане областен управител в друга държава?
187
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са най-големия враг на европейската цивилизация и демокрацията. Те са зло носещо само нещастия , войни , кръв и убийства. Колкото по-далече от САЩ толкова по-добре.
186
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ХАХАХАХОЩЕ ТЕРМИНИНеутронна бомба - Вариант на класическата бомба но така настроена че да има минимално радиоактивно заразяване, Минимална ударна вълна но огромно моментно излъчване което убива всяко животно по-голямо от амеба в определен радиус. "Материалните блага" остават но ги няма хоратаМръсна Бомба - разпръскване на радиоактивен материал чрез конвенционален взрив - Локално радиационно заразяване на терена.
185
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дам, мечтите на един старец за световно господсво.става все по-нетърпелив и досаден
184
1
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Пилсудски": Проблемът ти е, не че не знаеш за това, кой започна агресия срещу арабски държави, а че не ти изнася да признаеш, че агресорът са американците. А Грузия и Украйна са друга тема. Там американците действаха "покупателно", както и у нас
183
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
отговарям подредПодобни МРЪСНИ Ядрени устройства - Наричани още Ядрени Фугаси в разгара на студената война са разположени на границата на ФРГ - НАТО щеше да зарази радиоактивно цяла Европа но няма да пусне СССР танкове да стигнат ЛаманшаТоест ще го взриви този който няма какво повече да губи!САЩ 60те години правят тест за ядрена бомба да изкопава суровини. Гръмват бомба на 100м дълбочина - ефекта заразяване на цялата територия на САЩ еквивал. на това на Чернобил - "Мината" все още "свети"
182
0
 
0
 
! Отговори
ХАХАХАХ преди 6 години
До Боби - "Малко термини"Хахахахаха... Супер!! Може ли още???
181
6
 
1
 
! Отговори
ХОХОХОХОХ преди 6 години
До Анонимен - "САЩ "воюват" в Афганистан защото имат разпореждане от Белия дом"Буахахахахахахаха!!Машалла, евалла!Май няма никакъв смисъл да ти обяснявам, че между азиатските диктатури и САЩ има сериозни разлики... ай наздраве!
180
12
 
2
 
! Отговори
Пилсудски преди 6 години
До Анонимен - "подклаждане на революции в арабските държави,и в Грузия, Украйна"За харабските държави не знам, но в Грузия и Украйна до революция доведе руския империализъм. Не твърдя, че янките са света вода ненапита, но не те нахлуха първо в Грузия, а след това и в Украйна.
179
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ХАХАХАХ и ЕмилМалко термини1.Ядрен взрив в Космоса(поне 100км височина) - СТРАШЕН ЕЛЕКТРОМАГНИТЕН ИМПУЛС - поврежда както близките космически спътници така и електроника на земята2. Взрив във въздуха - Огромни разрушения от бинарна и дори тринарна Ударна вълна - Относително малко заразяване3. Наземен - подземен(до 50м дълбоко) - Повърхностен воден - Подводен Взрив - По-слаба ударна вълна но в атмосферата се вдигат дори милиони тонове радиактивно облъчена пепел и прах - Огромно заразяване
178
12
 
6
 
! Отговори
Светлое Будущее преди 6 години
До Боби - "ще почнат"В Рассия винаги всичко е в бъдеще време, правилно ;-) Утре и вдругиден ще станат два дена откак никой не се е отравял с одеколон и течност за чистачки.
177
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ "воюват" в Афганистан защото имат разпореждане от Белия дом да напълнят Европа с бежанци главорези и изнасилвачи. Отделно икономически ще се погрижат за европейската икономика като съсипят VW
176
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е момента чичо Сам да продаде оръжия за няколко трилиона долара на Ю. Корея и Япония!