Терористични организации с призив: Дерайлирайте влакове!

Транспортната инфраструктура е "привилегирована" мишена
17 сеп 2017 09:12, Елка Василева
60
Терористични организации с призив: Дерайлирайте влакове!
Снимка: архив, Reuters

Освен прегазването на хора с автомобили и нападенията срещу униформени служители по сигурността джихадистите призовават напоследък последователите си да предизвикат дерайлирането на влакове в Европа, изрази безпокойство френската полиция, цитирана от Франс прес.

"Важно е да се подчертаят неотдавнашните призиви на терористични организации, насочени към "вълци единаци", които са подстрекавани да причинят в Европа дерайлиране на влакове, горски пожари и отравяне на храни", се казва в телеграма на Генералната дирекция на националната полиция от началото на септември, разкрита от в. "Паризиен".

Според текста транспортната инфраструктура и средства имат "много структурни слабости" и са "привилегирована мишена", особено гарите.

Туристическите места също трябва да се наблюдават по-бдително, тъй като в случай на атентат има потенциал за повече човешки жертви.

Заради зачестилите атаки с автомобили в документа се казва, че управителите на паркинги и шофьорите трябва да сигнализират незабавно за всяка кражба или подозрителни действия.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.