Глобиха трима банкови клиенти в Германия - за безразличие

Те не оказали помощ на възрастен мъж, който лежал пред банкомат
23
Глобиха трима банкови клиенти в Германия - за безразличие
Снимка: flickr

Съд в Германия постанови глоби от 2400 до 3600 евро за трима клиенти на банка - жена и двама мъже, защото не оказали помощ на възрастен мъж, който лежал на земята пред банкомат на банката, а няколко дни по-късно починал, предаде Асошиейтед прес.

Случаят е от октомври миналата година. На запис на камера за видеонабюдение в банков клон в град Есен се вижда как четирима души минават покрай падналия на земята възрастен човек или внимателно прекрачват тялото му. Четвъртият човек на записите ще бъде съден отделно.

Осемдесет и три годишният мъж лежал на земята цели 20 минути, преди друг клиент на банката да повика Бърза помощ. Човекът бил откаран в болница, но няколко дни по-късно починал.

Според агенция ДПА обвиняемите казали пред съда, че сметнали възрастния мъж за спящ бездомник. (БТА)
 


23
Още по темата: ГерманияБезразличие
Още от
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 9 месеца
Ние преди две години се разхождаме у Лондон, на Темза, и една жена пред нас падна, пред сигурно поне 200 човека (който е бил там,.знае що народ е).. и само ние помогнахме - жената беше много благодарна, а ние доста учудени. То във великия запад може да те осъдят,че си й помогнал, така ни обясни самата тя! Ужас и безумие! Зверско оскотяване!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От старите нацита какво очаквате.
19
0
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 9 месеца
Утре ,ако те изпаднат в такава ситуация и никой не им помогне!
18
0
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 9 месеца
Прав си! Пълно е със съществителни в тая кочина в която живеем. Веднъж в друг автобус при рязкото тръгване, един пенсионер не успя да се хване навреме и падна... Никой не се опита да му помогне да стане. От другия край на автобуса отидох да му помогна на човека да се изправи... Гмеж неземна
17
1
 
11
 
! Отговори
гъзове преди 9 месеца
Пълно е с боклуци. Някакво момиче припадна в 72 и я изнесох на въздух никой не се поинтересува или да се опита да помогне... Софиянци са боклуци до един. Само се дръпнаха да не би да падне върху тях... щяха да я оставят да падне по лице ако не бях да я хвана. Какви хора сте бе *** неземни. Щяла да закъснее за работа ми вика някава лелка. Голям праз момичето ще си разбие лицето тая се дърпа, че и водата не щеше да си даде ! *** долна.
16
0
 
18
 
! Отговори
К преди 9 месеца
преди 10-ина години видях един такъв да лежи без да мърда пред НДК. Обадих се на 112, а от там ме попитаха: а изглежда ли ви на клошар или пиян? Ако бях казал да - нямаше да пратят никой, но аз им казах: не! И е пратиха полицаи да видят как е човека... Та и у нас отношението е същото...
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
тук е абсолютно същото :))) ... единствено няма да ви съди банката след като се спомине човека :)
14
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Напълно ги подкрепям минувачите.

Само не разбирам този, който е гледал камерите няма ли да го осъдят? Той трябва пръв да е видял падналия.
13
3
 
26
 
! Отговори
Един гостенин преди 9 месеца
Веднъж с един приятел се обадихме на 112 за човек с вид на клошар в безпомощно състояние и рани по лицето.Дойдоха полицаите и го взеха,като ни помолиха да си дадем координатите.Било,за да свидетелствуваме при необходимост,че са го прибрали в такъв вид,защото такива често после претендирали,,че нищо им нямало,ама полицаите ги пребили.
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Веднъж спряхме до обърната в канавката кола, за да окажем помощ ако трябва.
Роми бяха, развикаха ни се...
От тогава не спирам, да се оправят.
Ще ме изкарат виновен за нещо и после върви се оправяй в съда.
Ако някой докаже, обаче, че си видял, а не си помогнал, пак могат да те съдят, закона е такъв...
11
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой длъжен ли му е на мързеливият клошар ,че не ми се работи?Горките хора -да те глобят хиляди евро защото не искат да пипат безплатно болни бездомници.
10
7
 
27
 
! Отговори
Шваби преди 9 месеца
Типично за швабите. Иначе са много топли хора с хуманна история :)
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди 40 минути махнах кабел за зареждане на телефон от врата на един пиян, който се опитваше да се обеси облегнат на един парапет за колички за пазаруване, това пак в Германия. като слязох от колата и се приближих двама дръпнати - Филипини май, седяха и поеха бири на 2 метра без никаква реакция. Луда работа. Сега е вече в линейката и дано плати посещението и да му дойде акъла а тоя алкаш.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За ритник ли да ги съдят? Като Шведа за камериерката.
7
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Демонстрация колко обичат клошарите ли що ли?Ми ако клошара е болен от хеморагична треска?Ако е миниран терорист?Айде всички жени да му правят френска любов а мъжете да му дадат всичките си пари за да не са безразлични?
6
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Последният път, когато видях такъв човек проснат парапета на един подлез до варненската катедрала, се спрях и се наведох над него да чуя и видя дали диша. Всички минувачи се спряха и се поинтересуваха дали е жив. Вярно, изглеждаше като клошар, но грях ти на душата ако подминеш човек в привидно безпомощно състояние, само защото ти изглежда като клошар. По слабото хъркане разбрах, че за щастие е заспал пиян, но поне всички минувачи показахме елементарна загриженост към човека!
5
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Живеем в колониална циркаджийщина и никой не иска да си слага таралеж в гащите. Прескачаш и продължаваш, за да не излезеш накрая ти виновен.
4
29
 
12
 
! Отговори
Засрамен Българин преди 9 месеца
Е всичко очаквах , но не и толкова жалки коментари.А в България през 1996г. когато ви ограбиха спестяванията на родителите ви , какво направи българския съд или вие , набихте бежанец!!!!!
3
14
 
76
 
! Отговори
либераст преди 9 месеца
Ако беше мигрант обаче, дойчовците щяха да се избият кой да го носи на ръце до болницата, още преди да падне на земята.
2
8
 
82
 
! Отговори
Момо преди 9 месеца
Живея в Париж от почти 10 години.
Само да знаете колко такива има, които са пияни, дрогирани или кой знае още какви... Правиш се, че ги няма и продължаваш. Разбирам напълно хората.