Китай и Русия заедно във военно учение край Северна Корея

Това са вторите съвместни учения за тази година
18 сеп 2017 10:00,
37
Китай и Русия заедно във военно учение край Северна Корея
Снимка: Ройтерс

Китай и Русия започнаха днес съвместни военноморски учения близо до Северна Корея в разгара на напрежението, породено от последния ядрен опит и ракетните изпитания на Пхенян, предаде Ройтерс.

Стартът на ученията бе даден в навечерието на общополитическите дебати на годишната сесия на Общото събрание на ООН, в които се очаква темата за Северна Корея да е централна.

Китайската агенция Синхуа уточнява, че маневрите се провеждат в зоната между залива Петър Велики, в района на далекоизточния руски град Владивосток, недалеч от руско-севернокорейската граница, и в южната част на Охотско море, на север от Япония.

Това са вторите съвместни военноморски учения между Русия и Китай за тази година. Първите бяха в Балтийско море през юли.

В информацията на Синхуа за ученията не се прави директна връзка между тях и напрежението със Северна Корея. Китай и Русия неведнъж призоваха за преговори за мирно решение на севернокорейската криза, припомня Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 11! до!На теб кво ти пука дали на американците им стиска или не им стиска? Явно си *** и за това се вьлнуваш на такива статии!
10
21
 
59
 
! Отговори
да преди 6 години
Китай, Русия и Северна Корея са си вкъщи и у дома си могат да си правят каквото си искат и ако на на'пиканата Америка й стиска нека се пробва да атакува:))))ама не й стиска !!!!!
9
1
 
13
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Абе вървя си по улицата и изведнъж нещо ме трясна по главата.Некакъв найлонов плик.Отварям го - долари.Неква бабетка не разбрала да ги остави до кофата за *** а ги мята гьотора.Та от тогава имам и такива.
8
8
 
48
 
! Отговори
да преди 6 години
Русия и Китай зор няматтрябва само да изчакат *** янки да атакуват Корея, след което ще й окажат нужната подкрепа и страхливите американски войници ще се върнат у дома в чувалиама Китай и Русия не можели да победят Америка..а Америка може да победи Китай и Русия така ли :)))))
7
2
 
26
 
! Отговори
до 5 af преди 6 години
Ама ти долари ли държиш ! Последно долар взех през 2005 година от тогава само евро и Швейц. Франк.
6
4
 
45
 
! Отговори
Кукловодът преди 6 години
Не виждам нищо не естествено . Русия и Китай са си партньори , така че те могат да си правят където си искат учения с цел "интегриране на армиите" . Така им е заложено по споразумения . Това че САЩ и другите страни под предлог НАТО правиха каквото си искат , не означва че и другите нямат такива права . Важното е че се намери формат под който това да стане . Дори лично аз имам очаквания скоро време и други държави от БРИКС да влезнат в този договор и нищо чудно да видим учение в Бразилия.
5
6
 
31
 
! Отговори
AF преди 6 години
Ще става нещо.Май ще сменям доларите в евро.На там е тръгнала работата
4
5
 
33
 
! Отговори
маке преди 6 години
Константин Косачев заедно с товариш Шойгу и Лавров достатъчно ясно са казали если У-сато решат нещо за война ке им се стъжни свето смотрите русская весна
3
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има много скраб от американски кораби....
2
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По скоро тренират ответен удар по американците ако тия нападнат корея
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В информацията на Синхуа за ученията не се прави директна връзка между тях и напрежението със Северна Корея"Мхм, да добре.