Полша – следващият голям вегански рай?!

Храната без животински продукти набира популярност
18 сеп 2017 09:45, Петя Славова
17
Полша – следващият голям вегански рай?!
Снимка: Pixabay

Когато повечето хора си мислят за полска кухня, вероятно си представят пелмени с месо или наденици.

В столицата Варшава обаче традиционната полска кухня е преобразена, отбелязва ДПА. Вериги за вегански бургери и суши ресторанти се откриват из целия град, а все повече съществуващи ресторанти предлагат вегетариански и вегански версии на традиционните ястия.

Има дори нова онлайн карта, която да напътства вегетарианците и веганите из Варшава, пише БТА. Блогърката веган Марта Димек може да гарантира за нарастващата популярност в Полша на храната, направена без животински продукти. Тя стана един от най-популярните готвачи, въпреки че не ползва продукти като месо, масло и яйца.

Димек твори вегански варианти на традиционните полски ястия. Тя вече е издала две готварски книги, вдъхновявайки се от водещи градове като германската столица Берлин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Полшавегани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Те и украинците скоро ще станат вегани трева сено корени това ги чака е от време на преме по малко сланина а и знаят какво е голодомор светлото бъдеще ще го гледат през крив макарон
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладен човек страшно гледа и лошо мисли!
14
2
 
10
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
...Веганите са най-агресивните хора!...Пич, това системно недохранване при веганите отключва първични инстинкти .
13
3
 
8
 
! Отговори
един преди 6 години
Реално погледнато аз съм ЗА повече и повече вегани. Ето и моята аргументация: населението на света расте с много високи темпове, за изхранването му са нужни много хранителни вещества, между които и месо, но в един момент месото ще свърши, няма да има за всички, може и за мен да няма (и няма да съм никак щастлив). Но ако има повече вегани - нека си пасат, а аз ще си се наслаждавам на скаричката :)
12
4
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Аз съм вегетарианец, не веган. Харесва ми, че се популяризира това и се работи в тази насока. Алтернативите са хубаво нещо. Но веганството...там вече работата си е чисто изнасилване...
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша винаги се славеше като произведител на елитни *** за Арабския Свят.По точно от сега да се наричат ВАГИНСКИ Рай
10
12
 
8
 
! Отговори
333 преди 6 години
Всеки, който го е грижа за тая планета, трябва да се замисли да премине към по-малко и по-малко месо. Ако, разбира се, искаме да оставим нещо на децата и внуците си. И това не са празни приказки на вегани, това са доказани неща. Всичко останало е бла-бла.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Био стръкове люцерна 120 грама 6лвИ като се замисля козата на село в какъв охолен живот живее??
8
4
 
9
 
! Отговори
11 преди 6 години
А с тази "храна" дават ли звъчета? МММУУУУУУУУУУУ!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Ванга и Слава Севрюкова са го предрекли независимо една от друга, че светът ще бъде в много голяма част вегетарианско общество. Уначе няма как, месето щяло да стане негодно.
6
1
 
20
 
! Отговори
един преди 6 години
т.ъпа пропаганда.. Петя, ти била ли си в Полша, видяла ли си каква е традиционната кухня там и това, че някаква откачена готвачка готви некачествени храни означава, че цяла Полша е такава, така ли? Мога да ти гарантирам, че поляците наблягат на месото та чак ушаците им плющят ;)
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганите са най-агресивните хора!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава вегетарианска кухня се е опитвал да наложи безуспешно и фюрерът на Третия Райх, който въпреки всичките му усилия не е успял да отучи поляците да ядат месо.Сега очевидно самите поляци имат повече успехи в тези начинания. Даже взимат доброволно пример от Берлин без да се налага да бъдат окупирани насилствено.
3
1
 
25
 
! Отговори
Местен преди 6 години
Арпаджик с пържола - 40 злотиВеган био арпаджик - 100 злотиИмаше приказка, най-лесно се правят пари като се продава на деца или на жени. Сега трябва да се добавят и веганите към списъка.
2
8
 
22
 
! Отговори
Ук преди 6 години
Полша- следващият голям психодиспансер.
1
3
 
22
 
! Отговори
Рекламодател преди 6 години
Малко реклама за блогърката веган Марта Димек. Петя, ще има ли бонус от веганското сдружение? И това на снимката дали ще го ядеш на обяд? Басирам се че ще си поръчаш някоя по-голяма пица със шунка.