Лавров за ситуацията със Северна Корея: Критична!

Испания посочи вратата на посланика на КНДР, изгони го
19 сеп 2017 07:23,
56
Лавров за ситуацията със Северна Корея: Критична!
Снимка: Reuters, архив

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се намира в Ню Йорк, където присъства на 72-ата Генерална Асамблея на ООН. Той проведе среща със своя японски колега Таро Коно, по време на която заяви, че напрегнатата ситуация на Корейския полуостров изисква от всички страни в региона постоянно взаимодействие в съвместното търсене на изход от създалата се криза, пише руското издание "Московский Комсомолец", цитирано от "Фокус".

Лавров и Коно обсъждаха въпроси от сферата на сигурността в региона на Североизточна Азия по време на своята среща, проведена в кулоарите на Генералната Асамблея на ООН.

"Постоянният диалог между Русия и Япония по проблемите на сигурността в Североизточна Азия е много важен, в контекста на критичната ситуация, която се разви на Корейския полуостров", съобщи Лавров.

"Размяната на мнения между Москва и Токио, по теми от международния дневен ред, включително теми за сигурността в нашия общ регион, са много полезни за страните ни", заяви руският външен министър и добави, че съществуващата възможност за размяна на мнения, по този, както и по други въпроси, е много ценна.

"Ние, с моя японски колега Таро Коно, отделихме специално внимание на ситуацията на Корейския полуостров. Много е важно урегулирането на този въпрос да стане на основата на диалог между всички заинтересовани страни", подчерта Лавров.

Междувременно Испания обяви вчера севернокорейския посланик за персона нон грата и му нареди да напусне нейната територия до 30 септември, като реакция на ядрените опити и изстрелването на ракети, извършени от Пхенян, предаде Франс прес.

Вчера "посланикът на Северна Корея (КНДР) беше призован и уведомен, че е персона нон грата. Той трябва да прекрати изпълнението на задълженията си и да напусне страната до 30 септември", съобщи испанското външно министерство в Туитър.

От края на миналия месец Мадрид порицава ядрената и ракетна програми на КНДР, които според него вредят на режима на неразпространение и представляват тежка заплаха за мира в региона и световната сигурност. Тогава испанското министерство публикува комюнике, в което напомни, че е предупредило севернокорейското посолство, че продължаването на тези програми ще навреди на двустранните отношения и поиска намаляването на броя на севернокорейските дипломати. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Северна КореяЛавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14 ТРОЛА ТУКА - АТАКА ЯКА! ПОСЛЕ НЕ БИЛА РУСИЯ ЗАПЛАХА... НИКОГА НЕ Е БИЛО ТУК ТАКА. СИГУРНО СА ГИ КОМАНДИРОВАЛИ ОТ СПРЕНИЯ ВЕЧЕ РУСКИ САЙТ ДИР.БГ... ВНИМАВАЙТЕ, ЧЕ И ТУК ЩЕ ВИ СПРЕМ ТОКА....
29
6
 
5
 
! Отговори
АВЕ преди 6 години
НЕЩО ИЗВЕДНЪЖ КНДР ПОЧНА ДА ИЗСТРЕЛВА РАКЕТИ БЕ??? СЛУЧАЙНО ТАКА ГИ ОСЕНИ??? АВЕ ЛАВРА, ДА НЕ ВЗЕМАТ ЯПОНИЯ И Ю КОРЕЯ ИЗВЕДНЪЖ ДА ДОБИЯТ И ТЕ АТОМНО ОРЪЖИЕ, ТОЧНО СА ТИ ДО ГРАНИЦАТА....
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удължител на дълга ръка и --- ето ти чудеса в политиката.
27
1
 
21
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
А защо не постъпят по най-правилния начин - всички държави по света да унищожат ядрените си оръжия! Като Русия и САЩ първи дадат пример за това и допуснат международни експерти да следят за унищожаването им! Който не унищожи или направи опит да укрие ядрено оръжие - тогава да се намесва ООН и при необходимост крайни действия! Всичко друго е празни приказки - едни имат 1000 бойни глави, но щото са "правилната" страна им "пречи" някой, който е създал 1 или 5 такива!?
26
17
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Лавров е един най умните политици винаги точен в изказванията си няма празни приказки и обещания затова е и най уважавания външен министър в света.Тези които го плюят и пишат срешу него не са в ред с главата.
25
19
 
9
 
! Отговори
читател преди 6 години
Първият реактор в СК е руски, след няколко години също руснаците осигуряват преустройството му с доставка на ново гориво и нови елементи за зоната.След пускането на реконструирания реактор, Русия, Китай, Индия и Пакистан са сред помощниците за производство на ядрени материали за военни цели. Русия е най-активната. Някога подобна програма започна и в Ирак, но два самолета от Израел ликвидираха реактора и всичко около него.Отдавна това трябваше да се направи и в СК.
24
9
 
25
 
! Отговори
158 преди 6 години
САЩ и Европа продължават с грубите политически грешки. Какви санкции, какви пет лева бе ***? Радиация ли ви се яде! Щом Лавров е изпаднал в паника, почвам да се притеснявам сериозно. Тук трябват преговори , а не противопоставяне и дразнене. И Ким и Тръмп са еднакво луди. Дано другите проявят разум.
23
14
 
19
 
! Отговори
сащ суперсила ,хаха преди 6 години
Аз откровено ,безапелационно и безплатно мразя сащ. Сатанинска държава са. Кеф ми е какво им причинява природата защото са масови убийци на хора по земята и смятам че това е тяхното възмездие. Дано природа та да ги поравни със земята. Много се радвам за това което им се случва.Мразя ги от сърце.
22
1
 
10
 
! Отговори
До 7,8,12 преди 6 години
dnes.bg/blogini/2014/05/11/tainite-operacii-na-cru-mi-6-i-fbr.225057Тайните операции на ЦРУ, МИ6 и нелегалната организация на НАТО "Гладио". "Операции по чужд флаг" са едно от любимото занятие на горепосочените.
21
8
 
25
 
! Отговори
сащ суперсила ,хаха преди 6 години
Работя с двама колеги работили в сащ съответно 4 и 11 години. Единият работил в Орландо казва че има супер много бездомници , а и такива които живеят в коли. Казва че зимата много от тях измират от студ. Вадят им труповете от колите и повече никой не се интересува.Като заключение казва че тези 4год. са загубено време от живота му. Другият е живял в Сан Диего . Загубил е къща на изплащане и раздяла с жена и дете. Най добре бил при руснаци , собственици на ресторант. Казва топли темпераментни хор
20
23
 
6
 
! Отговори
стратегическа дълбоч преди 6 години
дюшеш им идва на САщ напрежението, смешници руски! След като засилиха военното присъствие по западната граница на *** ви, сега имат опвод за същото и по източната ви граница. Айде, смейте се де!
19
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВНИМАВАЙТЕ, МУЖИЦИ ДА НЕ ОБЪРНЕ ДОНИ СТРАНИЦАТА. ЩЕ МИ НАЛАГАТЕ ВЕТО ВИЕ, СКЪСЛЯЦИТЕ, А САЩ ПЛАЩА В ООН 22% ОТ РАЗХОДИТЕ! ЩЕ СПРЕ ЧИЧО ДОНИ ВНОСКАТА - РАЗПАДАНЕ НА ООН И ЩЕ МИ НАЛАГАТЕ ВЕТО НАНАЙ...
18
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕЩАСТНИТЕ МУЖИЦИТИ ЧАКАТ НА КИМ ДА СРИНЕ САЩ! ВЕРНО МНОГО ЗЛЕ, ГОРКИТЕ)))): ЧАКАЙТЕ, ЧАКАЙТЕ, ТО И КОМШИЯТА ЧАКА НА КОЧА ДА МУ ПАДНАТ ..., АМА НЕ ПАДАТ, А ПО- ГОЛЕМИ СТАВАТ! ХАХАХАХА
17
19
 
11
 
! Отговори
ЕТО преди 6 години
Испания посочи вратата на посланика на КНДР, изгони го... ТРЯБВА ВНЕЗАПНО ЯПОНИЯ ДА СЕ СДОБИЕ С ЯДРЕНИ БОМБИ И ТОГАВА ЩЕ ГИ ВИДИМ РАШКИТЕ ДАЛИ ЩЕ СЕ ПОДХИЛВАТ ЕХИДНО... ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ УРЕДИ...И Ю КОРЕЯ СЪЩО...
16
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не защитавам САЩ, най-мощната държава е, развива се бързо, приемат всичко умни да работи за тях и чу плащат много, но външната им политика е на основата, разделяй и владей. Да се защитава Жълтуркото е повече от тъ:пота. Бил им таковал таковата на "краварите". Който е ходил в САЩ знае, краварите са светлинни години напред, инфраструктура, организация на живот, дисциплина, правов ред, университети, работи се много и американците не се интересуват от другите. На Кимчо какво му остава, да плаши.
15
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е световен мироопазващ фактор!
14
1
 
14
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Разбира се, че ще победи. Правдата винаги побеждава.
13
6
 
31
 
! Отговори
с настроение преди 6 години
Обожавам такива новини сутрин с кафето да чета. Настроението ми се повдига и кафето ми е вкусно. Още по приятно ми става при мисълта, че една малка група в софиа съставена от наркозависими същества с обратни наклонности драскащи срещу заплащане от со ро сои д ни терористични организации се гърчат от болки с изкривени физиономии от злоба.
12
6
 
33
 
! Отговори
до 7 и 8 преди 6 години
Нормална демократична практика, която обаче тази година не хваща декиш. Забелязахте ли как цяло лято напразно се опитваха да направят майдан във Венецуела? И не стига, че Мадуро победи, но онзи ден обяви, че ще продава петрола си за юани, рубли и юро, но не и за $.
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров не бива да се безпокой. Ким мрази САЩисания агресор и натовските му марионетки а не Русия и еутралните.