Пред ООН: Тръмп се закани да "унищожи напълно" КНДР

Нарече споразумение с Иран "най-лошата" сделка на САЩ
19 сеп 2017 21:42,
163
Пред ООН: Тръмп се закани да "унищожи напълно" КНДР
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп предупреди днес, че САЩ ще бъдат принудени "да унищожат напълно" Северна Корея, ако Пхенян не спре с ядрените предизвикателства, предаде Ройтерс.

Тръмп нарече севернокорейския лидер Ким Чен-ун подигравателно "ракетния човек", който по думите му е тръгнал на самоубийствена мисия.

Още по темата

Силна шумотевица изпълни зелената мраморна зала на Общото събрание на ООН, когато Тръмп произнесе най-острото си предупреждение, отправяно досега към Северна Корея, чиито тестове на балистични ракети и ядрени опити предизвикаха повсеместно безпокойство.

"Няма да имаме друг избор, освен напълно да унищожим Северна Корея", ако тя не даде заден ход, каза Тръмп. "Ракетният човек е на самоубийствена мисия - за него и за режима му", добави президентът и призова държавите членки на ООН заедно да изолират правителството на Ким, докато не спре с "враждебното" си поведение.

Той благодари на Русия и Китай, че са подкрепили новите санкции на ООН срещу Пхенян, предаде ТАСС.

В дебютната си реч пред Общото събрание на ООН, Тръмп нарече Иран "икономически изчерпана престъпна държава", чийто основен износ е насилието, предаде Асошиейтед прес.

Той нарече договорената през 2015 г. от неговия предшественик Барак Обама ядрената сделка с Иран най-лошата и едностранчива, подписвана някога от САЩ. По думите му светът не може да позволи на "убийствения режим" да продължи с дестабилизиращите действия и да строи опасни ракети.

"Време е да изобличим и да подведем под отговорност" държавите, които предоставят финансиране и убежище на терористични групировки. "Ще спрем радикалния ислямски тероризъм, защото не можем да позволим да разкъсва страната ни и целия свят", каза Тръмп в 40-минутната си реч.

Тръмп заклейми "неприемливата ситуация" в "социалистическата диктатура" Венецуела, предаде Франс прес.

"Не можем да останем със скръстени ръце. Като добри приятели и съседи, ние и всички други трябва да си поставим за цел да им помогнем да си върнат свободата, да си възстановят държавата, да си възвърнат демокрацията", каза Тръмп.

САЩ са готови да предприемат "по-нататъшни действия", ако режимът на Николас Мадуро "продължи да налага авторитарно управление", добави държавният глава.

Тръмп каза, че страната му "се стреми към деескалация на сирийския конфликт", към "намиране на политическо решение, което ще уважи волята на сирийския народ".

По думите му международната общност трябва да се бори със заплахите срещу националния суверенитет - от Украйна до Южнокитайско море.

Масовото движение на бежанци през международните граници е "нечестно" както за приемащите страни, така и за родните им, каза още Тръмп.

Загубата на граждани е изтичане на човешки капитал за родните им страни. В приемащите страни мигрантите са бреме за хората с ниски доходи, на които медиите и правителствата не обръщат внимание, каза Тръмп.

Американският държавен глава не спести критики и по адрес на ООН. "Плащаме 22 процента от целя бюджет (на организацията) и дори повече. Ако можеше действително да изпълни всичките си цели, тази инвестиция лесно щеше да се отплати", заяви Тръмп и допълни, че ООН се фокусира повече върху бюрокрация, отколкото върху постигане на резултати, предаде ДПА.

Речта на Тръмп, продължила 40 минути, бе излъчвана по иранската държавна телевизия. Веднага след края й израелският премиер Бенямин Нетаняху пък каза, че в 30-годишния си политически опит той не е чувал по-смела реч и поздрави Тръмп, че е казал истината за големите опасности, пред които е изправен нашият свят и че е отправил силен призив за противопоставяне на тези опасности с цел гарантиране на бъдещето на човечеството, предаде Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
11
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Да се забрани на турски айпита да имат достъп до български сайтове. За да може да се води един интелектуален и смислен диалог между европейци морошещи на скъпи парфюми и качествено уиски а не някакви крясъци на анадолски варвари с потури миришещи на овце и крави.
42
0
 
5
 
! Отговори
До осман преди 6 години
Абе тоя е баща ти бе ***
41
7
 
3
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Данс да се самосезира и да пратят "осман" в Белене да стане обяд за прасетата. Той обижда Християнството. Това, че има попове които са различни не е нещо лошо. Трябва да бъдем толерантни. Осман е комунист. Комунистите на caпун! Слава на САЩ! Да живее Демолрацията! Повече гeй паради и да бъдем горди!!!
40
9
 
6
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Как се казваше оня поп дето си показваше миpизливата гноясала *** по скайпа и го даваха по Господарите? А пeдeраси такива? Хем се eбeте в гъ3a хем обвинявате други?
39
10
 
5
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Дали ще си лягам или пия хапчетата си е моя работа. Лaпaйте ми *** бушмени такива. Като не можете да пишете смислени коментари започвате да обиждате. Айде нека и аз да обиждам. Да стана един от вас. Но е невъзможно за мен. Айде лaпайте суджуци гьoтверени такива.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рижавия да не се пъчи много като пуяк, да не му увисне coпoлa... Ако има *** да му скочи и да го отупа, не да се плюнчи по екрана. Такива герои сме ги виждали.
37
1
 
0
 
! Отговори
Джон Българина преди 6 години
Май най-добре е да се пише Анонимно, че моята космическа нация па литна някъде...
36
0
 
8
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Аз май съм шизoфpeник
35
3
 
2
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Европейците полека стават neepacи като нас анадолците
34
2
 
16
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Китай няма интерес от обединена Корея под амер.власт. Американците имат интерес от война. 20 трилиона долара е дългът им и расте. Но при война американците ще пострадат. Това разбира се не вълнува ционистката върхушка там. Те гледат да печатат долари. Тръмп е нещо като Жириновски но има ефект от него. Дано няма войни. Всички хора да живеят в братство и мир. И в Писанието е казано: Плодете се и множете но не слушайте Дявола. Амин.
33
3
 
11
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Иран и Венецуела имат нефт, до който САЩ нямат достъп. Нищо повече или по-малко. Северна Корея е реален проблем наистина, на целия свят.
32
3
 
3
 
! Отговори
Осман преди 6 години
до Анадолски А аз бях на 5
31
2
 
4
 
! Отговори
Осман преди 6 години
В Украйна (не знам 30 или 40 милиона са) има българско малцинство. Те имат право да учат История, География и т.нт на майчиния си език. Българските политици недоволни. Нямали права. Ама не си гледат в собствения двор. Много разводнихме темата. Нека да приключа. Тръмп е бизнесмен. Човека гледа да продава оръжия. Няма да нападне пръв. Ако нападне ще има големи сътресения в икономиката защото Ю.Корея ще си отиде. Пък и Китай няма да позволи.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ПРИКАЗКИ И НИКАКВО ДЕЙСТВИЕ!!ЕДИНЯ СЕ ЗАКАНВА!! ДРУГИЯ СЕ ЗАКАНВА !! САМО ПЛЯМПОТЕНИЦИ!!!ИСКАМ ДЕЙСТВИЕ!!!
29
1
 
0
 
! Отговори
До до Анадолски преди 6 години
Еми радвай се тогава...кво да ти кажа:-) :-) :-) :-) Нали това чакаш от години:-) :-) :-) :-)
28
3
 
6
 
! Отговори
3лaтko жeлeв преди 6 години
Аз обичам ромите (турците) защото само те ме npackaт без пари
27
0
 
0
 
! Отговори
До Анадолски преди 6 години
Еми радвай се тогава! Кво да ти кажа...:-) :-) :-)
26
4
 
4
 
! Отговори
ДО Анадолски преди 6 години
Целта на Европа и Америка е да ви накара да се чувствате силни.Да се чувствате горди от вашата Държава и сатанинска Вяра .Целта е да си повярвате и да вдигнете вой да ставате велика сила.Както навремето Хитлер!!! Сега всички мълчат на нападките на Ердоган защото още не е дошъл момента.Сега ви подаваме пръстче но точно когато дойде момента да ни отхапете ръката ще видите както е да се обградени от Врагове в лицето на всички ваши съседи и всички велики сили!Всички неистово желаещи Унищожението ви!
25
10
 
3
 
! Отговори
Осман преди 6 години
В БГ пускат "новини на турски език". На хартия от 17:10 до 17:20. Реално от 17:12 до 17:18. Патриотите реват:Не щем! По турската 24 часа TRT KURDI. Все едно БНТ Тюрк. Музика. Филми. Излиза министър от турски произход и говори по БНТ на турски. Представяте ли си? И обществото мълчи. Няма проблеми. Знаете ли какъв е шефа на МИТ днес? Кюрд. 60 депутати от управляващите пак кюрди. Лидерът на Опозицията. Партия на Ататюрк пак кюрд.Е, да ми излезе един министър и да говори на турски за проблемите в Бг и аз да кажа Евала.
24
0
 
21
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Като добри приятели и съседи, ние и всички други трябва да си поставим за цел да им помогнем да си върнат свободата, да си възстановят държавата, да си възвърнат демокрацията", каза Тръмп"Айдее....пак ще черпят с демокрация тия дето не я искат.