САЩ увеличиха разходите за отбрана, вече са $700 млрд.

Ще купуват изтребители, ще правят по-силна армия
Обновена: 19 сеп 2017 08:27 | 19 сеп 2017 08:05,
38
САЩ увеличиха разходите за отбрана, вече са $700 млрд.
Снимка: Reuters, архив

Сенатът на САЩ прие своята версия на проектозакон за финансиране на разходите за отбрана, който предоставя 700 милиарда долара за бюджетната 2018 година, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БНТ. Приетата от Сената версия представлява голямо увеличение на бюджетните разходи, надхвърлящо поисканото от президента на САЩ Доналд Тръмп, който е голям поддръжник на ремилитаризацията, отбелязва АФП.

Сенаторите приеха закона с голямо мнозинство от 89 гласа "за" и 8 "против".

През юли Камарата на представителите прие своя версия на бюджета за отбрана, която предвижда 696 милиарда долара. Предстои работа по уеднаквяване на двете версии, отбелязва АФП.

Сенаторите уточниха, че с предоставените средства трябва да бъдат закупени 4 изтребителя Ф-35, с 24 повече от поисканите от Тръмп, както и 13 нови кораба. Президентът на САЩ беше поискал закупуването на 8 кораба. Освен това разходите за противоракетна отбрана ще бъдат увеличени с 8 на сто повече, отколкото поиска правителството (общо 8,5 милиарда долара).

Предоставените средства отговарят на желанието на Тръмп за по-голяма и по-силна армия, но създават възможност за сблъсък по отношение на разходите на правителството по-късно тази година, отбелязва Ройтерс.

Освен това Сенатът гласува да забрани използването на продукти на фирмата "Касперски" от федералното правителство, като се позова на опасенията, че тя може да е под контрола на Кремъл и да представлява заплаха за националната сигурност на САЩ.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
пророка Олег преди 6 години
пове4е пари за отбрана не зна4и по ка4ествена отбрана. в сащ всичко е с огромна надценка - от там идват големите пари като цифри. ефективността им е много слаба. Зумволта им струваше 4 млрд а на второто излизане в морето се повреди и го влачиха на буксир. да не говорим за 4 инцидента с бойните им кораби ( ударени страни4но от танкери), за което уволниха адмирала на флота. 700 млрд с 800 бази по света. това са колосални разходи само по режийните всеки ден. за техниката остава малко. Пе4атница!!!
26
2
 
3
 
! Отговори
hmmm преди 6 години
До ИЗВОДИТЕ - САМИИ как по-точно? Като вадят първия си стелт самолет през 2017? Нещо, което американците вече са разработили още в края на 70-те?
25
1
 
4
 
! Отговори
причина - следствие преди 6 години
Доналд Тръмп призова ООН да се реформиразащото САЩ увеличиха разходите за отбрана, вече са $700 млрд.Ще купуват изтребители, ще правят по-силна армияа ООН само ще им се пречка
24
2
 
5
 
! Отговори
Ха ха! преди 6 години
И при всичките тия пари само могат публично да лаят, когато срещу тях стои държава с ядрено оръжие.Мноо са смели само като бият свдби!
23
5
 
7
 
! Отговори
ИЗВОДИТЕ - САМИ преди 6 години
И при целия тоя бюджет руснаците праят каубоите да изглеждат като индианци...Голема гавра!
22
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До св.св.Маркс и Енгелс 23Да така е колега 710 000 000 000 рублиКурс на долара 60 рубли за долар... 11833333333 доларакъде са 700 000 000 000$спрямо 11833333333$
21
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 20Ти си ФУТУРОЛОГ Да ти попаря децкие фантазии. Няма водородни "Чисти" ядрени бомби момче. Разбери радиоактивното заразяване от една бомба е максимално равно на нейната маса примерно 500кг. ОБАЧЕ колкото е по-мощна бомбата толкова повече външен материал се вдига в атмосферата и се облъчва от взрива. За да има колкото се може по-малко остатъчни радиоактивни материали се взривява бомбата във въздуха. Ако я взривиш на земята = няколко Чернобила
20
9
 
3
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Русофил -Разходите на САЩ за отбрана са вече700 млд. долара..А руските разходи са 710 млрд. рубли...Раша пак е по-напред...Нъл тъй русофилче???
19
2
 
8
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
ВПК в САЩ трябва да направят паметник на Ким-чо, това са си доста пари за оръжие, което ще им бъде поръчано.И е друго когато заплахата е ядрена, тогава страхът на хората е по-голям и безропотно приемат увеличение на разходите за армия и оръжие, за ограничаване на свободи, следене на всеки и всичко.Затова ни се промива мозъкът, че Русия, а сега и СК са заплаха и враг 1. Брадатите нямат ядрени камили, пък и са си "наши" хора.А и ние може да вземем някои дърт F-16 и да помогнем!
18
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин направи фатална грешка, че се захвана с лъжица която не е за неговата уста. Тръмп и републиканците (подкрепени от демократите) започват голямо превъоръжаване на САЩ през следващите 5-10 години като заделените средства за това са в размер на 2 трилиона долара. Това включва пълно обновяване на ядрения арсенал и носителите за него. Преминаване към чисти водородни бомби с лазерно запалване на практика с всяка желана мощност. В поразените зони ще може да се влиза веднага след бомбандировка.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после някои шизофреници ще ми говорят, че Русия била агресор...
16
0
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Браво още кредити само Баце и булг.арите са финансово стабилни и не могат да си купят осем самолета за десет години...
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп нали щеше да прибира армията уж :)) Явно му хареса да управлява тази сила. Не е толкова леснов света, както си е мислеше от офисчето.
14
7
 
13
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 6 години
Ще им разсека армията с един замах, колкото и голяма да е.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп пак наду тромпета с погрешните ноти, нали сам си признава, че е донор на ООН и очаква подкрепа. Сам е кръгла нула, разчита на НАТО.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Илюминатска работа....
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И от кои съседи са заплашени САЩ, та им трябва по силна армия? Може би от Мексико и Куба, или ще кажете от Русия, чийто военен бюджет е 12пъти по - малък от американския. Ясно е защо им трябва силна армия, за да налагат интересите по света.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сажд трябва да издигнат паметник на Ким Чен Ун затова че им съживи военната индустрия.
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, и? Какво ще правите със зелените си хартийки? Целият свят знае, че сте фалирали отдавна.
8
7
 
9
 
! Отговори
Мечтател преди 6 години
Скоро технологиите за триизмерно принтиране ще се развият и тогава всяка страна ще може да си печати колкото си иска бомби, ракети, танкове, самолети и кораби. Тогава ще дойде края на военното господство на САЩ и Китай и малките държави ще бъдат свободни!