Военно учение в Русия: Хеликоптер стреля по зрители

Двама души са пострадали при нелепия инцидент
19 сеп 2017 18:12,
72

Двама души пострадаха, когато хеликоптер стреля неволно по зрители по време на военно учение в западната част на Русия, съобщи руски сайт, цитиран от Асошиейтед прес.

На видео, качено на новинарския портал 66.ru, се виждат два прелитащи ниско хеликоптера, единият от които изстрелва ракета, която експлодира до зрител.

Според източника двама души са ранени и две коли унищожени при инцидента, станал по време на военните маневри "Запад 2017". По данни на руския уебсайт "Фонтанка" произшествието е станало вчера и при него един човек е получил сътресение, предаде Ройтерс.

Този новинарски сайт също публикува видео, на което се вижда как хеликоптер изстрелва ракети по военен камион на открито пространство. При залпа намиращ се до камиона човек бива обгърнат от облак от пепел, а снимащият видеоклипа се просва на земята.

Западният военен окръг към руското министерство на отбраната съобщи в цитирано от Интерфакс комюнике, че по време на тренировка хеликоптер погрешка е прехванал мишена, но отрече да има пострадали.

"В резултат от удара с неуправляема ракета е бил повреден товарен камион, на който не е имало хора", се казва в изявлението, в което не се посочва кога е станал инцидентът, нито дали учението е било част от маневрите "Запад 2017".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При учения стават и инциденти. Ама я кажете за Хамърите които падат от небето, или за затъналите бойни машини на испанските плажове... Тенденциозно се показват инциденти при руските учения, но не и такива при натовските. А определено не са по-малко...
47
16
 
4
 
! Отговори
никсан преди 6 години
Много добре само избиването започва .
46
4
 
3
 
! Отговори
Манчо преди 6 години
До 37:Послушай баба си и се качи на накой на дедовия,по сигурно е от Руска ракета..ха..ха..ха48541
45
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нужда от НАТО. Тия ваттници сами ще се изпотрепят.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не чете ще пише тук цяла нощ.Вече няколко часа как МО на РФ излезе с официално опровержение на "новината".
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин 50Брей, брей, брей......ама ти следиш "всички руски медии"?????? Похвално, похвално......Само че, да беше казал и че ПО ВСИЧКИ МЕДИИ ПИШЕ, ЧЕ ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С УЧЕНИЯТА!!! И въобще не се знае какво и каде е снимано! Абе, ти представящ ли си на такива учения да се мотаят някакви случайни журналисти и разни там автомобили в шубраците???? Явно в главите ви не е останала и капка акъл!
42
6
 
10
 
! Отговори
Пишете за това преди 6 години
Учения, непотвърдени грешки, но няма убити... САЩ и Израел съвсем умишлено бомбандира болници, затвори и цивилни и законно избраната власт и като оправдание излагат фантасмагорий.
41
7
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 50Абре човече, ти нарочно ли се правиш на yлaв или такъв си се родил?Що се правиш на интересен бе, във руските медии навсякъде я има тази новина като топ новина! И в lenta.ru и в цитирания тук друг сайт "фонтанка" също го пише, а ако си направиш труда да потърсиш в youtube "На учениях "Запад-2017" вертолт Ка-52 случайно открыл огонь по зрителям" може и да видиш самия взрив!Ей, това платените *** сте като марокански скакалци!!! Няма отърване!!!
40
4
 
4
 
! Отговори
Друг българин... преди 6 години
Е....СЕГА НЕ УСПЯХА , АМА ДРУГИЯ ПЪТ ШЕ УЦЕЛЯТ ДЖУДЖИ...!!!ГОСПОД, ЗАБАВЯ --АМА НЕ ЗАБРАВЯ!!!
39
4
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Ами... в Русия е така. Какво да правиш?Нищо, следващия път може да го уцели (човека).
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никъде не пише такава новина , влизах и в руски новини няма нищо , аиде сега напишете че русия прави информационно затъмнение че да изглежда по реално написаното тук
37
4
 
6
 
! Отговори
ILIYAN NEDEV преди 6 години
ZASHTO NE GO PRO4ETOH DRUGADE!TOVA E LAJLIVA NOVINA S CEL UMRAZA KAM RUSIA.NE E DOBRE.VSEKI RAZPROSTRANYAVASH LAJI SLED SMARTTA OTIVA V ADA I TUK DA MU SE RAZMINE.NYAMA 5-6.TOVA E!
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бяха отишли поне половината русофили от България, белким братушките да ги бяха очистили...
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аналоговата техника не вижда ли хора ?
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аналоговата техника не вижда ли хора ?
33
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой се запитва все още дали руската армия ще стреля по демонстриращи цивилни вече получи отговор на въпроса си.
32
11
 
4
 
! Отговори
Осман преди 6 години
При цялото ми уважение към Путин, ако не дай си Боже се случи 3-Световна Война руснаците ще бомбардират с ядрени ракети Антарктида или в по лошия случай Сибир. Алкохола (махмурлука) не прощава. Затова в Анталия си имат руско градче. Рускините раждат полу-турчета, полу-русначета. Дано поне новото поколение не прекалява с водката.
31
6
 
2
 
! Отговори
а преди 6 години
зрителите отвърнха с аллах евбар
30
8
 
7
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Нищо ново под небето, поредната излагация на ***.
29
4
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 34 преди 6 години
Такива мащабни учения винаги се правят заради зрителите. Това е демонстрация. Истинските учения минават доста по-кротко. Така е с почти всички армии.