След 7,1 по Рихтер: Над 100 жертви и рухнали сгради в Мексико

Хиляди панически бягаха по улиците, а милиони домакинства останаха без ток
20 сеп 2017 07:00,
13

Снимка: Reuters

Над 100 жертви взе силното земетресение, станало в Мексико снощи. Десетки сгради са се срутили, очаква се броят на загиналите да нараства.

Трусът със сила 7,1 по Рихтер стана в 13,14 ч. местно време. Епицентърът бе на границата между щатите Пуебла и Морелос, на дълбочина 51 км, според Геофизическия институт на САЩ.

Най-малко 139 души са загиналите, съобщи Ройтерс, позовавайки се на националната агенция за гражданска защита на Мексико.

Още по темата

Най-голям е броят на жертвите в щата Морелос, южно от столицата Мексико, където са загинали 64 души, заяви Луис Фелипе Пуенте, директор на агенцията, цитиран от БТА.

В столицата са загинали най-малко 36 души.

За 29 загинали се съобщава в щата Пуебла, а в щата Мексико жертвите са най-малко девет. Един човек е загинал в щата Гереро.

Сред жертвите има и 21 деца, загинали при срутване на училище.

Очаква се броят на жертвите да нарасне.

Десетки сгради са се срутили в гъсто население райони на мексиканската столица и спасителни екипи трескаво търсят оцелели под развалините.

Хиляди жители панически избягаха на улиците, а милиони домакинства останаха без електричество в резултат на труса.

Кметът на Мексико Мигел Анхел Мансера съобщи, че 44 сгради са силно повредени или разрушени и в някои са избухнали пожари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БГ през цялата и история не е имало 8 степен. Така че до 5-та 6-та или 7-*** степен всички сгради ще издържът колкото и да са стари.
9
0
 
33
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Направи ми впечатление, че сградите с повече железобетон (ЕПК и други) са останали непокътнати. Падналите нямат желязо сред останките, строени са явно некачествено. Тук ако стане, всички стари тухлени сгради ще се срутят !
8
8
 
31
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
В наша станция водно резонаторна отчитаме следното :Земетресение около 7,3 и четири по Рихтер с проникващо усукване цел пробни разрушения..от Балкана подават дистанция до древна централна целенасочваща звездни кораби златна пирамида..пod сегашно Мексико..КАто визират и разрушителите на пирамидата поименно..
7
7
 
31
 
! Отговори
терор с камери преди 6 години
НА снимките всички имат тежки увреждания в очите и главите от нагло вредни тежко терористични камери .Подобни имат децата в БЪлгария тероризирани от нагло корумпирани престъпници закупили и монтирали тежко терористични камери в училища и градини.."Черни масови убиици ползват залепени холограми в камерите за тотален ТЕРОР "е коментар а на миризмата на телата на сниманите
6
3
 
31
 
! Отговори
JJivanov преди 6 години
Първи данни -" нагли наркомани на власт внедряват все по жестоко вредни съоръжения произвеждани от нарочно развъждани домашни хора с цел укрепване на биосферата..Привлечени са и много важни урагани които направиха демонстративни тестове в благодатен регион..Опита чрез тях да с е пречисти уврежданата от човешки съоръжения вкл нагло вредни контактна зона хидросфера атмосфера литосфера не даде резултати"
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 234не говори с пълна уста, мексиканец, изяж си ябълковия пай с канела и тръгвай за веганския протест, че ще изтървеш парада на норките
4
8
 
40
 
! Отговори
са преди 6 години
Евала на коментари 2 и 3!!Не ставаме за народ и това е!!
3
13
 
43
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Евала за коментара! Грозната истина казана в лицето на българистанците!Бързо възстановяване на мексиканците!
2
36
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така като го пишете статистически, няма да провокирате съчувствие. Трябва да опишете загиналите хора поименно, кой какво е работил, колко деца оставя сирачета, колко дечица невинни са загинали. А за да сте сигурни, че ще почувстват истински съчувствие българите, напишете и колко кучета са загинали затиснати под руините. Българите специално много повече се впечатляват, ако има пострадали или убити кучета, отколкото хора.
1
0
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страшна трагедия, но за съжаление непредвидима. Дано не се случи и нещо такова в Бг, че както се строят блоковете през последните 20 години и колко избити носещи стени-колони има за да могат магазините и кафенетата от долу да са ок. Не ми се мисли.