Пхенян за заплахите на Вашингтон: Кучешки лай!

"Маршируването си продължава дори когато кучетата лаят"
Обновена: 21 сеп 2017 08:27 | 21 сеп 2017 08:23,
121
Пхенян за заплахите на Вашингтон: Кучешки лай!
Снимка: Reuters

Севернокорейският външен министър И Йон Хо оприличи речта на Доналд Тръмп в ООН на "лай на куче" и омаловажи заплахата на американския президент, че САЩ може да бъдат принудени да унищожат напълно Северна Корея, предаде Ройтерс.

"Има поговорка, която гласи: Кучетата лаят, керванът си върви", заяви Йон Хо пред журналисти пред централата на ООН в Ню Йорк.

Попитан какво мисли за прякора "Човека ракета", който Тръмп лепна на севернокорейския лидер, той отвърна със сарказъм, че "съжалява помощниците на Тръмп".

И Йон Хо ще говори утре на сесията на Общото събрание на ООН.

Неговото изявление е първата реакция от Северна Корея на отправеното от Тръмп най-остро досега предупреждение към Пхенян и призива му към страните членки на ООН да работят заедно за изолиране на режима на Ким Чен Ун, докато не спре враждебното си поведение.

"Ако Северна Корея заплаши САЩ или нашите съюзници, подчерта Тръмп, ние няма да имаме друг избор освен напълно да я унищожим. Човекът ракета е предприел самоубийствена мисия за себе си и за режима си", заяви също Тръмп, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чан Кайши е напълно прав, даже може да се добави, че САЩ 4 години воюват с Япония за няколко острова, те така и не успяха да я доближат. СССР извърши най-мащабното в историята дислоциране на армия от Германия до Китай и за един месец изгониха всички японци от там.САЩ, Британия и съюзници, общо имат 18% участие в боевете срещу Райха, останалите 82% изнесе СССР. Обаче на сметката на САЩ и Британия, са повече от половината цивилни жертви в Германия, за Япония да не говорим.
81
3
 
3
 
! Отговори
Джаф-джаф преди 6 години
Безсилието на САЩ ескалира! Скоро ще спрат и да лаят и да пишат по въпроса, а малко след това се оближат под и ще подвият опашка. Типично поведение за всеки селски Шаро - отива излайва се до оградата, кихва и се връща да мръхти в колибата.
80
0
 
3
 
! Отговори
Вашингтон преди 6 години
Бау-бау!
79
2
 
2
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Много русофили, много нещо. Абе вие сте по-зле и от Беларус бе. Доста ще погладувате на тошовските ви пенсии.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна корея застреля двама руски грани4ари ха сега ХВАЛЕТЕ прасето руска *** ))))
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11122233333 това говори много лошо за русия Понеже песа я дъв4е без проблем
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КИМ 3 все още Е единствения ДЕБЕЛ в северна корея
75
3
 
3
 
! Отговори
11122233333 преди 6 години
Аз от много време говоря че сащ е станал старо беззъбо псе което само може да лае, а сега гаврата е и междуинародна вече. Ан така да им се търка носа на краварите ежедневно
74
6
 
2
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Само се надявам при евентуален конфликт в региона, вятърът да духа на северо-изток и да разнесе облака над русия и китай, защото те си го отлеждат това пасенце, Унчо де.
73
5
 
2
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Китай и Русия сами ще си го напъхат четвъртития, като подкрепят тайно СК ще дадат възможност на Унчо да се въоръжи здраво с ядрени ракети. След това ЮК и Япония ще се заредят с екстра ракети по реципрочния принцип и това място ще стане най-опасната зона, точно под носа руснаците и китайците. И тогава ще бъде въпрос на време лудия Унчо да натисне бутона и всичко да закипи, САЩ дори няма нужда да се намесват.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
широко му е около врата, има бункер с провизии в Швейцария, а генералите да не изяждат помощите от Южна Корея - пращат ги за бременните и малките деца.
71
5
 
18
 
! Отговори
до 76 от славянин преди 6 години
Прочутата Квантунска армия, гръбнакът на японската военна машина я разгромяват руснаците, не твоите задокеански тарикати, и едва след разгрома и Япония капитулира! Атомните бомби на краварите унищожават само мирно население и никакви военни сили и съоръжения! Та кой принуждава Япония да капитулира става елементарно ясно даже и за празна демократична тиква!
70
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mausmiki Задайте си въпроса кога започва операцията Сталин.На всеки през 45 е ясно че Япония ще капитулира след първата бомба.Въпрос на време след втората на дни.Япония обявява капитулация на 10 септември.Капитулация която сталин не признава още не е заграбил парче от баницата
69
4
 
16
 
! Отговори
до 69 от славянин преди 6 години
''На 19 август започва масовото предаване в плен на японските войски. Разгромът на Квантунската армия в Манджурия принуждава Япония да капитулира на 2 септември 1945 г. Това слага край на Втората световна война.''Има ли нещо което още да не ти е ясно, ''бодро'' атлантиче!?
68
0
 
7
 
! Отговори
до 69 от славянин преди 6 години
''Войските на Забайкалския фронт разгромяват противника на калганското, солунското и хайларското направление и на 18-19 август излизат на подстъпите към най-важните промишлени и административни центрове в Манчжурия.За да ускори пленяването на японската армия и да не позволи на противника възможност да се евакуира или да унищожи материални ценности, в края на август в Харбин, Гирин, Чанчун и Мукден са стоварени въздушни десанти.''
67
0
 
12
 
! Отговори
до 69 от славянин преди 6 години
''Операцията започва с нанасяне на удари от авиацията по военни обекти в Харбин, Чанчун и Гирин (Цзилин), по райони за съсредоточение на войски, по центрове за свръзка и комуникации на противника в крайграничната зона.Съветският Тихоокеански флот, навлизайки в Японско море, унищожава комуникациите между Япония и Манджурия и нанася с авиация и корабна артилерия ударите по военноморски бази в Юка, Расин и Сейсин.''
66
3
 
14
 
! Отговори
до 69 от славянин преди 6 години
''Уместно е да се отбележи, че същият ден, 9 август, САЩ нанасят втория си ядрен удар по Нагасаки, но японското правителство не възнамерява да обяви капитулация. То разчита на Квантунската армия, окупирала огромна територия от Азия, която да позволи сключването на почтен мир с антихитлеристката коалиция. Именно разгромът на Квантунската армия разбива илюзиите на милитаристична Япония, че ще може да преговаря равноправно а не да бъде заставена да капитулира напълно и безусловно.''
65
0
 
12
 
! Отговори
до 69 от славянин преди 6 години
''На 9 август 1945 г. започва Манчжурската операция стратегическа настъпателна операция на съветските войски в края на Втората световна война с цел разгром на японската Квантунска армия, освобождаване на северните провинции на Китай и Корея, ликвидиране на плацдарма за агресия на Япония на азиатския континент.''
64
4
 
17
 
! Отговори
до 69 от славянин преди 6 години
Атомните бомби на краварите избиват само мирно население, странно как те са решили войната след като главната сила капитулира в началото на май 1945-та!? А военната сила на една държава не се измерва само с броя на морските корита които има!
63
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рд 170Атомните бомби не били решили войната,а Сталин бил ХАХАХАНе пиши глупости по теми от които си нямаш и грам идея.И като цяло е безмислено да се гледат войни от панти век и по-точно във времена в които всички страни имат еднакъв арсенал и е било по-важно кой ще може да стреля по-добре с картечницата.Живеем в ерата на технологиите в които САЩ са безпорен лидер и с десетилетия пред останалия свят.В момента американците нямат военна конкуренция и то дори без да прибавим НАТО.