Ураганът "Мария" помете Пуерто Рико

Обявено е бедствено положение на карибския остров
21 сеп 2017 22:39, Петя Славова
20


Снимка: БТА

Пуерто Рико е напълно унищожен от урагана Мария, заяви днес президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Франс прес, след като вчера обяви с указ бедствено положение на карибския остров, който е американска територия.

Пуерто Рико е в много, много тежко положение. Електроснабдителната мрежа е разрушена, каза Тръмп в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

На среща с украинския си колега Петро Порошенко американският президент каза, че ще посети острова, но не уточни кога, посочва Ройтерс.

Той съобщи също, че американските кризисни служби са започнали да оказват помощ за възстановяването на тази територия, пише БТА.

Кметицата на пуерториканската столица Сан Хуан, Кармен Юлин Крус, се изказа по сходен начин за мащаба на причинените от урагана щети. "Сан Хун вече не е това, което беше", каза тя. Според нея островът и неговите 3,5 милиона жители вероятно ще живеят без електричество през следващите четири до шест месеца.

Ураганът Мария, който вече е от трета категория по петстепенна скала, се очаква да премине днес на стотина километра северно от Доминиканската република и да продължи пътя си към британските острови Търкс и Кайкос.
Ураганът взе над 15 жертви при преминаването си над Гваделупа и остров Доминика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Рв преди 6 години
Добре де..ясно. Не ти харесва...само не разбрах защо, след като се чувстваш толкова застрашен и ти е толкова тъпо там, си ходил "не веднъж"... аз ако се окажа на такова ужасно място, никога не бих се върнал. И вземи сложи една кирилица....елементарно е.
14
1
 
8
 
! Отговори
селян с коело преди 6 години
Ако в бг стане нещо подобно единствено мога да се надявам вятъра да премести дървата на комшията в моя двор ,че много ми са 1000 лв за сезона.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
започна се земетресения урагани скоро ще е...
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко.Дано се оправят хората.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лаладжии да искаш....То и в Р.Доминикана било хубаво ,но само в resortite inache като цяло било голяма мизерия и бедност,но с уникално красива природа,но местното население не живеело добре.
10
3
 
9
 
! Отговори
РВ преди 6 години
До 11.Ти май никога не си бил там. За разлика от теб обаче, аз ходя в П.Р. често и ще ти кажа че Сан Хуан, особено старата част е много чиста, спретната, с хиляди ресторантчета и капанчета. Всичко е вкусно, пресно. Хората са вежливи,усмихнати и като си гринго турист се отнасят с теб като с цар. Цените са същите като в Ню Йорк. Плажовете са УНИКАЛНИ. Има много да се разглежда. Никой не те закача- напротив. Има и лоши квартали,но не вярвам да са по-зле от столипиново.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следва урагана Жоро , ама ще е по-слаб.
8
4
 
10
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Пуерто Рико е райско кътче. Светлинни години по- напред от България. Ще се възстанови бързо. Да му мислим ако нещо такова се случи при нас....това ще е краят.
7
3
 
13
 
! Отговори
До6 преди 6 години
До6Личи си , че си глупak на който няма как да обясниш какво се случва при вятър 270км/ч. да ти духа къщата часове. Ще ти се отлепи и санировкаката и здравията ти БГ покрив също. Точно по тези места включително и Флорида сградите са в пъти по солидни и сигурни от Българските
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
останахме без ананаси
5
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, личи си, че е американска територия, само като видиш дървените електрически стълбове и ти става ясно защо половин САЩ остава без дом (от талашит) и без ток и след всяка буря.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направете ново деспасито и не Мария, а майката ан Мария ще ви дойде на гости следващия път!
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледах по телевизията как хубаво са им наредени паветата, нашата учителка да отива и да ги наема! Ако Дондуков го удари проливен дъжд и сигурно повечето павета няма да ги има, а при ураган направо ще е подготвен терен за асфалтиране, по-скоро за строеж!
2
1
 
26
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Горките хора...Как ще изкарат 4 до 6 месеца без ток?Та това е адски много време!
1
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пуерто Рико е напълно унищожен от урагана Мария"Давай Мария- с пълна газ към САЩ!