Арестуваха фермери за расизъм, плащали по-малко на чернокожи

Те са наели за работници мигранти в Италия
22 сеп 2017 20:32, Александър Попов
65
Арестуваха фермери за расизъм, плащали по-малко на чернокожи
Снимка: Reuters

Двама италиански фермери са поставени под домашен арест заради експлоатация на мигранти, след като полицията установи, че те са дискриминирали служителите си, предаде ДПА.

На работниците с по-тъмна кожа е плащано по 25 евро дневно, а тези с по-светла кожа са получавали 35 евро дневно, посочи капитан от полицията.

Фермерите - двама братя от района Калабрия, са предлагали нерегистрирана работа на кандидати за убежище от Субсахарска Африка, настанени в местен център за прием на мигранти.

Хора от Нигерия, Гамбия, Сенегал и Гвинея-Бисау са били експлоатирани наред с индийци и румънци, съобщи полицията, която е иззела активи на стойност 2 млн. евро и 80 000 евро кеш от братята.

Това, което е открито в Калабрия, е шокиращо - трудова експлоатация с утежняващо обстоятелство расова дискриминация и е абсолютно неприемливо, заяви италианският министър на земеделието, прехраната и горите Маурицио Мартина.

Много от африканските мигранти, които пристигат в Италия всяка седмица, стават жертва на експлоатация в строителството или земеделието, често чрез контролираната от мафията посредническа система.

Закон, приет миналата година, предвижда наказание затвор от една до шест години за работодателите и главатарите на банди и глоби от 500 до 1000 евро за всеки незаконно нает работник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: италияарести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До THRACIAN POWERДрън-дрън-дрънкало,А как ще обясниш факта, че по време на Втората световна война германците правят сериозни антропологични изследвания у нас и констатират, че в България, особено по селата, са запазени изключително чисти арийски типове, които поколения наред живеят в големи компактни маси?
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ РАСИЗЪМПоздравявам те за изключително точния и актуален коментар!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отивам в чужда държава, гол като пушка и искам да получавам колкото местните, които са учили, работили, плащали данъци и са си устроили държавата, за да могат нелегални навлеци като мен да се възползват. МИ, НЕ... НЯМА ДА СТАНЕ!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е и? Той е собственик, той решева. Като не им е харесвало на черните да са си стегнали багажа и обратно в АФрика.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А що не арестуваха черньовците, дето са тръгнали да бачкат на черно и по тоя начин нарушават законите?
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та то навсякъде е така. Колко получава един местен в Италия или друга държава в ЕС и българинът. Ама там няма дискриминация.
38
1
 
17
 
! Отговори
Влади преди 6 години
25?/ден?! Че за толкова пари тук половината народ ще хвърля шапки и ще бачка! Какво са очаквали печките - осигурени room + 50?/ден джобпарасъ , без да си мръднат гъ.за, само защото са мигранти. Е, няма такъв гювеч. А и какво друго могат да работят, може би атомни инженери?
37
6
 
3
 
! Отговори
Тракът от Азия преди 6 години
Траките са българи, поне тов твърдят всички известни древногръцки източници.Всички бели идват от Азия. Траките / българите също. Европа е била черен континент.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"НЕМОЖЕ ДА ПРЕТЕНДИРАТЕ ЧЕ СТЕ БЕЛИ ПОНЕЖЕ СТЕ СЕ ДОТЪТРИЛИ ОТ ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ И МОНГОЛИЯ!!!"Аз съм се домъкнал от Стара Загора. Не знам какви неща плещиш, ама си мисля, че си от тези, дето като ги видят на улицата и отиват на другия тротоар, а в заведенията не ги пускат, плашат клиентелата.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е чак пък да ги арестуват ...
34
2
 
21
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Ха ха! При нас кой да се арестува ,защото с фиксираните заплатити и пенсий ,не иде реч за дискриминация,а за реален геноцид над народа!!!
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще дойде ден, когато всичката тази простотия спрямо Европа ще бъде спряна и всички виновни и отговорни за това ще си понесат заслуженото.
32
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как легално ще работят, като са нелегално пребиваващи
31
0
 
6
 
! Отговори
Морски преди 6 години
До THRACIAN POWER-----------------------------Човече, много далече си дори от най-налудничевите антропологични предположения :)
30
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ами да си седят в Африка , щом са недоволни !
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България С Ига Ни те получават в пъти повече от белите българи .Да идват у нас, тук ислямски фондации плащат на разни *** да носят бради по 600 кинта.На жените да ходят с чаршаф по улицата отделно без ТЕЛК *** към 1500 лв чисто с парите за БЧК и др помощи Си га НИН да си у нас,
28
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 6 години
До THRACIAN POWERДа учените казват че,всички хора произлизат от Африка в днешно време расите ги делят на,кавказка "европеидна,монголоидна,негроидна,и коренна американска,така наречените червенокожи.А траките си били тука и те са дошли все от някъде,може и от Азия но по рано
27
3
 
0
 
! Отговори
Иван преди 6 години
До THRACIAN POWERКои според теб тогава са истински бели, и от къде идват те,ясно е че ние имаме много гени татари,кумани,печенеги пра българи,траки,славяни,и др.
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно кога ще арестуват чуждестранните инвеститори в България, които плащат в пъти по-ниски заплати тук от тези на работниците си в Западна Европа? Продажните ни политици продадоха всичко по 1 лев заводите в страната ни заедно с матриала, на "стратегически чуждестранни инвеститори", които ако експлоатират *** влизат в затвора, но нас - може.
25
1
 
6
 
! Отговори
Чочо преди 6 години
Ми те са син калпави ВАК лимките и не работят и 25 са им много