Арестуваха фермери за расизъм, плащали по-малко на чернокожи

Те са наели за работници мигранти в Италия
22 сеп 2017 20:32, Александър Попов
65
Арестуваха фермери за расизъм, плащали по-малко на чернокожи
Снимка: Reuters

Двама италиански фермери са поставени под домашен арест заради експлоатация на мигранти, след като полицията установи, че те са дискриминирали служителите си, предаде ДПА.

На работниците с по-тъмна кожа е плащано по 25 евро дневно, а тези с по-светла кожа са получавали 35 евро дневно, посочи капитан от полицията.

Фермерите - двама братя от района Калабрия, са предлагали нерегистрирана работа на кандидати за убежище от Субсахарска Африка, настанени в местен център за прием на мигранти.

Хора от Нигерия, Гамбия, Сенегал и Гвинея-Бисау са били експлоатирани наред с индийци и румънци, съобщи полицията, която е иззела активи на стойност 2 млн. евро и 80 000 евро кеш от братята.

Това, което е открито в Калабрия, е шокиращо - трудова експлоатация с утежняващо обстоятелство расова дискриминация и е абсолютно неприемливо, заяви италианският министър на земеделието, прехраната и горите Маурицио Мартина.

Много от африканските мигранти, които пристигат в Италия всяка седмица, стават жертва на експлоатация в строителството или земеделието, често чрез контролираната от мафията посредническа система.

Закон, приет миналата година, предвижда наказание затвор от една до шест години за работодателите и главатарите на банди и глоби от 500 до 1000 евро за всеки незаконно нает работник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Италияарести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че за нашите работодатели трябва доживотен затвор че не плащат така както в Западна европа. Това не е ли дискриминация?
3
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чърните маймуни цяла седмица не могат да изкарат 25 евро в маймунистан.
2
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ще ги научи да не им дават работа.
1
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не стига, че наемат маймуни, че и ще ги арестуват. Сега за да защитят правата на черните - направо съда да им присъди земите на италианеца... До къде я докарахме...