Полша и Унгария твърди за антимигрантската си политика

Двете страни ще се придържат към нея
22 сеп 2017 18:45, Александър Попов
35
Полша и Унгария твърди за антимигрантската си политика
Снимка: Reuters

Полша и Унгария смятат за правилен отказа си да приемат бежанци от пристигналите в Европейския съюз незаконни мигранти в интерес на сигурността на гражданите си, заяви полският премиер Беата Шидло, цитирана от БТА, на обща пресконференция във Варшава с унгарския си колега Виктор Орбан.

Двамата лидери заявиха, че ще продължат да се придържат към антимигрантската си политика въпреки предупрежденията на ЕС за санкции, посочва Асошиейтед прес.

В Европа настъпи нова ситуация. Ясно се вижда, че страните са се разделили на две групи: държави с мигранти, въвели квоти за имигрантите, и такива, кои искат да решават демографските си проблеми чрез подкрепа за семействата и развитие на икономиката, отбеляза унгарският премиер. Бъдещето ще зависи от това как ще се договорят тези две групи, добави той.

ЕС ще трябва да приеме факта че нито Унгария, нито Полша искат да станат "имигрантски страни", заяви Орбан след срещата си с Шидло. "Ние търсим други решения и искаме позицията ни да бъде уважавана", подчерта той.

В Полша Орбан се срещна също с водача на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво продължавайте .
1
0
 
100
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат държавници хората, ние нямаме.