Взимат лиценза на Uber в Лондон, ще има обжалване

Компанията потърси подкрепа сред жителите на столицата
22 сеп 2017 22:52, Александър Попов
14
Взимат лиценза на Uber в Лондон, ще има обжалване
Снимка: Reuters

Транспортните власти в Лондон забраниха на Uber да работи в британската столица, но компанията за споделено пътуване иска да обжалва решението и започна да набира подкрепа сред лондончани чрез петиция, съобщи Франс прес.

Лицензът на Uber изтича на 30 септември. Според транспортните власти TfL (Transport for London) Uber има безотговорен подход и поведение, което може да доведе до последици за безопасността и сигурността на обществото.

Критиките към Uber са, че не осъществява стриктен контрол на съдебното минало на шофьорите си, че предоставя недостоверни медицински сертификати и че използва софтуер, който прави колите й "невидими" в зоните, където няма лиценз да работи.

Американската компания отговори, че ще "оспори незабавно това решение пред съда". Тя ще може да продължи работа, докато текат процедурите по обжалването.

"Три и половина милиона лондончани, използващи нашето приложение и над 40 000 водачи, чието препитание зависи от Uber, ще бъдат слисани от това решение", заяви шефът на компанията в Лондон Том Елвидж.

Базираният в Сан Франциско гигант стартира петиция на сайта change.org, за да потърси подкрепа сред жителите на британската столица и само за пет часа събра над 250 000 подписа.

"Съпругът ми обожава работата си и семейството ни е много стресирано", казва на сайта на петицията Елица Кръстева, жителка на Кент. Клер Еймор, потребителка на мобилното приложение, живееща в Югозападен Лондон казва, че "не може да оцелее без Uber, който й позволява да не ползва "една ужасна автобусна линия".

Американският министър на търговията Уилбър Рос разкритикува решението като "не много обосновано" и лондонските шофьори на такси, които по думите му "се адаптират бавно".

Но кметът на Лондон Садик Хан изказа "пълна подкрепа" в ефира на Би Би Си, защото по думите му компанията е разполагала с много време да отговори на притесненията на TfL, но не го е сторила.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: лондонUber
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Истината е че повечето таксиджии в Лондон са или индийци или мюсюлмани. И убер здраво ги конкурира. Но като се има впредвид каква е религията на новия им кмет, мога да ви кажа че UBER нямат много шансове в ислямизирания Лондон.
13
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
До Анонимен Кога ти остава време от миене на чинии че да вземеш самолета и да дойдеш в София и да се возиш на българските таксита. Ако ви слуша човека във форумите - всички емигранти са некакви бесни бизнесмени които постоянно наемат таксита и сноват между София и Лондон.И нон стоп попадат на приветливи хора в лондон и на миришещи шофери с 20 годишни лади в София. Аре стига ви толкова.
12
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
До шматка Да но ако направиш приложение ще си иновативен.Тогава вече всички ще блейнат.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно на някои не им се вярва, че отнема няколко години да се стане Бакшиш в Лондон :)?theknowledgetaxi.co.uk
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дотук с конкуренцията и с пазарните принципи.Субсидирано земеделие, евро-проекти, държавни поръчки, всичко ново се забранява.Отива към комунизъм света. Лошо!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се заяждам, просто иска да кажа че ползвам Юбер в Лондон , основно попадам на нови Тойота приус, нямал съм никакви проблеми, или поне на мен не се е случило, шофьорите са Ок , приветливи, всъщност като 90% от хората тук. Мога да си пожелая всички наши таксита в Бг и водачите им също, да приличат на тях......
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убер трябва да се забрани навсякъде. Да си стоят в САЩ, да си наемат там наркомани, изнасилвачи и всякакъв тип престъпници за шофьори.
7
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
юбер са мошеници които не плащат ни данъци ни осигуровки нищо. добре че тука ги забраниха
6
10
 
19
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Не мога да разбера защо подкрепяте Юбер.Все едно да пльоснеш сергия на тротоара и да продаваш каквото си поискаш без данъци и сертификати за произход
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В повечето държави по света е законно да има и да си наемеш автомобил с шофьор, но след като Убер го направи достъпно за всички и вече всички са против и се чудят как да вадят закончета по поръчка. Лоби и мафия на държавно ниво.
4
9
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Тези евроатлантически псевдодемокрация задминаха и комунистите по забрани.Хвала на такава "демокрация" !И после някои платени журналисти наричат Запада с името "свободния свят" ... Смех !
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе ще знаеш цял Лондон знаеш ли кога!!!!
2
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бакшишите в Лондон минават учение, което всъщност е няколко години +накрая имат тест. Дават една улица и трябва да отидеш там по няй-прекият пъв. Карта не може да се ползва. Бакшиша трябва да знае цял Лондон. Много ясно, че ще ги изритат тези мизерници от Убер.
1
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто подбиват бакшишите това е проблемът.