Крайнолеви – срещу трудовите реформи на Еманюел Макрон

Поддръжници на Жан-Люк Меланшон излязоха на демонстрация в Париж
Обновена: 23 сеп 2017 19:20 | 23 сеп 2017 19:19, Венцислава Вельова
23
Крайнолеви – срещу трудовите реформи на Еманюел Макрон
Снимка: Reuters

Десетки хиляди поддръжници на френския крайноляв лидер Жан-Люк Меланшон излязоха на демонстрация нa Площада на Бастилията в Париж, за да изразят недоволството си от трудовите реформи на президента Еманюел Макрон, предава Reuters, цитира "Фокус".

Това не са първите протести срещу реформите, които Еманюел Макрон прие. В последните седмици профсъюзите също се изправиха срещу плановете на президента да направи пазара на труда по-мобилен.

Според новото трудово законодателство, френските работодатели ще имат по-голяма свобода при наемането и уволняването на служителите си. Целта на реформите е да се засили френската икономика. 

Президентът Макрон не скри амбициите си Франция да стане отново икономически лидер в Европа. Той каза по повод на протестите, че няма да толерира "мързеливци".


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Евреин и трудови реформи!!! ХАХАХАХА
20
0
 
0
 
! Отговори
Венета преди 11 месеца
И това ако не е демагогия! Да направи "трудовия пазар по-мобилен" като развърже ръцете на работодателите?! Но това беше очаквано от години - изобщо липсва момент на изненада. Въпросът не беше: дали, а кога. Клишето е изключително точно и затова го използвам. Предстоят изключително интересни и странни събития...
19
0
 
0
 
! Отговори
славянин преди 11 месеца
На геронтофила месеците му са преброени!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако не беше приела милиони чужденци, Франция сега щеше да е не 67 милиона, а 50 милиона. Така че това е техният начин Франция да остава велика сила с много човешки ресурси. Арабите са около 10 млн, негрите окол 3-4, има още една група - 5-6 милиона французи с италиански, португалски и испански произход, но те най-лесно се претопяват. Впрочем, съвременна Франция е построена от чужденците и най-вече от арабите. Французин - строителен работник няма да видиш никога;
17
0
 
1
 
! Отговори
панализатор преди 11 месеца
Не му се сърдете той е психично болен човек който е поставен с определена цел а целта е ясна да се съсипе Франция. Тя като бивш клонизатор има все още свой колоний . Това не се харесва на определен кръг от олигарси. Макрон се опита Франция да стане хегемон в ЕС но уви удари на камък.
В момента той е един от най мразените политици .
Неговият безславен край се вижда . Лош проект
Жалко ,че във Франция не останаха французи. И отказа да участват на олимпийските игри това бе върхът на простотията
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Макрон що те кара жена си да ражда, ами кара хората да работят на 70 години
15
1
 
0
 
! Отговори
Екстра е! преди 11 месеца
Бакалавъра им е 3 години и на всеки етап взимаш диплома примерно на втората Л2 или Л3 си завършваш и бачкаш като някакъв техник и взимаш по-малко естествено ако ти се учи продължаваш нагоре таксите им са малки освен ако не е инженерно училище там пускат трудно ама имаш гарантирана работа в най-големите компании и то за повече пари!Студенски стол 3.25 еврака първо второ и трето първото е пушена сиомга второто основно ястие третото десерт а бе не е злеТранспорта редовен модерен тжв развива 300км/ч
14
1
 
2
 
! Отговори
ФАКТ! преди 11 месеца
До Мишелин

Грешка официално работната седмица е 35 часова.Хората си живеят супер банките дават кредити с ниски лихви всичко можеш да купиш на кредит.Хората са високоподготвени а университетите им са добре оборудвани и те учат на неща които утре можеш да бачкаш практически а не дървени философии.Работа особено за специалисти има.Проблема на тая система не е това че работят малко а масата араби които чакат на помощи именно те я дестабилизират.
13
1
 
3
 
! Отговори
Мишелин преди 11 месеца
Работната седмица е 37 часа,кафе почивки 2х15 минути преди и след обяд ,обедната е час и половина и храна от кантина за между 3,50€и 4,50€. И заплати от 1400€, нагоре няма лимит.Къде е България?
12
2
 
11
 
! Отговори
Ахахаха преди 11 месеца
До СатаНАТО™

Баш във Франция да риташ социалисти в зъбите е малко трудно там на десните им разбиват главите Макарон скоро ще го закъса зверски!
11
17
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 11 месеца
За да има прогрес, социалистите трябва редовно да се ритат в зъбите.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 6

Ако ти одобряваш факта, че Митеран докара огромно количество араби от бившите френски колонии и им даде френско гражданство, за да гласуват за него, та пак
да спечели изборите, значи одобряваш и това, че нашенските управляващи флиртуват с един етнос и си затварят очите за безобразията му, за да гласува за тях.
Но не знам защо считаш за фашисти онези, които не одобряват този похват.
9
3
 
17
 
! Отговори
ФАКТ! преди 11 месеца
Първата стъпка към нетолерирането на мързеливци е да изрита арабите.Естествено това нямам как да стане!
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разрушения ,съкращения и ликвидация на работни места ,орязване на заплати ,отнемане на социялни и граждански права ПО ДЕМОКРАТИЧНО звучи РИФОРМА .Отрязват ти главана и това е риформа .Нещо като Великата Френска Революция . Избити над 1 милион ,на гилотината над 300 00 хиляди ,разрушени и поругани църкви ,манастири ,избити свещенници ,адвокати в името на демокрацията. КОЛКОТО ТОГАВА Е РЕВОЛЮЦИЯ ,ТОЛКОВА И СЕГА Е РИФОРМА.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен №5 Комунисти -ГЕРБ - мързеливи ,крадливи ...нали ...
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Ееех,Макроне,Макроне 3
..

ти си фашист, бе - крайно десен националист, който лобира "за силна държава", която да закриля олигархичния едър капитал! такива са и батака, и ве-мереойците и паричният фронт.
прозрачен си!
5
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Комунистите са мързеливи, те освен да крадат друго не знаят. Този си беше сложил жена си на държавната хранилка без онази да ходи въобще на работа!
4
7
 
26
 
! Отговори
редник преди 11 месеца
С уволнения ще засилва икономиката ? Към дерето !
3
5
 
25
 
! Отговори
Ееех,Макроне,Макроне преди 11 месеца
Няма да толерираш мързеливци, но един от твоите предшественици - Митеран, напълни Франция с пришълци от онази част на света, в която мързелуването се счита за състояние, благословено от Аллах, а за особен героизъм се мисли съумяването
да уредиш живота си така, че "неверниците" да работят, а ти да живееш от труда им!
Получиха гражданство, доведоха многолюдните си семейства, живеят от социал
и се размножават, а полицията вече не смее да влезе в гетата им.
Пък ти не ги толерирай, дреме им.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
макарона на кладата!