Крайнолеви – срещу трудовите реформи на Еманюел Макрон

Поддръжници на Жан-Люк Меланшон излязоха на демонстрация в Париж
Обновена: 23 сеп 2017 19:20 | 23 сеп 2017 19:19, Венцислава Вельова
23
Крайнолеви – срещу трудовите реформи на Еманюел Макрон
Снимка: Reuters

Десетки хиляди поддръжници на френския крайноляв лидер Жан-Люк Меланшон излязоха на демонстрация нa Площада на Бастилията в Париж, за да изразят недоволството си от трудовите реформи на президента Еманюел Макрон, предава Reuters, цитира "Фокус".

Това не са първите протести срещу реформите, които Еманюел Макрон прие. В последните седмици профсъюзите също се изправиха срещу плановете на президента да направи пазара на труда по-мобилен.

Според новото трудово законодателство, френските работодатели ще имат по-голяма свобода при наемането и уволняването на служителите си. Целта на реформите е да се засили френската икономика. 

Президентът Макрон не скри амбициите си Франция да стане отново икономически лидер в Европа. Той каза по повод на протестите, че няма да толерира "мързеливци".


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евреин и трудови реформи!!! ХАХАХАХА
20
0
 
0
 
! Отговори
Венета преди 1 година
И това ако не е демагогия! Да направи "трудовия пазар по-мобилен" като развърже ръцете на работодателите?! Но това беше очаквано от години - изобщо липсва момент на изненада. Въпросът не беше: дали, а кога. Клишето е изключително точно и затова го използвам. Предстоят изключително интересни и странни събития...
19
0
 
0
 
! Отговори
славянин преди 1 година
На геронтофила месеците му са преброени!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не беше приела милиони чужденци, Франция сега щеше да е не 67 милиона, а 50 милиона. Така че това е техният начин Франция да остава велика сила с много човешки ресурси. Арабите са около 10 млн, негрите окол 3-4, има още една група - 5-6 милиона французи с италиански, португалски и испански произход, но те най-лесно се претопяват. Впрочем, съвременна Франция е построена от чужденците и най-вече от арабите. Французин - строителен работник няма да видиш никога;
17
0
 
1
 
! Отговори
панализатор преди 1 година
Не му се сърдете той е психично болен човек който е поставен с определена цел а целта е ясна да се съсипе Франция. Тя като бивш клонизатор има все още свой колоний . Това не се харесва на определен кръг от олигарси. Макрон се опита Франция да стане хегемон в ЕС но уви удари на камък.
В момента той е един от най мразените политици .
Неговият безславен край се вижда . Лош проект
Жалко ,че във Франция не останаха французи. И отказа да участват на олимпийските игри това бе върхът на простотията
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон що те кара жена си да ражда, ами кара хората да работят на 70 години
15
1
 
0
 
! Отговори
Екстра е! преди 1 година
Бакалавъра им е 3 години и на всеки етап взимаш диплома примерно на втората Л2 или Л3 си завършваш и бачкаш като някакъв техник и взимаш по-малко естествено ако ти се учи продължаваш нагоре таксите им са малки освен ако не е инженерно училище там пускат трудно ама имаш гарантирана работа в най-големите компании и то за повече пари!Студенски стол 3.25 еврака първо второ и трето първото е пушена сиомга второто основно ястие третото десерт а бе не е злеТранспорта редовен модерен тжв развива 300км/ч
14
1
 
2
 
! Отговори
ФАКТ! преди 1 година
До Мишелин

Грешка официално работната седмица е 35 часова.Хората си живеят супер банките дават кредити с ниски лихви всичко можеш да купиш на кредит.Хората са високоподготвени а университетите им са добре оборудвани и те учат на неща които утре можеш да бачкаш практически а не дървени философии.Работа особено за специалисти има.Проблема на тая система не е това че работят малко а масата араби които чакат на помощи именно те я дестабилизират.
13
1
 
3
 
! Отговори
Мишелин преди 1 година
Работната седмица е 37 часа,кафе почивки 2х15 минути преди и след обяд ,обедната е час и половина и храна от кантина за между 3,50€и 4,50€. И заплати от 1400€, нагоре няма лимит.Къде е България?
12
2
 
11
 
! Отговори
Ахахаха преди 1 година
До СатаНАТО™

Баш във Франция да риташ социалисти в зъбите е малко трудно там на десните им разбиват главите Макарон скоро ще го закъса зверски!
11
17
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 1 година
За да има прогрес, социалистите трябва редовно да се ритат в зъбите.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6

Ако ти одобряваш факта, че Митеран докара огромно количество араби от бившите френски колонии и им даде френско гражданство, за да гласуват за него, та пак
да спечели изборите, значи одобряваш и това, че нашенските управляващи флиртуват с един етнос и си затварят очите за безобразията му, за да гласува за тях.
Но не знам защо считаш за фашисти онези, които не одобряват този похват.
9
3
 
17
 
! Отговори
ФАКТ! преди 1 година
Първата стъпка към нетолерирането на мързеливци е да изрита арабите.Естествено това нямам как да стане!
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разрушения ,съкращения и ликвидация на работни места ,орязване на заплати ,отнемане на социялни и граждански права ПО ДЕМОКРАТИЧНО звучи РИФОРМА .Отрязват ти главана и това е риформа .Нещо като Великата Френска Революция . Избити над 1 милион ,на гилотината над 300 00 хиляди ,разрушени и поругани църкви ,манастири ,избити свещенници ,адвокати в името на демокрацията. КОЛКОТО ТОГАВА Е РЕВОЛЮЦИЯ ,ТОЛКОВА И СЕГА Е РИФОРМА.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен №5 Комунисти -ГЕРБ - мързеливи ,крадливи ...нали ...
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ееех,Макроне,Макроне 3
..

ти си фашист, бе - крайно десен националист, който лобира "за силна държава", която да закриля олигархичния едър капитал! такива са и батака, и ве-мереойците и паричният фронт.
прозрачен си!
5
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите са мързеливи, те освен да крадат друго не знаят. Този си беше сложил жена си на държавната хранилка без онази да ходи въобще на работа!
4
7
 
26
 
! Отговори
редник преди 1 година
С уволнения ще засилва икономиката ? Към дерето !
3
5
 
25
 
! Отговори
Ееех,Макроне,Макроне преди 1 година
Няма да толерираш мързеливци, но един от твоите предшественици - Митеран, напълни Франция с пришълци от онази част на света, в която мързелуването се счита за състояние, благословено от Аллах, а за особен героизъм се мисли съумяването
да уредиш живота си така, че "неверниците" да работят, а ти да живееш от труда им!
Получиха гражданство, доведоха многолюдните си семейства, живеят от социал
и се размножават, а полицията вече не смее да влезе в гетата им.
Пък ти не ги толерирай, дреме им.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
макарона на кладата!