Крайнолеви – срещу трудовите реформи на Еманюел Макрон

Поддръжници на Жан-Люк Меланшон излязоха на демонстрация в Париж
Обновена: 23 сеп 2017 19:20 | 23 сеп 2017 19:19,
23
Крайнолеви – срещу трудовите реформи на Еманюел Макрон
Снимка: Reuters

Десетки хиляди поддръжници на френския крайноляв лидер Жан-Люк Меланшон излязоха на демонстрация нa Площада на Бастилията в Париж, за да изразят недоволството си от трудовите реформи на президента Еманюел Макрон, предава Reuters, цитира "Фокус".

Това не са първите протести срещу реформите, които Еманюел Макрон прие. В последните седмици профсъюзите също се изправиха срещу плановете на президента да направи пазара на труда по-мобилен.

Според новото трудово законодателство, френските работодатели ще имат по-голяма свобода при наемането и уволняването на служителите си. Целта на реформите е да се засили френската икономика. 

Президентът Макрон не скри амбициите си Франция да стане отново икономически лидер в Европа. Той каза по повод на протестите, че няма да толерира "мързеливци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много крайноляви имало във Франция бреее... или просто така наречените "свободни медии", притежавани от шепата свръхбогаташи в света, наричат работниците които не желаят да им се орязват права извоювани след вековни борби с капитала.Обаче както са я подкарали въпросната шепа световни тарикати, то скоро ще разберат какво наистина значи крайноляво и крайнодясно.