Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея

Пентагонът: Тръмп има военни варианти да се справи с опасността
Обновена: 24 сеп 2017 07:39 | 24 сеп 2017 07:30, Анисия Иванова
238
Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея
Снимка: БТА

Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп, съобщи Пентагонът.

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона, което подчертава колко сериозно възприемаме севернокорейското безотговорно поведение, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от Ройтерс.

Тя добави, че това е ясен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с множество военни варианти да се справи с всяка опасност.

Бомбардировачите излетяха от американския тихоокеански остров Гуам, а изтребителите от военна база на японския остров Окинава. Те летяха в „международното въздушно пространство източно от Северна Корея", се казва в съобщението на говорителя.

САЩ и Северна Корея изостриха тона помежду си в последните дни.(БТА)
 


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
3
 
7
 
! Отговори
Поп преди 1 година
Не сме бъркали в казаните ,къщите и апартаментите заприличаха на затвори,крадът ни от най-висоно ниво,болниците заприличаха на МОЛОВЕ И още много вие си знаете.
187
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Helleborus

Само питам - сега комунизъм ли сме по вашата теория?
Защото дух се завладява не само с камшик, с физическа репресия! Не е ли репресия от страна на държава и поредна партия на власт, ежедневно, от сутрин до вечер да ти набиват с чук в главата, разбира се някои хитро, други просташки, каруцарски, че при социализма е било ужас, че Русия ти е най-големият враг, а САЩ трябва да са световен лидер!?, че не трябва да отглеждаш криви краставици и нервни кокошки в двора си (но ГМО може)...
186
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Информация

Е, на теория звучи добре. Но наличието само на един вид собственост - т.нар. общонародна при соца породи много пороци - неангажираност на работника към резултата от труда му, неопазване на вещественото богатство -"не е мое, да го пазят И другите", трудна прозрачност на разпределението, и особено ГАДНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ. Трябваше да има и частна собственост - поне 30 %, за да има конкуренция и стимул. Затова падна един хубав строй. Така ще стане и с неокапа - 95% частна собс-т е РАК!
185
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В СЕВ-КОРЕЯ НЯМА БЕЗРАБОТИЦА. 25 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ НА СЪЩАТА ТЕРИТОРИЯ КАТО БЪЛГАРИЯ.
А МЕТРОТО НА ПХЕНЯН Е ПОСТРОЕНО В 1973 г. И Е ДЪЛБОКО 100 МЕТРА.
184
1
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Когато разсъждаваме за човешка организация, никой не бива изобщо да мисли, че ще си я измисля предварително и ще я налага върху хората. Държавата трябва да служи на семействата, а не семействата на държавата. А нещата, които се съгласяваме като ред, могат да касаят само онова, което прави кесаря, външния свят, в никакъв случай нашата организация не може да включва организиран начин на поведение в сферата на д,уха. Образование, наука, култура, вяра, са свободна зона на семействата и личността.
183
3
 
8
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Тъй като беше спомената някаква въображаема уж връзка на комунизма с християнството, не съществува такава. Христос освободи хората както никога до тогава. Когато взе монетата и показа образа на царя, Той ясно каза, този е сякъл монети, може да иска данъци. Но не може да ви владее душите, не ги е създал той! Така за пръв път Христос заповяда на хората да не се подчиняват на идеологически контрол на други хора, наложен репресивно, подобно на комунизма. Оттогава всеки вече по съвест мисли и говори.
182
4
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Най-важното е човешкият живот, да няма невинни жертви. Ясно е, че корейците няма да нападнат първи, те само са уплашени до смърт. Защото такива лидери си отидоха от по грозен начин. Отговорността е на свободния свят, да помисли за разграждането на режима с преговори. Както се прави с ислямския свят, днес жени на стадиона, утре с шофьорска книжка. Най-добре комунистически лидери да отидат и да им предложат някоя перестройка и да им дадат някакви гаранции. Тръмп ще оплеска нещата, с този тон.
181
10
 
7
 
! Отговори
бай Тошо преди 1 година
поклон пред жертвите на капитализма, чичо Ким ще отмъсти
180
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До BG

Като Либия, Сирия, Афганистан и други - в реки от кръв и изтръгвани сърца ... Или като нас - с ровене по кофите, убиващо здравеопазване, опростачващо образование, безработица,проктламирана като заетост, заетост в слугински, помощни производства в модерни бараки - кой ще си даде високите технологии на умна нация, която може да му е конкурент, катастрофален демографски срив, чиста проба феодализъм и рабовладелство...
179
8
 
9
 
! Отговори
българин от НРБ преди 1 година
До Анонимен

Май не ме разбра - капиталистическите пропагандатори казват че нямало, не аз. Разбира се, че имаше банани, също и тоалетна хартия имаше, всичко необходимо имаше за качествен живот. Домовете на хората бяха пълни с качествена стока. Сега домовете са празни, а магазините са пълни със западноевропейски боклуци.
178
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 143

Проклети да са лудите подпалвачи на войни със смахнатата им кукла на конци с рижия перчем, който не знае нито какво говори, нито какво прави. Проклет да е до девето коляно, ще ни запали, той с нашите продажници. Ще горим ние, редовите хора, а тези мъpши отдавна са си построили градове под земята, където нищо не може да ги уязви. Но има Бог! Въпреки че бави, Бог наказва!
177
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин от НРБ

Българино, спомни си, дали през соца не си ял банани, ненаситни черва глупави. Банани имаше, но не постоянно. И портокали имаше - те - в изобилие. За ябълки, дини, домати, грозде, дъхави праскови, чушки... да не говорим. Затова от преяждане си си бърсал смърдливото д. с вестници - твоя работа - семейна култура. И сега продължаваш - но от постоянно разстройство от боклуците, които ядеш и поддакваш на манипулаторите сорошки..
176
9
 
9
 
! Отговори
българин от НРБ преди 1 година
При соца нямаше тоалетна хартия и банани, но имаше сирене и салам. Сега има тоалетна хартия и банани, но няма сирене и салам, а само заместители.
175
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че съвсем скоро ще има отговор от Ким Чен .
Хора, кажете откъде се кукуват противогази ?
Питам сериозно.
174
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Северна Корея няма пенсионери защото населението е младо и на 1 пенсионер се падат 10 млади които работят. Имат и за пенсии и имат и за бомби. В евроатлатническа България пенсиоерите са мнозинство, на един работещ се падат 3 пенсионера които ровят в кофите за огризки от храна. България няма нито армия нито бомби и служи като депо за и проститутки на богатия запад.
173
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отивам в клозета с тоалетна хартия.
172
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Северна Корея нямя пенсионери. Обаче има бомби. Същото ще е скоро и в Рашка.
171
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Призовавам глупакът с кофите и пенсионерите да посети спешно СК докато все още я има за да се убеди на място как преяли охранени пенсионери отвратени от ядене денонощно изхвърлят храна с ръчни колички в кофите за смет.
170
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 тата световна война чук/а на вратата кажи речи до часове
169
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди при соца нямахме тоалетна хартия и банани, но след като Рони Рейгън срути СССР и САЩ ни освободиха от риската окупация ни донесоха тоалетна хартия и банани и сега живеем добре, САЩ ще освободят и Северна Корея и ще им донесат тоалетна хартия и банани на севернокорейския народ и те да живеят добре като нас