Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея

Пентагонът: Тръмп има военни варианти да се справи с опасността
Обновена: 24 сеп 2017 07:39 | 24 сеп 2017 07:30, Анисия Иванова
238
Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея
Снимка: БТА

Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп, съобщи Пентагонът.

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона, което подчертава колко сериозно възприемаме севернокорейското безотговорно поведение, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от Ройтерс.

Тя добави, че това е ясен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с множество военни варианти да се справи с всяка опасност.

Бомбардировачите излетяха от американския тихоокеански остров Гуам, а изтребителите от военна база на японския остров Окинава. Те летяха в „международното въздушно пространство източно от Северна Корея", се казва в съобщението на говорителя.

САЩ и Северна Корея изостриха тона помежду си в последните дни.(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсионерите в Северна Корея не ровят в кофите за огризки от храна.
161
3
 
8
 
! Отговори
до ссдд преди 6 години
ПРАВ си ,че руснаците не могат да разберат стела все още ,но могат вече да го смутят и да загуби ориентация на кой свят е -е това надали знаеше ,те американците не пишат за това .)
160
9
 
6
 
! Отговори
BG преди 6 години
Гражданите на Северна Корея дали тайно не се надяват Сащ да ги нападне и да се освободят ?
159
9
 
2
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 174 :Не си интересен ,червен ***.Кой беше пък ти ,че да ти се дава обеснение за каквото и да било ,клоун ? И цял живот да си бачкатор ,пак няма да ми стигнеш месечния доход :)
158
4
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 174 Дохода ми е такъв че дори не искам да си спомням ,че 40г от живота ми са отишли зеян.Де сега да съм на 25г. ?
157
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирийската армия вече няма потенциал да напредва, затова от два месеца руснаците вкарват техни наемници, за да продължат настъплението. Логично ковчезите с Груз-200 се увеличиха осезателно, вече не могат да ги скрият.
156
10
 
16
 
! Отговори
Комунизъм=разруха преди 6 години
Като е добър комунизма, защо на комунистите децата не отидоха да учат в Русия, а учат на запад? Защо комунистите не отидат да живеят в комунистическите Куба, Северна Корея или Венецуела, където хората там "благоденстват" и имат тези огромни безплатни привилегии? Аман от заблудени хора... Тези приказки за "високия стандарт при комунизма" ги разправяйте на децата, дето не знаят.Прочети още на: dnes.bg/world/2017/09/24/amerikanski-bombardirovachi-preletiaha-krai-severna-koreia.354137,2
155
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че Пентагонът им съобщава тия неща, иначе никой нямаше да знае за това. Нито Русия нито Китай а най-малко Северна Корея.
154
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и технологии... Ха-ха-ха! По вероятно е да намериш девствена проститyтака отколкото руска технология която не е открадната.
153
7
 
14
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 165 : Руснаците в действителност са новаци в стелт технологиите и това не е тайна за никой.Прочети и ще разбереш.Базирана била на руски професор.A бе ,промит мозък..Този руски професор го е имал като идея ,но нищо повече и даже не е взет на сериозно в Русия и това е от 70-те год! САЩ разработват стелта още от 1958г.!
152
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 163 МАЗЕПА - те ти инфото соросче,Китай и Русия провеждат съвместни военно-морски учения съвсем близо до Северна Корея.информира сайта Faktor bg цитирайки агенция Ройтерс. В същото време китайската информационна агенция Синхуа обяви ,че предвид обстановката около Северна Корея съвместните военни учения между Китай и Русия ще зачестят ,като това сега ще бъде край руския град Владивосток ,който е съвсем близо до границата на Северна Корея
151
0
 
32
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
:))))))Защо всеки път го обръщате на една и съща тема???Наистина ли за нас като българи е жизнено важно да спорим за "големината" на руската или американска "ракета"...?!?Само един нискообразован и духовно беден народ може да повярва,че едва ли не единия или друг "голям" на деня ще оправи държавата му.Осъзнайте се хора.....Грижете се за собствената си родина,за да се погрижи и тя за вас!!!
150
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ссдд"Руснаците дори още немгоат да разберат с точност как работи стелт технологията"Ти сериозно ли? Че тя е базирана на изследване на руски професор, публикувано в книга от 1970-та, даже във филмчетата по Дискавъри го показват.От коя *** ви намират такива? Вземи се образовай поне малко!
149
6
 
17
 
! Отговори
редник преди 6 години
САЩ са бита карта ! Капитализмът се изчерпа ! Реалните собственици на планетата искат промяна ! Ние сме зрители !
148
9
 
7
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 162 :Ти въобще наясно ли си какви глупости пишеш ? Руснаците дори още немгоат да разберат с точност как работи стелт технологията ,ти за превъзходсвто ми пишеш.Китай дори са много по-напреднали технологично от ***.Както говорителят на Локхийд Мартин каза "САЩ са десетилетия пред останалия свят във военно отношение,но тяхната истинска сила ,ще се види само при евентуална война срещу Русия ,до тогава ,нещата останат в секрет"
147
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея"А над Северна Корея прелетяха ли?
146
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 158 :Дай ми факти ,защо греша ? Единствената причина поради която Русия ,все още не е провинция на САЩ ,е защото имат ядрени оръжия.
145
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай може да размаже САЩ военно.
144
10
 
13
 
! Отговори
САЩ -ЦИОН УМРЕ преди 6 години
С ДРЪНКАНЕТО СИ НА ОРЪЖИЕ СРЕЩУ СЕВЕРНА КОПРЕЯ ЦИОНИСТКАТА ФАЛИРАЛА КЛОАКА САЩ ИСКАТ ДА СПЛАШАТ КИТАЙ ,КОЙТО Е НАЙ ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА ЩАТИТЕ ,В СЪЩОТО ВРЕМЕ КИТАЙ И РУСИЯ ПОДТИКВАТ КИМ ЧЕН УН ДА СЕ РЕПЧИ НА КАШЕРНИЯ КРАВАРНИК,КАТО МОСКВА И ПЕКИН ЧАКАТ С НЕТЪРПЕНИЕ ВАШИИНГТИОН ДА ТРЪГНЕ НА ВОЕНЕН КОНФЛИКТ С ПХЕНЯН ЗА ДА СЕ НАМЕСЯТ ЧАЙНА И РАША И ДА ИЗРИНАТ .КРАВАРНИКА .ЩАТИТЕ ВЕЧЕ НЯМАТ ПОЛЕЗЕН ХОД И НЕМИНУЕМОТО ИДВА ,А ТО Е КАТАСТРОФАТА - С ФАЛИТ И КРАЯ НА ДОЛАРА
143
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 150 :Предупреждение към САЩ? Америакнците имат двойно по-силна и модернизирана армия от Русия и Китай ,взето заедно.Да не забравяме и ,че зад САЩ стой НАТО,които включва най-силните държави на планетата.Пред целия този съюз Русия е дребна като бобено зърно.Китай от друга страна са мъдра държава и никога ,няма да се обърнат срещу САЩ ,заради едни руски пияници,защото знаят ,че това ще означава и техния край.