Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея

Пентагонът: Тръмп има военни варианти да се справи с опасността
Обновена: 24 сеп 2017 07:39 | 24 сеп 2017 07:30, Анисия Иванова
238
Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея
Снимка: БТА

Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп, съобщи Пентагонът.

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона, което подчертава колко сериозно възприемаме севернокорейското безотговорно поведение, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от Ройтерс.

Тя добави, че това е ясен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с множество военни варианти да се справи с всяка опасност.

Бомбардировачите излетяха от американския тихоокеански остров Гуам, а изтребителите от военна база на японския остров Окинава. Те летяха в „международното въздушно пространство източно от Северна Корея", се казва в съобщението на говорителя.

САЩ и Северна Корея изостриха тона помежду си в последните дни.(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко хубави и смислени ще станат форумите когото спрат рубличките на троловете...........
121
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И 500 минуса да ми сложиш, дълга на САЩ е толкова голям, че за да го покриват всдяка година вдигат тавана му. Или поне при всеки президент го вдигат тоя таван няколко пъти. Ако икономиката им беше достатъчно голяма, че да покриват лихвите, това нямаше да се случва.
120
4
 
12
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
Преди 1917 Русия беше бедна мизерстваща страна, след това стана могъщият СССР. В България през соца хората живееха богато, сега бъркат по контейнерите. Тез държави КНДР и други не са нито социалистически, нито комунистически. Единствено Китай е социалистическа страна, затова се развива с бурни темпове. Капитализмът върви само надолу и все по-зле става, слепи ли сте да го видите?? Икономически казано - предлагането изпреварва търсенето. Трудещите се не могат да си купят което сами са произвели.
119
1
 
3
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
И защо после имаше 11. Септември?Само терористична държава може да "фърка" и предизвиква така.За какъв ***летят там?
118
4
 
1
 
! Отговори
do 78 преди 6 години
До Анонимен:,,Комунистите антихристи като заговорят за християнство и ми се доповръща."Християнството не ни ли учи, че семе равни?
117
3
 
6
 
! Отговори
Ба преди 6 години
България и българите не стават за капитализъм. Няма да изпадам в подробностти. Добрите хора бяха прокудени. Мързеливи и устати станаха шефове в БГ.Капиталистическа България е добра в сервитьорството, миячи, чистачи, боди-гардове и т.н. Вижте БАН, пари да платят тока за крушките в коридорите не могат да изкарат. Не защото са глу-п***ви, а защото са м-ързеливи.Същото е положението във почти всички направления на бизнеса с висока себестойност.Адвокати, финансисти, шефове... всичко е за ***.
116
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ имат огромна икономика и производство. За съжаление недостатъчна за да покриват лихвите по дълговете. И затова им трябва да продават каквото имат, а другите нямат, а се нуждаят. Затова разпалва локални конфликти и продава оръжие на всички там. Или поне на когото може.
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На комунизма хубавото му беше, че когато богаташа те прецака, отиваш при едни батковци и им прошепваш, че тоя е мръсен капиталист и те ти булка спасовден за богаташчето. А сега няма на кого да се оплачеш ;) Цар Киро изби момчетата и сега кара мерцедес. Ако беше по тошово време някой щеше да го отнесе на прасетата до 4 - 5 часа. Демократа Костов стана милярдер и каза, че 10% са дори малко за мистър 10%. Той сигурно щеше да храни кокошки или, незнам, жабите в някое блато...
114
5
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 6 години
ЗАЩО ТРЪМП СИ МИСЛИ, ЧЕ ИМЕННО САЩ СА ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВА ДА НАЛОЖАТ НЕЖНА ДЕМОКРАЦИЯ КЪДЕТО СИ ИСКАТ ПО СВЕТА. АМИ КИМ НЕ ИСКА ДЕМОКРАЦИЯ. СТИГА ТРЪМП ДА СЕ БЪРКА В ПОЛИТИКАТА НА КОЯТО И ДА Е ДЪРЖАВА. ТОЙ СКОРО СЕ ИЗКАЗА, ЧЕ ЩЕ УНИЩОЖИ И ВЕНЕЦУЕЛА. КОЙ Е ТОЙ??? С КАКВО ПРАВО??? АМИ АКО КАЖЕ, ЧЕ ЩЕ СЪСИПЕ БЪЛГАРИЯ ПАК ЛИ ЩЕ ГО ПОДКРЕПИТЕ ПРОДАЖНИЦИ????
113
4
 
10
 
! Отговори
Косю преди 6 години
САЩ е страна без реална икономика - разчитат на войни, продажба на оръжия, трафик на наркотици, далавери с петрол, износ на долари и други простотии. Китай скоро ще им затвори кранчето и ще предизвика нова гражданска война. Голяма част от населението им ще се пръсне по света - кой откъдето е дошъл.
112
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ДОСТА СА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ТРЪМП ПО ОТДОЛУ. ЗАЩО КИМ СИ ЗАЩИТАВА ТЕРИТОРИЯ. ЗНАЧИ ВИЕ ПОДКРЕПЯТЕ ПОЛИТИКАТА НА САЩ, ЧЕ ТЕ СА СВЕТОВЕН ЖАНДАРМ И КОГАТО ПОИСКАТ И КЪДЕТО ПОИСКАТ МОГАТ ДА НАПАДАТ. МАЛКО ЛИ ДЪРЖАВИ СРИНАХА СЪС ЗЕМЯТА И СЕ ВЪЗПОЛЗВАХА ОТ БОГАТСТВАТА ИМ??? ХАРЕСВА ЛИ ВИ. АКО СЕ НАСОЧАТ КЪМ БЪЛГАРИЯ ПАК ЛИ СМЯТАТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПОСРЕШНЕМ С ХЛЯБ И СОЛ. НЯМА ДА СЕ НАЛОЖИ НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ПРОДАДЕНИ НА САЩ. САМО ГЛУПАЦИТЕ НЕ ГО ОСЪЗНАВАТ.
111
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмая си е диктатура. Германец освен диктатура не може да измисли. Комунизма го скриха зад свободата, равенството и братството. Демокрацията - зад свободата, равенството и партньорството ;)Някакви прилики да намираш? Под преттекста за запазване на човешките порава отнемат правата на всички, освен техните си. Също като комунизма - под претекстта за равенство отнемаха всичко, освен тяхното ;)-
110
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕнгелсДо !939 българския я лев беше конвертируем. А от 1944 до 1990 България фалира точно 3/три/ пъти.
109
4
 
5
 
! Отговори
ХАХАХА преди 6 години
До ЕнгелсПрекалявате с одеколона, гражданино Иванов. Като е толкова арно при комунистическата хунта защо не бягате в КНДР, ами все по Англия и Америка?? Даже на Джугашвили внуците са в САЩ - защо ли....
108
6
 
5
 
! Отговори
111 преди 6 години
До Енгелс : Добре бе ,като е толкова хубав тоя комунизъм ,защо останаха няколко комунистически държави по света ,на фона на над 200 страни ? Дори пустите руснаците махнаха комунизма ,като видяха ,че държавата им започна да изостава с 200 години от света.
107
6
 
4
 
! Отговори
ДИДО преди 6 години
ЕНГЕЛС. ОБУЙ СИ СКЪСАНИТЕ *** И МАРШ ПРИ КИМЧО. ТОЙ ЩЕ СИ ТЕ ГЛЕДА ТАМ ДОБРЕ.
106
10
 
12
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
Сравнение между капитализъм и социализъм се прави ето така: Преди 1944 България беше мизерстваща капиталистическа страна. През 70-те благодарение на социализма вече имахме един от най-високите стандарти на живот в света. През 90-те пак дойде капитализъм и се сринахме на едно от последните места по качество на живот. Просто е, колегата Маркс го е доказал теоретично, четете!
105
6
 
6
 
! Отговори
Цоц преди 6 години
До ЕнгелсМхм, КНДР си е друго нещо - има си и концлагери, и умиращи от глад, и режим на тока - всички признаци на развития комунизъм.
104
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото повикало, такова се обадило.Тук, в тази новина, е пропуснато да се отбележи, че тези бомбардировачи идват до границите на Северна Корея в отговор на заплахите на тъ.пия Ким, че ще взриви най-мощната термоядрена бомба... някъде в Тихия Океан. Без да уточнява къде точно.
103
3
 
3
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
До Комунизмът е пагубенКак пък ги определи долуизброените страни за комунистически?!? Те дори не са и социалистически, най-обикновени диктатури.