Без изненади в Германия, Меркел с трета поредна победа

Два са вариантите за бъдеща коалиция в страната
Обновена: 24 сеп 2017 19:38 | 24 сеп 2017 19:31, Мария Захариева
172
Без изненади в Германия, Меркел с трета поредна победа
Снимка: Reuters

Консервативният блок на канцлера Ангела Меркел печели парламентарните избори в Германия, съобщават световните агенции.

Съюзът (ХДС/ХСС) печели 33,5% от гласовете на германците, или 216 депутати. Втора сила е Германската социалдемократическа партия с 21% със 133.

Трета сила е "Алтернатива за Германия".

За сформиране на мнозинство са нужди 316 депутати.

Това е трета поредна победа за партията на Меркел. Според анализатори са възможни само два варианта за управляваща коалиция. Християндемократи със социалдемократи, както сега. Или християндемократи със зелени и либерали.

 


172
Още по темата: ГерманияизбориМеркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
Скарлет преди 1 година
Ангела Доротея Меркел - ще е канцлер на Германия эа ЧЕТВЪРТИ ПЪТ!!! Апропо, с Владимир Путин ги свърэват не само немския, който стопанинът на Кремъл говори, но и отличните поэнания на канцлерката по руски!!!:-))) Дипломираната фиэичка пак успя а това говори эа несигурната обстановка обхванала света!!!
132
0
 
1
 
! Отговори
???????????? преди 1 година
Нещо си объркала буквите чете се така но се пише по друг начин , стaва въпрос за немски език а не за български та значе е ЦДУ/ЦСУ
131
0
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 1 година
Тя ката наш Бойко бе.
130
1
 
1
 
! Отговори
ГѝОБЕЛС преди 1 година
До МОСКОВСКА ТИШИНА...

ОСТАВА САМО ЕДНА СИЛНА СТАЛИНСКА РЪКА ДА СЕ РАЗШЕТА!!!!!!!!
129
0
 
5
 
! Отговори
бранник преди 1 година
До Американ

Горките шваби! Бог да им е на помощ! И ние страдаме покрай тях!
128
0
 
2
 
! Отговори
МОСКОВСКА ТИШИНА... преди 1 година
КРОТКИ СМЕ ТАЯ СУТРИН И ТЪЖНИ):
127
1
 
1
 
! Отговори
ОТГ преди 1 година
НА БАБА ТИ ФЪРЧИЛОТО.. КВА Е ТАЯ ФИКСАЦИЯ КЪМ ЕВРЕИТЕ? НАПРИМЕР МАЙКАТА Н ПУТИН Е ЕВРЕЙКА...
126
2
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 1 година
АНЖЕЛа не е ли еврейско име?
125
5
 
15
 
! Отговори
Цонко преди 1 година
Чета коментарите по-долу и недоумявам как при наличието на хора, толкова вещи в политиката, не сме се изстреляли наравно с Швейцария - то са ислямизации, то граждански войни, някой съжаляват Германия (първата икономика в Европа!!!), други самата Меркел!!! Момчета успокойте се, вие сте просто неудачници, а на неудачниците не се полага да поучават другите.
124
1
 
4
 
! Отговори
news преди 1 година
Целият сввт говори за 4ти мандат,тука са позаспали доста
123
3
 
10
 
! Отговори
Американ преди 1 година
Бог да им е на помощ на швабите..
122
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой въобще съмнявал ли се е,че Октоподът ще допусне изненада чрез политическа промяна в някоя държава ,която да застраши проекта му ЕС??Пътят на демокрацията свърши!!Дръжте се да се държим!!Рано или късно,както я карат ще накарат цяла Европа да пламне в граждански войни от алчност,безхаберие и некадърност на европейски политици!!Когато демокрацията се изчерпи или опорочи идват на ход други недотам приятни начини и политика!!
121
1
 
9
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Да не са им последни тия избори на германците-както е добре известно,в Халифатите няма избори.....
120
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да е истина! Чак толкова мозъчна недостатъчност да има там. Което означава едно:фалшифицирани са! Меркел, ти съсипа Германия, а покрай нея и Европа.
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 137
Ха-ха-ха......в Русия вече само треперят ДАЙ БОЖЕ ДА НЕ ОТМЕНЯТ САНКЦИИТЕ! Народа такова производство осъществява, че само стискат палци, сакън...дайте още санкции! Е, пройдохи, които правят пари от въздуха, с разни там машинации с акции и други спекулации (типично по краварски!), но до време....виж, те може да са опечалени! Но като знаем че това е САМО 1-2% от народа......голям праз!
118
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пример могат да бъдат “етническите” каталонски или баски форми на сепаратизъм. За да може Европа да да се управлява от евреи, стремежът е населението да се превърне смесени народи от расово еднородни групи от мелези, получени при пълно смесване на расите. На тези мелези се приписват всякакви на нисши човешки качества като жестокост, подлост и т.н., като тези качества трябва да се създадат преднамерено и са от съществено значение за осигуряване на превъзходството на евреите
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планът Калерги е план за геноцид, разработен през 1923 г. от мелеза Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi.

СТАРТИРАНЕ НА ПЛАНА КАЛЕРГИ

Според новите икономически стандарти и глобализацията, икономическата инвазия вече се е случвала много пъти и правителствата нямат намерение да я отхвърлят, колкото и голяма и задълбочена да стават тя. И в същото време насърчават расово кръстосване с цел постигане на изтреблението на бялата раса в света. Това не става в Азия, Африка или в страни, където няма инвазия на емигранти, това се случва само в бели страни. Инвазията, преоблечена като напредък, благ
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СБОГОМ ЕВРОПА

Нашата раса е раса на майстори. Ние сме богове на тази планета. Ние сме толкова различни от по-низшите раси, колкото те се различават от насекомите. В действителност, в сравнение с нашата раса, другите раси са зверове и животни като цяло. Нашата желязна тояга е нашия водещ закон.

Колкото и странно да е, тези думи не принадлежат на Адолф Хитлер, а са казани от един евреин – Менахем Бегин, министър-председател на Израел от 1977г до 1983г. на едно заседание на Кнесета, парламета на Израел.
115
2
 
23
 
! Отговори
1 преди 1 година
ВАЖНО Е ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ

НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДИКТАТОРИ КАТО МЕРКЕЛ В ЕВРОПА!
114
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз си мислех, че само у нас изборите се фалшифицират ...