Без изненади в Германия, Меркел с трета поредна победа

Два са вариантите за бъдеща коалиция в страната
Обновена: 24 сеп 2017 19:38 | 24 сеп 2017 19:31,
172
Без изненади в Германия, Меркел с трета поредна победа
Снимка: Reuters

Консервативният блок на канцлера Ангела Меркел печели парламентарните избори в Германия, съобщават световните агенции.

Съюзът (ХДС/ХСС) печели 33,5% от гласовете на германците, или 216 депутати. Втора сила е Германската социалдемократическа партия с 21% със 133.

Трета сила е "Алтернатива за Германия".

За сформиране на мнозинство са нужди 316 депутати.

Това е трета поредна победа за партията на Меркел. Според анализатори са възможни само два варианта за управляваща коалиция. Християндемократи със социалдемократи, както сега. Или християндемократи със зелени и либерали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: ГерманияизбориМеркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
Скарлет преди 6 години
Ангела Доротея Меркел - ще е канцлер на Германия эа ЧЕТВЪРТИ ПЪТ!!! Апропо, с Владимир Путин ги свърэват не само немския, който стопанинът на Кремъл говори, но и отличните поэнания на канцлерката по руски!!!:-))) Дипломираната фиэичка пак успя а това говори эа несигурната обстановка обхванала света!!!
127
0
 
1
 
! Отговори
???????????? преди 6 години
Нещо си объркала буквите чете се така но се пише по друг начин , стaва въпрос за немски език а не за български та значе е ЦДУ/ЦСУ
126
0
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Тя ката наш Бойко бе.
125
1
 
1
 
! Отговори
ГѝОБЕЛС преди 6 години
До МОСКОВСКА ТИШИНА...ОСТАВА САМО ЕДНА СИЛНА СТАЛИНСКА РЪКА ДА СЕ РАЗШЕТА!!!!!!!!
124
0
 
5
 
! Отговори
бранник преди 6 години
До АмериканГорките шваби! Бог да им е на помощ! И ние страдаме покрай тях!
123
0
 
2
 
! Отговори
МОСКОВСКА ТИШИНА... преди 6 години
КРОТКИ СМЕ ТАЯ СУТРИН И ТЪЖНИ):
122
1
 
1
 
! Отговори
ОТГ преди 6 години
НА БАБА ТИ ФЪРЧИЛОТО.. КВА Е ТАЯ ФИКСАЦИЯ КЪМ ЕВРЕИТЕ? НАПРИМЕР МАЙКАТА Н ПУТИН Е ЕВРЕЙКА...
121
2
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
АНЖЕЛа не е ли еврейско име?
120
5
 
15
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Чета коментарите по-долу и недоумявам как при наличието на хора, толкова вещи в политиката, не сме се изстреляли наравно с Швейцария - то са ислямизации, то граждански войни, някой съжаляват Германия (първата икономика в Европа!!!), други самата Меркел!!! Момчета успокойте се, вие сте просто неудачници, а на неудачниците не се полага да поучават другите.
119
1
 
4
 
! Отговори
news преди 6 години
Целият сввт говори за 4ти мандат,тука са позаспали доста
118
3
 
10
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Бог да им е на помощ на швабите..
117
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой въобще съмнявал ли се е,че Октоподът ще допусне изненада чрез политическа промяна в някоя държава ,която да застраши проекта му ЕС??Пътят на демокрацията свърши!!Дръжте се да се държим!!Рано или късно,както я карат ще накарат цяла Европа да пламне в граждански войни от алчност,безхаберие и некадърност на европейски политици!!Когато демокрацията се изчерпи или опорочи идват на ход други недотам приятни начини и политика!!
116
1
 
9
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Да не са им последни тия избори на германците-както е добре известно,в Халифатите няма избори.....
115
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да е истина! Чак толкова мозъчна недостатъчност да има там. Което означава едно:фалшифицирани са! Меркел, ти съсипа Германия, а покрай нея и Европа.
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 137Ха-ха-ха......в Русия вече само треперят ДАЙ БОЖЕ ДА НЕ ОТМЕНЯТ САНКЦИИТЕ! Народа такова производство осъществява, че само стискат палци, сакън...дайте още санкции! Е, пройдохи, които правят пари от въздуха, с разни там машинации с акции и други спекулации (типично по краварски!), но до време....виж, те може да са опечалени! Но като знаем че това е САМО 1-2% от народа......голям праз!
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пример могат да бъдат етническите каталонски или баски форми на сепаратизъм. За да може Европа да да се управлява от евреи, стремежът е населението да се превърне смесени народи от расово еднородни групи от ***, получени при пълно смесване на расите. На тези *** се приписват всякакви на нисши човешки качества като жестокост, подлост и т.н., като тези качества трябва да се създадат преднамерено и са от съществено значение за осигуряване на превъзходството на евреите
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Планът Калерги е план за геноцид, разработен през 1923 г. от мелеза Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi. СТАРТИРАНЕ НА ПЛАНА КАЛЕРГИСпоред новите икономически стандарти и глобализацията, икономическата инвазия вече се е случвала много пъти и правителствата нямат намерение да я отхвърлят, колкото и голяма и задълбочена да стават тя. И в същото време насърчават расово кръстосване с цел постигане на изтреблението на бялата раса в света. Това не става в Азия, Африка или в страни, където няма инвазия на емигранти, това се случва само в бели страни. Инвазията, преоблечена като напредък, благ
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СБОГОМ ЕВРОПАНашата раса е раса на майстори. Ние сме богове на тази планета. Ние сме толкова различни от по-низшите раси, колкото те се различават от насекомите. В действителност, в сравнение с нашата раса, другите раси са зверове и животни като цяло. Нашата желязна тояга е нашия водещ закон.Колкото и странно да е, тези думи не принадлежат на Адолф Хитлер, а са казани от един евреин Менахем Бегин, министър-председател на Израел от 1977г до 1983г. на едно заседание на Кнесета, парламета на Израел.
110
2
 
23
 
! Отговори
1 преди 6 години
ВАЖНО Е ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕНИЕ НЕ ИСКАМЕ ДИКТАТОРИ КАТО МЕРКЕЛ В ЕВРОПА!
109
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз си мислех, че само у нас изборите се фалшифицират ...